News

Incendiu în București. Patru persoane au fost aproape de moarte din cauza panourilor fotovoltaice

Patru persoane au fost aproape de moarte în București, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări. Cauza incendiului: panourile fotovoltaice pe care oamenii le instalaseră.
20.02.2024 | 08:48
Incendiu in Bucuresti Patru persoane au fost aproape de moarte din cauza panourilor fotovoltaice
Incendiu în București. Patru persoane au fost aproape de moarte din cauza panourilor fotovoltaice
ADVERTISEMENT

Pompierii spun că flăcările au cuprins acoperișul unei case cu parter și etaj, în timp ce patru oameni erau în casă. Din fericire, oamenii au reușit să fugă la timp, înainte ca focul să cuprindă întreaga locuință. A fost nevoie de zeci de pompieri pentru ca incendiul să fie stins în câteva ore.

Patru persoane au fost aproape de moarte din cauza panourilor fotovoltaice

Alarma a fost dată după miezul nopții, pe șoseaua Giurgiului din București. Conform Observatornews.ro, aproximativ 400 de metri pătrați au fost distruși de flăcări. Pompierii au anunțat că intervenția a fost foarte dificilă din cauza faptului că s-a lucrat la înălțime. Din fericire flăcările nu au ajuns la ”partea de jos a clădirii”.

ADVERTISEMENT

“A fost o intervenţie dificilă datorită sarcinii termice mari, suprafeţei mari şi a faptului că s-a lucrat la înălţime. Nu s-a extins în partea de jos a clădirii, însă a fost afectată de apa folosită pentru intervenţie”, a declarat Ştefan Olteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Martorii spun că traficul rutier a fost îngreunat de apa folosită de pompieri pentru a stinge incendiul, care a ajuns în mijlocul străzii. Anchetatorii cred că incendiul a fost provocat de panourile solare instalate pe acoperiș, însă o anchetă va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Conform Știrile PRO TV, vecinii s-au adunat în miezul nopții pentru a vedea cum pompierii sting flăcările.

ADVERTISEMENT

”Am văzut niște flăcări mari, eram acasă și am fugit. Și când văd să ia foc casa. Am auzit că de la niște panouri solare”, a explicat un vecin. ”Ne-am speriat, normal că ne-am speriat. Că erau flăcările foarte mari”, povestește un bărbat. La fața locului au ajuns nu mai puțin de 10 autospeciale de stingere și una pentru salvare de la înălțime.

Incendiu uriaș la un depozit din Cluj-Napoca

În urmă cu doar cinci zile un incendiu uriaș cuprindea un depozit din Cluj-Napoca, situat pe Calea Baciului. Focul a fost vizibil din mai multe cartiere ale Clujului, iar la fața locului au ajuns zeci de pompieri cu șase autospeciale și două autoscări. Mai mult, în ajutorul pompierilor din Cluj au venit și pompierii din Sălaj și Bihor.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda intervin în aceste momente cu 6 autospeciale și 2 autoscări pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală situată pe Calea Baciului din municipiul Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 7.30”, transmiteau în acel moment reprezentanții ISU Cluj.

Din fericire nu au fost persoane rănite, însă pagubele au fost însemnate. Martorii spun că în acel depozit s-au auzit bubuituri, iar structura halei a fost afectată puternic. ”Structura halei a fost afectată major. Nu este sigur accesul în interior.

ADVERTISEMENT

Se acționează pentru stingerea focarelor din exteriorul halei. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă mai departe de limitele în care au fost găsite”, declara Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj. Ca și o coincidență, firma respectivă comercializează, printre altele, panouri solare.

ADVERTISEMENT