News

Scene cutremurătoare în Valencia. Patru morți și 14 oameni răniți în incendiul care a cuprins un bloc. Update

Vin scene cutremurătoare din Valencia, acolo unde un incendiu a cuprins un bloc de 14 etaje. 19 persoane sunt dispărute.
23.02.2024 | 08:15
Scene cutremuratoare in Valencia Patru morti si 14 oameni raniti in incendiul care a cuprins un bloc Update
Bloc de 14 etaje din Valencia, cuprins de un incendiu devastator. Imagini terifiante, cu oameni prinși în interior. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
23-02-2024
06:28

Cel puțin patru morți în incendiul devastator. Alți 19 oameni, dispăruți

Crește numărul victimelor din incendiul devastator izbucnit, joi, într-un bloc de locuințe din Valencia. Cel puțin patru oameni au murit, potrivit autorităților din Spania. Alți 19 sunt dispăruți.

Totodată, 14 persoane au fost rănite, printre care șase pompieri și un copil. Însă, bilanțul poate crește având în vedere că în interioul apartamentelor s-ar putea afla și alte persoane blocate.

Incendiul a izbucnit joi, 22 februarie, în jurul orei 17:30, la blocul cu 14 etaje din cartierul Campanar, în care locuiau aproximativ 450 de locatari, în 138 de apartamente.

Focul s-a extins rapid la un imobil aflat lângă blocul de locuințe, din cauza învelișului clădirii. „Plăcile de aluminiu cu un izolator de spumă care alcătuiesc stratul exterior al clădirii sunt foarte bune la a izola de căldură şi frig, dar foarte combustibile”, a transmis inginerul David Higuera, potrivit El Pais.

Imaginile de la fața locului sunt dramatice, oamenii fiind văzuți la balcoane, cum așteptau, cu disperare, să fie salvați de pompieri. Peste 20 de echipaje de intervenție au ajuns în zona respectivă.

 

Un incendiu devastator a afectat, joi seara, un bloc de 14 etaje din Valencia, Spania. Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată mai mulți oameni prinși în interior de flăcările puternice.

Bloc de 14 etaje din Valencia, cuprins de un incendiu devastator. Imagini terifiante, cu oameni prinși în interior

O clădire rezidențială înaltă din orașul spaniol Valencia a fost cuprinsă de un incendiu devastator. Flăcările, care încă nu au fost stinse, au cuprins la un bloc cu 14 etaje din cartierul Campanar. Focul s-a extins și la o clădire alăturată.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de echipaje de pompieri au fost mobilizate la locul incendiului. Oamenilor din zonă li s-a cerut să stea departe de perimetrul în care are loc incidentul. Focul a izbucnit la ora locală 17.30.

În doar o jumătate de oră, flăcările au afectat întreaga clădire, care a fost construită în 2008. Serviciul de Urgență din Spania a instalat la fața locului un spital de campanie.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au fost rănite în incendiu. Presa locală a raportat că mai mulți oameni ar putea fi prinși în interior. El Pais scrie că, până în prezent, au fost raportați 13 răniți.

Șase dintre victime sunt pompieri care au intervenit la incendiu. Doi au ajuns la spital după ce au inhalat de fum și s-au ales cu arsuri la mâini. Unul dintre ei s-a ales cu o fractură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un locatar a fost transferat a spital din cauza inhalării de fum. Alte două persoane de la etajul șase au fost transferate din cauza inhalării de fum. A mai fost spitalizat și un copil de 9 ani.

În blocul cu 14 etaje din cartierul Campanar, din Valencia, unde are loc incendiul, sunt 138 de locuințe. Aici locuiesc aproximativ 450 de persoane, dar această cifră nu este una fixă. Focul s-a extins și la o altă clădire din apropiere.

ADVERTISEMENT

Imagini terifiante pe rețelele de socializare

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cutremurătoare, care arată amploarea evenimentului din Valencia. Se observă flăcări care ard în tot blocul de 14 etaje. Mai mulți oameni sunt filmați în timp ce așteaptă cu disperare să fie scoși din flăcări.

Pe rețeaua X (fostul Twitter) este surprins momentul în care un tată și fiica sa sunt scoși de pompieri de la balconul unui apartament. Forțele de intervenție au instalat și saltele pentru oamenii care pur și simplu sar din clădire.

ADVERTISEMENT