Fotbal intern

Scuzele lui Mircea Rednic după meciul cu Sepsi: „Nu mi-am permis și nici nu am vrut să risc”

09.07.2020 | 22:55
Scuzele lui Mircea Rednic dupa meciul cu Sepsi Nu miam permis si nici nu am vrut sa risc
ADVERTISEMENT

Politehnica Iași a pierdut și partida retur a semifinalei Cupei României cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-3, după ce se înclinase și în tur cu 1-5. Rezultatul de joi seară a fost cauzat însă și de faptul că antrenorul Mircea Rednic a folosit foarte mulți jucători de rezervă.

Din cauză că are un lot foarte subțire numeric și valoric, tehnicianul ieșean a fost nevoit să folosească fotbaliști din „eșalonul doi”, preferând să sacrifice Cupa în favoarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Duminică, Politehnica Iași va juca un meci foarte important în ecuația salvării de la retrogradare, pe terenul lui Dinamo, și are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a spera în continuare la supraviețuire.

Mircea Rednic își cere scuze față de suporteri

Mircea Rednic nu are ce să le reproșeze jucătorilor după înfrângerea cu Sepsi și spune că partida retur din semifinalel Cupei a fost un antrenament util în vederea meciurilor care vor urma.

ADVERTISEMENT

„Am spus înainte de meciul tur, eu nu îmi permit şi nici nu am un lot foarte mare cu care să abordez cele două competiţii. Îmi pare rău, dar aceasta e realitatea. Am preferat să sacrific Cupa. Mai importantă pentru noi e menţinerea în Liga 1.

A căzut acel gol prea repede, un gol norocos. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, au făcut un antrenament bun. Am menajat câţiva jucători de bază pentru că pentru noi e mai important meciul de duminică. Eu nu pot să îmi permit să joc din trei în trei zile cu aceeaşi echipă.

ADVERTISEMENT

Sepsi are lot mare, numeros, valoros, au şi alte salarii. Eu nu mi-am permis şi nici nu am vrut să risc. Îmi pare rău şi îmi cer scuze faţă de suporteri. Puteam să facem mai mult”, a declarat Mircea Rednic la finalul partidei cu Sepsi din returul semifinalei Cupei României.

„Vom face o figură frumoasă cu Dinamo”

Tehnicianul ieșenilor a vorbit și despre meciul cu Dinamo de duminică, al cărui rezultat ar putea influența decisiv lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

„Nu e o finală, e un meci important. E o echipă cu care ne batem la evitarea retrogradării. O cunosc foarte bine pe Dinamo. Faceți o analiză și veți observa că fiecare adversar cu care am jucat noi a avut o zi în plus. Trebuie să mergem cu autocarul, noi venim de la Iași. O zi de recuperare e importantă. Nu trebuie să ne plângem, trebuie să ținem cont de programul nostru.

Nu e un meci special, nu vreau să comentez. Pe noi ne interesează să venim cu puncte de acolo sau cel puțin cu un punct. Am încredere că putem face o figură frumoasă acolo”, a mai spus Mircea Rednic.

Partida Dinamo – Poli Iași se va disputa duminică, de la ora 18:00, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Poli Iași este pe locul 6 în play-out, de baraj, cu 21 de puncte, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 7-a, prima retrogradantă direct, cu 21 de puncte.

ADVERTISEMENT