Fotbal international

Scandal imens în fotbalul bulgar! Jucătorii lui Cerno More Varna au picat testul cu detectorul de minciuni. Ce se poate întâmpla

27.05.2019 | 08:55
Scandal imens in fotbalul bulgar Jucatorii lui Cerno More Varna au picat testul cu detectorul de minciuni Ce se poate intampla

 

Scandal imens în fotbalul bulgar! Jucătorii lui Cerno More Varna, formație care a evoluat în play-off-ul primei divizii a sezonului recent încheiat, riscă serios retrogradarea pe motive de fraudă sportivă, după ce șase dintre jucătorii săi au picat de două ori testul cu detectorul de minciuni. Testul a fost efectuat de specialiști din cadrul Ministerului de interne și dacă ar fi fost făcut o singură dată poate că ar mai fi existat dubii.

Scandal în fotbalul bulgar. Jucătorii de la Cerno More Varna au vândut meciul lui ȚSKA Sofia

Însă testul a fost realizat de două ori. Prima dată la solicitarea clubului Cerno More Varna, iar a doua oară de către cei șase impricinați, probabil aceștia trăgând speranțe că la a doua probă vor reuși să își stăpânească mai bine emoțiile și răspunsul să fie unul negativ, care astfel să îi salveze din situația dificilă în care au intrat.

Întrebarea care a declanșat tot scandalul se referă la meciul dintre Cerno More Varna și ȚSKA Sofia și suna în felul următor: “Ați primit bani pentru a simula că vă apărați corect șansele în meciul cu ȚSKA Sofia?”. Evident, cei șase jucători au răspuns de fiecare dată negativ, dar detectorul de minciuni a arătat, în ambele situații contrariul afirmațiilor lor. Cei șase aflați în culpă sunt: Plamen Dimov, Peter Vitanov, Ivan Diulgerov, Georgi Iliev, Viktor Genev și Georgi Kitanov.

Scandal în fotbalul bulgar. O altî imagine din partida de la Varna
Scandal în fotbalul bulgar. O altă imagine din partida de la Varna

Cerno More Varna și ȚSKA Sofia riscă retrogradarea pe motiv de fraudă sportivă

Jucătorilor găsiți cu musca pe căciulă li s-au desfăcut deja contractele de către conducerea clubului, deși patru dintre ei mai aveau înțelegeri pe durata a încă unui an sau doi și doar doi încheiau în această vară și acceptaseră prelungirea contractelor. Problema este însă că deși a căutat să dovedească transparență totală și clubul Cerno More Varna riscă acum retrogradarea pe motiv de fraudă sportivă, chiar dacă a întreprins aceste demersuri de bună credință.

Și, conform ultimelor informații publicate de site-ul Sportal.bg, dacă ancheta începută va dovedi existența fenomenului de fraudă sportivă, conform regulamentului Federației bulgare echipa care a oferit bani, ȚSKA Sofia, va fi retrogradată automat în a doua ligă! Practic, ambele cluburi implicate în acest caz de corupție pot ajunge, braț la braț, în a doua divizie sau poate chiar și mai jos, iar formațiile retrogradate la acest moment,

Scandal în fotbalul bulgar. ȚSKA Sofia poate fi retrogradată pentru fraudă sportivă
Scandal în fotbalul bulgar. ȚSKA Sofia poate fi retrogradată pentru fraudă sportivă

Ludogoreț, echipa românilor, a câștigat titlul cu un punct peste ȚSKA Sofia

În Bulgaria campioană a ieșit din nou Ludogoreț Razgrad, echipa lui Claudiu Keșeru, Cosmin Moți, Dragoș Grigore și a împrumutatului de la Reading Adi Popa, care însă nu a convins și va reveni la clubul de care aparține. A fost însă primul sezon când lupta la titlu a fost extrem de strânsă și de dramatică până în ultimele minute, alb-verzii din Razgrad impunându-se pentru prima dată la o singură lungime în fața ocupantei locului 2.