Fotbal intern

Derby cu SCÂNTEI pentru Liga 1! ACS Poli, meci cu MIZĂ uriaşă împotriva rivalei UTA: “Suntem echipa mai bună!”

UPDATE, 12 iunie, ora 17:40 / În turul barajului dintre ACS Poli Timişora şi UTA Arad, gazdele se aşteaptă la câteva mii de fani pe Dan Păltinişanu. ACS Poli este favorită să rămână în...
12.06.2017 | 18:01
Derby cu SCANTEI pentru Liga 1 ACS Poli meci cu MIZA uriasa impotriva rivalei UTA Suntem echipa mai buna

UPDATE, 12 iunie, ora 17:40 / În turul barajului dintre ACS Poli Timişora şi UTA Arad, gazdele se aşteaptă la câteva mii de fani pe Dan Păltinişanu. ACS Poli este favorită să rămână în Liga 1 şi oficialii speră ca fanii să îi ajute în acest duel cu rivalii.

Este un meci cu o miză uriaşă. Banii din drepturile tv din Liga 1 asigură o mare parte din bugetele cluburilor mici. Directorul sportiv al lui ACS Poli, Adrian Neaga, a declarat pentru FANATIK.RO că ACS Poli este echipa mai puternică din acest meci şi formaţia merită să rămână în prima ligă.

“Sperăm să fie câteva mii de fani în tribună. Vor veni şi 1100 de fani ai oaspeţilor, atâtea bilete au cerut. Noi suntem încrezători şi conştienţi de miza acestui meci. Eu cred că suntem favoriţi şi echipa mai bună. Sper să rămânem în Liga 1, această echipă merită.

Fizic jucătorii sunt bine, am avut o săptămână să ne pregătim. Nu ne convine că se joacă returul la Şiria din raţiuni de securitate. Există o singură intrare pe teren”, a spus Neaga.


UPDATE, 8 iunie, ora 16:12 / Nici nu s-au stabilit bine datele pentru barajul pentru Liga 1 între ACS Poli şi UTA că a şi izbucnit scandalul. Cei de la UTA Arad refuză televizarea meciului de pe teren propriu.

Arădenii spun că drepturile TV pentru baraj nu sunt cedate federaţiei, aşa cum se întâmplă în Liga 2 şi cer plata unei sume suplimentare. LPF scrie pe site-ul oficial că meciurile sunt în direct.

“Clubul nostru nu are niciun angajament în privinţa drepturilor de televizare. UTA a fost neîndreptăţită în sistemul de distribuţie a sumelor încasate cu titlul de drepturi TV de către FRF pentru acest sezon.

Clubul nostru a avut 28 de meciuri televizate în acest sezon şi a încasat 23 000 de euro, sumă primită şi de cluburile cu 5 meciuri televizate”, se menţionează în comunicatul trimis de UTA.

Meciul tur va avea loc luni, de la ora 20:30 pe stadionul “Dan Păltinişanu” din Timişoara. Returul se dispută joi, de la ora 17:30 la Şiria.


UPDATE, 7 iunie, ora 12:56 / S-a stabilit data barajului dintre ACS Poli Timişoara şi UTA “Bătrâna Doamnă” pentru locul rămas vacant în Liga 1. Astfel, ACS Poli dispută prima manşă acasă, pe “Dan Păltinişanu”, luni, 12 iunie.

Returul va avea loc pe data de 15 iunie la Şiria. Orele meciurilor nu au fost încă stabilite. UTA a fost la baraj şi în stagiunea trecută dar atunci au ratat promovarea după 0-3 şi 1-0 cu FC Voluntari.


FINAL INCREDIBIL de play-out! Pandurii retrogradează în minutul 94, bătută de Botoşani, Timişoara revine de la 0-2 la 2-2 şi prinde barajul, iar Chiajna se salvează direct după 1-0 cu FC Voluntari!

Timişoara este peste Pandurii la egalitate de puncte, pentru că nu a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-out. Trupa lui Ionuţ Popa va disputa o dublă de baraj împotriva celor de la UTA Bătrâna Doamnă.

Capture

UPDATE. Minutul 94. Fulop marchează pentru Botoşani şi trimite Pandurii în liga secundă!

UPDATE. Minutul 91. Florin Ilie egalează pentru Pandurii la Botoşani!

