Fotbal intern

Se retrage George Țucudean din fotbal la 28 de ani? Problemele cu inima și toate episoadele care l-au făcut să se teamă pentru viața lui! EXCLUSIV

30.04.2019 | 17:22
Se retrage George Tucudean din fotbal la 28 de ani Problemele cu inima si toate episoadele care lau facut sa se teama pentru viata lui EXCLUSIV
Se retrage George Țucudean din fotbal la 28 de ani? Atacantul ar putea renunța dacă problemele la inimă nu îi vor da pace

Cazul internaționalului român de la CFR Cluj intră într-o zonă periculoasă, iar varianta cea mai pesimistă ar putea deveni o opțiune din ce în ce mai probabilă. Se retrage George Țucudean din fotbal la 28 de ani? FANATIK îți dezvăluie toate episoadele care l-au transformat mental pe atacant. Temerile s-au accentuat, iar cariera sa este în real pericol.

Se retrage George Țucudean din fotbal la 28 de ani? Episodul 1, decembrie 2018: A simțit palpitațiile

Primele probleme pentru fotbalist au apărut la finalul lui 2018. În meciul CFR Cluj – Gaz Metan, George Țucudean a fost schimbat după 45 de minute cu tânărul Petrila. Atacantul a simțit palpitații și a s-a speriat. Decizia staff-ului medical a fost fără nicio urmă de îndoială: înlocuire imediată.

Vârful, care avea în istoricul familiei cazul tatălui său, retras din fotbalul de performanță din cauza problemelor cardiace, s-a panicat, iar zilele care au urmat au fost foarte grele. La orice efort, bătăile inimii se accentuau, iar George se oprea instant din orice activitate.

George Țucudean CFR Cluj
George Țucudean este golgheterul Ligii 1 și locomotiva celor de la CFR Cluj în campionat

Episodul 2, februarie 2019: Viroza ascundea altceva

La începutul anului, lucrurile se înrăutățeau pentru internaționalul român. Înaintea derby-ului Craiova – CFR Cluj, George Țucudean era lăsat în Ardeal. Nu a făcut deplasarea cu restul lotului, iar varianta oficială era că acesta suferise o viroză foarte puternică.

E drept că Țucudean răcise, dar cei apropiați de el știau că la mijloc era altceva. FANATIK a aflat că problemele cu bătăile inimii erau cele care îl speriaseră cu adevărat pe atacant. Pe fondul virozei, starea de sănătate a jucătorului se înrăutățise foarte puternic. Cei din familie s-au alarmat și ei, iar în anturajul său a apărut o variantă șocantă: retragerea din sport!

Episodul 3, martie 2019: Operația a devenit inevitabilă

Fotbalul la cel mai înalt nivel solicită la maximum organismul unui sportiv. Pentru George Țucudean, acest deziderat devenise imposibil. De fiecare dată când simțea că pulsul îi crește, Țucudean se inhiba și renunța la efort. Era vorba despre o teamă firească a oricărui om normal pentru viața lui. În martie, înaintea partidelor României din startul preliminariilor pentru Euro 2020, atacantul lui CFR Cluj a luat o decizie importantă. Se întâmpla înainte de Viitorul – CFR.

Țucudean a realizat că are nevoie să își rezolve problemele cu inima prin singura soluție care l-ar scăpa și de reținerile psihice pe care le avea: operația! FANATIK a dezvăluit, în exclusivitate, într-un moment în care toată lumea sugera că Țucudean este indisponibil din motive musculare, că vârful celor de la CFR Cluj se va opera pe inimă la Viena! Ulterior, informația a fost confirmată, iar jucătorul a vorbit deschis despre întreaga situație, încercând totuși să îi dea o importanță cât mai mică.

George Țucudean
George Țucudean a ratat meciurile naționalei României cu Suedia și Insulele Feroe din preliminariile pentru Euro 2020

Ce declara George Țuudean după operația la inimă

“Am văzut că s-a scris că am avut probleme cu inima, este adevărat, dar nu au fost probleme grave, din fericire, pentru că ce am avut eu au 80% din oameni. Extrasistolele pe care eu le făceam în effort, şi am jucat cam 4 luni cu ele, nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu pot să păţesc nimic. Profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să fac un consult la Viena mai amănunţit. Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, poate să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele, nu le-am avut până acum, au apărut, nu se ştie cauza, pe fond de stres, o răceală, o infecţie. Cei de acolo mi-au spus că fiind sportiv de performanţă ar trebui să fac o ablaţie şi mă scoate din circuit cam o săptămână, 10 zile până pot să reiau 100% efortul.

Erau doar bătăi în plus care nu măreau pulsul, nu provocau palpitaţii sau alte lucruri. Am jucat 4 luni, dacă erau periculoase, la câţi doctori am fost, mă oprea unul. De fotbalişti ştiu că au mai făcut, ştiu din America foarte mulţi sportivi care îşi fac această intervenţie. Dacă eram om normal, la ce am avut eu, mă trimiteau acasă şi îmi spuneau să stau liniştit. Fiind sportiv de performanţă au zis că merită să le fac pentru că mă pot înnebuni. E clar că în cap îţi trec foarte multe gânduri şi până la urmă sănătatea e cea mai importantă, dar medicina a evoluat aşa mult şi uite că s-au rezolvat foarte uşor” George Țucudean

Episodul 4: A simțit înțepături în zona inimii. CFR Cluj susține că are probleme musculare!

Ca un cerc în timp, un nou meci cu Viitorul a readus în discuție starea de sănătate a lui Țucudean. Atacantul nu a fost în lot pentru disputa cu fosta sa echipă, iar dinspre club a fost lansată ipoteza unei leziuni musculare. Varianta a fost întărită, la finalul jocului, de Dan Petrescu.

Nu vreau să vă imaginați prin ce am trecut când am aflat că George Țucudean nu poate juca astăzi. A avut o problemă musculară. Sperăm să fie doar o leziune ușoară, dar nu cred că va putea evolua cu Astra. Pregătisem meciul toată săptămâna cu golgeterul acolo, apoi a trebuit să schimb tot. Din fericire Costache a intrat foarte bine”, a declarat Petrescu. Informațiile din anturajul fotbalistului sunt însă diferite. Țucudean ar fi simțit înțepături în zona inimii, astfel că a preferat să nu intre pe gazon. Meciul cu Astra ar putea fi ratat de atacant, iar semnele de întrebare s-ar putea prelungi și pentru ultimele jocuri din play-off, cele cu Craiova și FCSB. Din informațiile FANATIK, dacă problemele cardiace îi vor da în continuare simptome negative, George Țucudean ia în calcul chiar retragerea din fotbal, la numai 28 de ani! Pentru că viața are întotdeauna prioritate!

George Țucudean Dan Petrescu
Dan Petrescu susține că George Țucudean are probleme musculare și de aceea nu a fost reținut pentru meciul cu Viitorul

3,5 milioane de euro este cota actuală a lui George Țucudean, conform Transfermarkt

18 goluri în 25 de meciuri a marcat George Țucudean pentru CFR Cluj în Liga 1 Betano în acest sezon