News

Se deschide șantierul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea! Lucrările vor dura 2 ani

04.09.2019 | 10:55
Se deschide santierul pentru largirea Prelungirii Ghencea Lucrarile vor dura 2 ani

Se deschide șantierul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea! Chiar primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că a semnat contractul pentru această lucrare, o investiție cerută în ultimii ani cu insistență de locuitorii din această zonă a Bucureștiului, dar și din localitățile limitrofe. Edilul spune că lucările vor începe luni, 9 septembrie iar costul total al proiectului este de 122 de milioane de euro.

Se deschide șantierul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea!

Durata de realizare a întregului proiect este de doi ani. “Am semnat astazi contractul pentru obiectivul de investitii ‘Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea’ un proiect esential de fluidizare a traficului din zona! Ma bucur ca, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei, reusim sa facem ce trebuia facut de peste 20 de ani!

Lucrarile, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!”, a declarat Firea. Primarul Capitalei a precizat și în ce constă exact proiectul. Practic, noua arteră, care va fi de aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Se deschide șantierul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea! Prelungirea Ghencea
Imagine cu proiectul din Prelungirea Ghencea. Sursa foto – facebook

Cât timp vor dura lucrările

Mai mult de atât, se va realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi cele de demolare. Concret, proiectul debutează pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.