Capture

UPDATE. Minutul 87. Golofca deschide scorul în Botoşani – Pandurii şi Timişoara urcă pe locul de baraj, iar gorjenii sunt retrogradaţi!

Capture

UPDATE. Minutul 81. Mailat egalează pentru Timişoara la Mediaş!!! 2-2 şi avem un FINAL TERIBIL!

Capture

UPDATE. Minutul 65. Nicio schimbare de scor în repriza secundă.

UPDATE. Minutul 45. La pauza celor trei întâlniri, Timişoara (1-2 la Mediaş) este retrogradată, Pandurii (0-0 la Botoşani) la baraj, iar Chiajna (1-0 la Voluntari) e salvată.

Capture

Capture

UPDATE. Minutul 38, gol Popovici pentru Timişoara la Mediaş! 2-1 Gaz! Nu se schimbă nimic la retrogradare în privinţa punctajelor!

Capture

UPDATE. Minutul 24, gol Eric pentru Gaz Metan contra Timişoarei! 2-0 pentru Gaz Metan Mediaş!!!

Capture

Capture

UPDATE. Minutul 13, gol Eric pentru Gaz Metan contra Timişoarei!

Capture

UPDATE. Minutul 6, gol Grădinaru pentru Chiajna în deplasarea de la Piteşti cu FC Voluntari!

Capture

Capture

UPDATE. La ora 21:00 au început cele trei partide din ultima etapă a play-off-ului care decid a doua formaţie retrogradată şi echipa care va juca barajul cu UTA.

Capture

Capture

–––––––––––––––––––––-

Lupta pentru evitarea retrogradării se va duce până în ultima etapă. Trei echipe se bat pentru evitarea retrogradării: Pandurii, ACS Poli şi Concordia Chiajna. Singura echipă care a retrogradat matematic este ASA Târgu Mureş. 

Cele trei meciuri despre care vorbim se vor disputa diseară, de la ora 21:00 şi toate cele 3 echipe implicate în această luptă vor evolua în deplasare. Doar teoretic, pentru că meciul Voluntari-Chiajna se dispută la Piteşti, un teren neutru, deoarece stadionul “Anghel Iordănescu” din Voluntari nu are nocturnă.

O echipă se salvează, una merge la baraj, în timp ce ultima din acest grup va retrograda direct în liga secundă. Miza este foarte mare.

ACS Poli are un atu în această luptă Este singura dintre cele 3 echipe care nu are punctajul rotunjit după sezonul regulat, deci la egalitate de puncte este peste Pandurii şi Chiajna.

Programul meciurilor de duminică, ora 21:00:

FC Botoşani – Pandurii

FC Voluntari – Concordia

Gaz Metan – ACS Poli 

CLASAMENT:

csm

Cum se salvează Pandurii:

1. Pandurii să câştige la Botoşani şi rămâne matematic în Liga 1 

2. Pandurii să obţină un punct şi nici Concordia şi nici ACS Poli să nu învingă

3. Pandurii merge la baraj dacă face egal sau pierde şi una dintre ACS Poli sau Concordia învinge. La baraj s-a calificat UTA Arad

4. Retrogradează direct dacă nu învinge la Botoşani şi ACS Poli şi Concordia câştigă

Cum se salvează ACS Poli:

1. ACS Poli să câştige la Mediaş şi Pandurii să nu învingă la Botoşani

2. ACS Poli să obţină acelaşi rezultat pe care îl obţine Chiajna cu Voluntari şi Pandurii să pierdă la Botoşani

3. ACS Poli are barajul asigurat dacă obţine acelaşi rezultat la Mediaş ca şi Concordia cu Voluntari. ACS Poli trebuie să bată UTA ca să rămână în prima ligă 

4. ACS Poli retrogradează direct dacă pierde la Gaz Metan şi Chiajna obţine minimum un punct cu FC Voluntari. 

5. ACS Poli retrogradează direct dacă face egal şi Chiajna câştigă cu FC Voluntari şi Pandurii obţin un punct la Botoşani

Cum se salvează Chiajna:

1. Bate la Voluntari şi ACS Poli şi Pandurii nu câştigă

2. Ajung la baraj dacă înving la Voluntari şi dacă nu învinge una dintre ACS Poli şi Pandurii

3. Ajung la baraj în caz de meci egal cu FC Voluntari dacă ACS Poli pierde la Gaz Metan

4. Nicio şansă de salvare în caz de înfrângere