News

Schimbarea șefului AEP, Constantin Mituleţu-Buică, amânată pentru 2022. Când s-ar putea lua o decizie

Demiterea şefului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, a fost amânată pentru februarie 2022. Acesta este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu.
29.12.2021 | 09:29
Schimbarea sefului AEP Constantin MituletuBuica amanata pentru 2022 Cand sar putea lua o decizie
ADVERTISEMENT

Deși este trimis în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu, Constantin Mituleţu-Buică va prinde începutul de an în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Coaliţia aflată la putere nu va discuta până în luna februarie a anului 2022 demiterea şefului AEP.

ADVERTISEMENT

Surse politice din Comisiile juridice de la Cameră şi Senat susţin că raportul privind demiterea lui Constantin Mituleţu-Buică va fi redactat în sesiunea următoare, transmite Adevărul.

Demitera lui Constantin Mituleţu-Buică a fost amânată pentru februarie 2022. Șeful AEP este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu

Coaliția de la guvernare a ales să nu grăbească înlocuirea lui Constantin Mituleţu-Buică, deşi liberalii și-ar fi dorit acest lucru după apariția problemelor juridice pe care le întâmpină șeful AEP.

ADVERTISEMENT

Solicitarea BPR a fost transmisă din 10 decembrie, însă aleşii au intrat mai repede în vacanţă.

Alina Gorghiu a fost cea mai virulentă privind schimbarea lui Mituleţu-Buică, potrivit stenogramei Birourilor Permanente Reunite din 10 decembrie.

ADVERTISEMENT

„Această adresă a Parchetului ne arată următorul lucru: că preşedintele Autorităţii Electorale Permanente este inculpat, aşa cum scrie şi în adresă, pentru o multitudine de fapte de abuz în serviciu în formă continuată, vreo 14 fapte sau câte sunt, conform adresei, pentru că nu a respectat procedurile în vigoare şi legislaţia în vigoare atunci când a schimbat cu japca oameni, de pe funcţii din Autoritatea Electorală Permanentă.

În opinia mea, nu putem să stăm cu un şef al Autorităţii Electorale Permanente inculpat şi cu toate problemele pe care le are, motiv pentru care vă propun cu toată responsabilitatea să vă gândiţi la procedura de schimbare a şefului AEP”, le-a transmis Gorghiu colegilor din conducerea Parlamentului, potrivit stenogramei făcute publică zilele acestea.

ADVERTISEMENT

Constantin Mituleţu-Buică a ajuns în funcția de la AEP în 2019. Conform Adevărul, surse din PSD susțin că social-democrații nu vor renunţa la această funcţie.

Amânarea discuţiilor pentru schimbarea lui este cauzată de dorința celor din PSD de găsi un înlocuitor.

Deși este perceput ca un apropiat al social-democraților, mai ales al Liei Olguţa Vasilescu, cei din PSD vor să se disocieze de problemele juridice ale şefului AEP.

ADVERTISEMENT