Fotbal international

Ludogoreț a câștigat titlul pentru a opta oară consecutiv! Moți, Grigore, Keșeru și Popa, decisivi

24.05.2019 | 22:08
Ludogoret a castigat titlul pentru a opta oara consecutiv Moti Grigore Keseru si Popa decisivi

Echipa românilor Cosmin Moți, Dragoș Grigore, Claudiu Keșeru și Adrian Popa, Ludogoreț Razgrad, a câștigat titlul în Bulgaria pentru a opta oară consecutiv și va juca în sezonul viitor în preliminariile Champions League. ”Alb-verzii” s-au impus mai greu decât în ultimii ani, după o luptă extrem de pasionantă până în ultima etapă a campionatului cu rivala ȚSKA Sofia.

Ludogoreț a câștigat titlul în Bulgaria pentru a opta oară consecutiv

Ludogoreț Razgrad a câștigat pentru a opta oară consecutiv titlul de campioană a Bulgariei, după ce a învins în ultima etapă a play-off-ului, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, formația Cherno More Varna, și a încheiat sezonul cu un punct avans față de ȚSKA Sofia. În meciul decisiv pentru titlu, antrenorul Stoycho Stoev i-a titularizat în centru defensivei pe Cosmin Moți și Dragoș Grigore, l-a lăsat pe banca de rezerve pe Adi Popa, iar Claudiu Keșeru nu a fost convocat.

Golurile celor de la Ludogoreț Razgrad au fost marcate de Dimo Balakov (10) și Jakub Swierczok (33, 58 și 71), al doilea din recentrarea lui Moți, în timp ce pentru oaspeți a înscris Jorginho (23). Rivalii de la ȚSKA Sofia, care așteptau un pas greșit al formației românilor pentru a câștiga titlul după o pauză de 11 ani, au învins pe teren propriu Botev Plovdiv, scor 1-0, dar s-au văzut nevoiți să se mulțumească cu locul secund în campionatul Bulgariei. Toate golurile de la Ludogoreț – Cherno More le puteți vedea aici.

Cosmin Moți într-un duel pentru balon în timpul unui meci din campionatul Bulgariei
Cosmin Moți într-un duel pentru balon în timpul unui meci din campionatul Bulgariei

Românii, decisivi pentru al optulea titlu câștigat de Ludogoreț

Jucătorii români au adus un aport important la câștigarea celui de-al optulea titlu consecutiv al celor de la Ludogoreț Razgrad. Atacantul Claudiu Keșeru a înscris 20 de goluri în 35 de meciuri jucate în acest sezon și a ajuns la 100 de reușite în tricoul formației bulgare. Fundașul Cosmin Moți a reușit și el 5 goluri în 28 de partide și a creat un adevărat haos la derby-ul cu Levski Sofia.

Apărătorul Dragoș Grigore a avut mari probleme medicale în debutul sezonului, dar în play-off a fost unul dintre cei mai buni marcatori al celor de la Ludogoreț Razgrad. Internaționalul român a încheiat sezonul într-o formă de zile mari, el ajungând la patru goluri înscrise în aproximativ o lună și jumătate. În schimb, Adrian Popa nu a rupt gura târgului, el nereușind să înscrie vreun gol în cele 13 întâlniri jucate pentru noua și vechea campioană a Bulgariei.

Cosmin Moți, cel mai vechi român de la Ludogoreț Razgrad, se află la al șaptelea titlu câștigat în Bulgaria, Claudiu Keșeru cucerește a patra oară trofeul în Bulgaria, iar Dragoș Grigore și Adrian Popa se află la prima peroformanță cu Ludogoreț.