Fotbal international

Scrisoare emoționantă a lui Andres Iniesta în cinstea retragerii lui Fernando Torres: „Separați, dar mereu împreună”

23.08.2019 | 14:18
Scrisoare emotionanta a lui Andres Iniesta in cinstea retragerii lui Fernando Torres Separati dar mereu impreuna

Fernando Torres a jucat ultimul său meci din carieră vineri, 23 august, împotriva lui Vissel Kobe, formație pentru care evoluează foștii săi coechipieri din naționala Spaniei, Andres Iniesta și David Villa. Atacantul în vârstă de 35 de ani joacă pentru echipa niponă, Sagan Tosu alături de un alt compatriot, Isaac Cuenca. Din păcate formația sa a pierdut confruntarea cu scorul de 1-6. În cinstea retragerii lui Fernando Torres, Andres Iniesta i-a transmis o scrisoare emoționantă în care își aduce aminte de perioada petrecută la naționala Spaniei.

Scrisoarea lui Andres Iniesta pentru Fernando Torres

Andres Iniesta i-a transmis un mesaj emoționant lui Fernando Torres înainte de ultimul său meci din carieră: Ce ciudat. Nu-mi spune nu, Fernando. Este foarte ciudat, aș spune frumos de ciudat. Aici suntem amândoi, pe punctul de a juca ultimul tău meci în fotbalul profesionist. Ne-a mai rămas timp. Iată-ne. De cealaltă parte a lumii. Este ca și cum viața, capricioasă cum este, ne-ar fi adus în Japonia pentru a ne lua rămas bun.”

„Fotbalul ni s-a alăturat în urmă cu mai bine de 20 de ani, când eram copii. Ei bine, vei fi pentru totdeauna El Niño. Și nimic nu ne va separa vreodată. Ne-am întâlnit când am avut vise utopice. Acest obiectiv care ne-a oferit Campionatul European U16 din Anglia. Nu voi uita niciodată gestul de a-mi dedica victoria mie. L-am urmărit la televizor pentru că a trebuit să mă întorc acasă din cauza unei accidentări.”

  • 35 de ani are Fernando Torres
Andresi Iniesta și Fernando Torres
Andres Iniesta și Fernando Torres

„Separați, dar mereu împreună”

„ Amintește-ți, Fernando, tricoul acela semnat în Trinidad și Tobago, cu o promisiune care părea irealizabilă. Dar am făcut-o. Și de atunci, am fost mereu împreună. Viena, Johannesburg … Acea pasă de neuitat de la Xavi pentru a-i aduce succesul domnului profesor, lui Luis. Acea centrare a ta, astfel încât toți să trăim cel mai important moment al vieții noastre.”

„Separați, dar mereu împreună. Și până în ultimul moment. Mai presus de tricouri sau cluburi. Am locuit în orașe diferite. Tu, la Madrid și eu, la Barcelona. Dar nu am fost niciodată dușmani. Pur și simplu eram prieteni care au purtat un tricou diferit, uniți întotdeauna prin culoarea roșie. Sau Rojita, oricum vrem să o numim.”. Andres Iniesta și Fernando Torres au câștigat împreună Cupa Mondială din 2010 și două Campionate Europene în 2008 și în 2012.

  • 255 de goluri a marcat Fernando Torres în toată cariera sa
Fernando Torres și Andres Iniesta la naționala Spaniei
Fernando Torres și Andres Iniesta la naționala Spaniei

Cifrele carierei lui „El Nino” sunt uimitoare

Atacantul spaniol în vârstă de 35 de ani a evoluat pentru 5 cluburi în carieră: Atletico Madrid (în două rânduri), Liverpool, Chelsea, AC Milan și Sagan Tosu. Fernando Torres a marcat un total de 255 de goluri pentru toate echipele la care a jucat, iar pentru naționala Spaniei a bifat 110 partide în care a înscris 38 de goluri. Cel mai important gol marcat pentru reprezentativa țării sale a fost cel din finala Campionatului European din 2008 împotriva Germaniei, scor 1-0.

„El Nino” are 8 titluri câștigate în carieră:

  • 2 Campionate Europene
  • 1 Cupă Mondială
  • 1 trofeu Champions League cu Chelsea în 2012
  • 2 trofee Europa League cu Chelsea în 2013 și cu Atletico Madrid în 2018
  • 1 Cupă a Angliei
  • 1 Campionat European U19 în 2002