News

Se majorează valoarea tichetelor de masă și a celor pentru creșă. De când intră în vigoare măsura

În curând, tichetele de masă și cele pentru creșă se vor majora, această măsură intrând în vigoare curând.
18.08.2021 | 21:45
Se majoreaza valoarea tichetelor de masa si a celor pentru cresa De cand intra in vigoare masura
Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 1 iunie. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tichetele de masă au fost înghețate la nivelul de 20 de lei conform unei decizii de la începutul lunii aprilie a acestui an, după ce fuseseră majorate anul trecut.

Tichetele pentru creșă au fost majorate în urmă cu puțin timp cu 10 lei, printr-un ordin comun al Ministerului de Finanțe și al Ministerului Muncii.

ADVERTISEMENT

Crește valoarea tichetelor de masă și pentru creșă. De când intră in vigoare

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor sunt pe cale să adopte un ordin comun pentru majorarea tichetelor de masă, dar și a celor pentru creșă, măsura intrând în vigoare cu luna octombrie a acestui an, potrivit ordinelor de ministru distribuite în secțiunea de Transparență Decizională, notează știripesurse.

Pentru al doilea semestru al anului 2021, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu va putea depăși cuantumul de 20.09 lei, se arată în articolul întâi al ordinului de ministru pe care l-a publicat Ministerul Muncii, iar documentul prevede aplicarea acestei noi valori nominale până în luna martie a anului următor.

ADVERTISEMENT

Conform legislației în vigoare, până în luna septembrie a anului curent, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20.01 lei.

Cel de-ai doilea ordin de ministru stipulează la primul articol că pentru cel de-al doilea semestru al anului 2021, începând cu luna octombrie a acestui an, valoarea sumei lunare care se acordă sub forma tichetelor de creșă să fie majorată la 490 de lei.

ADVERTISEMENT

Și în cazul acestei măsuri, documentele menționează că aplicarea noii valori a sumei lunare se referă la perioada de timp până în luna martie a anului 2022.

Legislația din acest moment prevede ca până în septembrie 2021 valoarea nominală a unui tichet de creșă să fie 480 de lei, acesta acordându-se lunar.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea ordin de ministru prevede la articolul 1 ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă să se majoreze la 490 lei.

Pentru a intra în vigoare, fiecare dintre cele două ordine de ministru menționate anterior trebuie să fie semnate de către miniștrii Finanțelor, respectiv ai Muncii și Protecției Sociale, iar apoi trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT