Fotbal international

Scandal la finalul meciului PSG-Manchester United. Eric Cantona și tatăl lui Neymar la un pas de bătaie!

09.03.2019 | 12:30
Scandal la finalul meciului PSGManchester United Eric Cantona si tatal lui Neymar la un pas de bataie

Scandal la finalul meciului PSG – Manchester United 1-3, meci disputat miercuri seară pe Parc des Princes din Paris în returul optimilor de finală ale Champions League, rezultat care a asigurat o senzațională calificare diavolilor roșii. Fosta mare glorie de pe Old Trafford, Eric Cantona, care după ieșirea din scena dreptunghiului verde a îmbrățișat cariera de actor, a fost la un pas de bătaie cu tatăl lui Neymar, vedeta braziliană a lui PSG.

Scandal la meciul PSG – Manchester United între Eric Cantona șl tatăl lui Neymar

Atmosfera după meci a fost una, evident, diametral opusă pentru cele două tabere. În timp ce fanii lui United și jucătorii au dat frâu liber unei bucurii fără margini, pentru că această calificare părea a fi foarte departe după eșecul din primul meci, de pe teren propriu, cu 2-0, cei ai lui PSG au trăit sentimente amestecate de furie și disperare, mai ales pentru că golul decisiv a venit în al treilea minut de prelungiri ale timpului regulamentar dintr-un penalty extrem de controversat.

Eric Cantona nu s-a putut abține și a început să provoace prin atitudinea sa pe prietenii lui Neymar și al lui Dani Alves, precum și pe fratele lui Marquinhos, aflați în apropiere, în tribuna VIP. Imediat spiritele s-au încins, chiar dacă vorbim despre personaje aflate într-o zonă selectă de pe Parc des Princes și vizibil iritat de ceea ce se întâmplă tatăl lui Neymar a intervenit.

Scandal la meciul PSG - Manchester United. Bucurie la United, cu Cantona în prim plan. Furie la PSG, cu cei doi Neymar în imagine
Scandal la meciul PSG – Manchester United. Bucurie la United, cu Cantona în prim plan. Furie la PSG, cu cei doi Neymar în imagine

Cantona i-a provocat pe prietenii lui Neymar

El l-a insultat pe fostul idol al fanilor de pe Old Trafford cu expresii foarte dure, iar în următorul moment cei doi s-au aflat față în față, gata de a rezolva cu pumnii conflictul iscat. Salvarea a venit de la serviciul de securitate al lui PSG, care a intervenit prompt și a restabilit liniștea. Cantona a renunțat să își mai încerce forțele cu brazilianul și a plecat la vestiar, pentru a sărbători calificarea cu Sir Alex Ferguson și cu Ole Gunnar Solskjaer.

Eric Catona este recunoscut drept un caracter coleric, extrem de impulsiv, care nu stă mult pe gânduri atunci când își pierde cumpătul și rezolvă problema prin forță. Rămâne celebru episodul de pe vremea când juca la United și a urcat în tribună la un meci cu Crystal Palace, pentru a-i aplica o lovitură de kung-fu, cu piciorul, unui fan al londonezilor, care îl insultase. Atunci Cantona a fost suspendat pe timp de nouă luni de federația engleză.