Fotbal international

Se retrage “patriarhul” din apărarea Rusiei. Ignaşevici pune punct carierei de jucător

08.07.2018 | 13:52
Se retrage patriarhul din apararea Rusiei Ignasevici pune punct carierei de jucator
ADVERTISEMENT

Se retrage “patriarhul” din apărarea Rusiei. Serghei Ignaşevici pune punct carierei de jucător odată cu ieşirea echipei naţionale a ţării sale în sferturile de finală ale Campionatului Mondial. Rusia a murit frumos şi demn, depăşită de Croaţia doar la hazardul loviturilor de departajare, după ce pe parcursul celor 120 de minute tabela a indicat egalitate: 2-2.

Serghei Ignaşevici, cel supranumit de coechipierii din echipa naţională “Patriarhul” datorită vârstei sale, 38 de ani, a fost titular în meciurile de la turneul final al Campionatului Mondial organizat de ţara sa şi a avut precizie şi sânge rece să transforme fără emoţii loviturile de departajare executate cu Spania şi acum cu Croaţia. Nu a arătat nici un moment vârsta prin jocul său, sobru şi foarte exact, care a dat multă siguranţă apărării Rusiei.

ADVERTISEMENT

Ignaşevici pune punct carierei de jucător. Are 127 de meciuri la echipa naţională

“A fost ultima mea Cupă Mondială, ultimul meu turneu şi ultimul meci din cariera mea de fotbalist. Dacă nu era Cupa Mondială, cred că m-aş fi retras mai devreme” a spus Ignaşevici într-un video postat pe site-urile de social-media. El este recordmanul de selecţii la naţionala Rusiei, cu 127 de prezenţe, începând din anul 2002, anul primului meci pentru “zbornaia”.

Ignașevic pune punct carierei de fotbalist. A câştigat în 2005 Cupa UEFA cu ŢSKA Moscova. În imagine, în meciul cu Arabia Saudită, nr.4 de la ruşi
Ignașevic pune punct carierei de fotbalist. A câştigat în 2005 Cupa UEFA cu ŢSKA Moscova

Ignaşevici a condus CSKA Moscova în anul 2005 atunci când echipa a câştigat, în premieră pentru fotbalul rus, Cupa UEFA, într-un meci câştigat împotriva portughezilor de la Sporting Lisabona cu scorul de 3-1. Serghei adaugă în final faptul că îşi doreşte să primească o licenţă de antrenor până în decembrie şi promite că o să ajungă un bun antrenor. În timpul petrecut la CSKA, pe lângă câştigarea Cupei UEFA, acesta a devenit de 6 ori campion al Rusiei, a câştigat 7 Cupe ale Rusiei şi 7 Super-Cupe.

ADVERTISEMENT
Tags: