Sport

Scandal în baschetul din România! Cum a creat U-BT Cluj un focar de coronavirus la o competiție internă

13.10.2020 | 16:12
Scandal in baschetul din Romania Cum a creat UBT Cluj un focar de coronavirus la o competitie interna
ADVERTISEMENT

Este scandal în baschetul din România. Recent, a fost anunțată apariția unui adevărat focar de coronavirus la Memorialul Elemer Tordai.

Organizată pentru a da șansa echipelor să dispute meciuri la un nivel ridicat, în condițiile pandemiei, competiția le poate crea mari probleme cluburilor participante.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Dinamo București, U-BT Cluj, CSO Voluntari și CSU Sibiu. În afară de bucureșteni, toate formațiile au raportat deja cazuri de coronavirus apărute în cadrul loturilor.

Scandal în baschetul din România! CSO Voluntari, acuze la adresa partenerilor de competiție

Primii care au anunțat că au depistat cazuri de COVID-19 au fost cei de la CSO Voluntari, club ce a informat că șapte baschetbaliști au fost depistați pozitiv la testele efectuate în data de 12 octombrie. De asemenea, doi membri din staff-ul tehnic și trei persoane din familiile celor de la club au avut teste pozitive.

ADVERTISEMENT

Clubul ilfonvean a acuzat prin intermediul unui comunicat lipsa de responsabilitate a altor participanți la competiția organizată la Sibiu și susține că au existat cluburi care au fentat regulile și nu și-au testat jucătorii așa cum ar fi fost recomandat.

„Din păcate, așa cum am comunicat în această dimineață Federatia Romana de Baschet, am observat cu mare dezamăgire și frustrare că unii dintre partenerii noștri de competiție nu au arătat nici grijă, nici transparență, nici respect față de reguli și de oameni.

ADVERTISEMENT

Sperăm că în aceste momente dificile, toată lumea să aibă maturitatea și tăria de a-și asuma greșelile și de a învăța din ele prin calea cea mai grea. În situația actuală, ”scurtăturile”, trecerea cu vederea și omiterea adevărului nu pot fi justificate în fața sportului, a fanilor, a partenerilor și, mai ales, a familiilor tuturor celor implicați în fenomen”, au scris cei de la CSO Voluntari.

https://www.facebook.com/BaschetCSOV/posts/2614488445435632?__cft__[0]=AZWLUMg06jIvHqDYegDaNrIUM8DqFDRZVEZLB7qZatm584m7aACMGYAFiLx2vFUk2LMtC8NJQATGe4Nwmo8yynzHEoxK9iIy6bR_49R56s4t05i1ITDvsb8AQ1jTnS38ENAhl1RyQnX9LN8klNuH-2W0ZWGCLlMW_jYw2eOCW9feyarSe-ZL3AtZPAxP7FBg848&__tn__=%2CO%2CP-R

ADVERTISEMENT

Cazuri și la U-BT Cluj și CSU Sibiu, iar Dinamo se testează miercuri. Au trișat clujenii?

Conform baschet.ro, și alte două echipe dintre cele participante la turneu se confruntă deja cu situații de jucători sau membri ai staff-ului testați pozitiv. Este vorba despre U-BT Cluj și CSU Sibiu. Lotul echipei de baschet al celor de la Dinamo va fi testat miercuri, 14 octombrie, și nu ar fi de mirare să apară și acolo cazuri noi.

Aceeași sursă anunță că mai multe voci susțin că U-BT Cluj ar fi fentat regula care obliga participanții la turneu să aducă teste COVID-19 cu rezultat negativ, nu mai vechi de 48 de ore, înainte de startul competiției. Clujenii ar fi adus teste mai vechi și astfel ar fi expus și celelalte participante la competiție.

Înaintea turneului memorial desfășurat la Sibiu, cei de la U-BT Cluj au disputat și două partide amicale, la Cluj Napoca, în compania formației CSM CSU Oradea. Clujenii au câștigat ambele meciuri disputate pe 2 și 3 octombrie. Tot atunci ar fi efectuat și testele pe care le-au prezentat înaintea startului Memorialului Elemer Tordai, care a început în data de 7 octombrie.

Memorialul Elemer Tordai a fost câștigat chiar de către CSO Voluntari, clubul care a anunțat oficial problemele cauzate de coronavirus. Ilfovenii au învins-o pe Dinamo în finală, scor 93 la 89. În finala mică, CS Sibiu a fost nvinsă de U-BT Cluj cu 83 la 75.

ADVERTISEMENT