News

Se scot peste 5.000 de locuri de muncă în MAI. Când pot aplica românii

Se fac angajări masive în cadrul MAI. Guvernul României a aprobat scoaterea a peste 5.000 de posturi vacante români
29.02.2024 | 20:10
Se scot peste 5000 de locuri de munca in MAI Cand pot aplica romanii
MAI lansează pentru angajare peste 5.000 de posturi vacante pentru concurs sau examen. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 5.200 de posturi vacante în cadrul entităților subordonate ale MAI vor fi scoase la concurs sau examen. Ministerul Afacerilor Interne aduce la cunoștința publicului că a fost adoptat un Memorandum cu privire la ocuparea locurilor.

Angajări masive în MAI

Aceste posturi ocupate fie prin concurs sau examen, sunt distribuite în diferite structuri, inclusiv Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, precum și alte unități care se confruntă cu o necesitate urgentă de încadrare a personalului pentru a contracara deficitul existent.

ADVERTISEMENT

„Cele peste 5.000 de funcții sunt de execuție și sunt alocate, în principal, domeniilor ordine și siguranță publică, combaterea criminalității organizate, poliție canină, formare profesională, analiză genetică și intervenții în situații de urgență.

Demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoțiilor de ofițeri, subofițeri, maiștri militari și agenți de poliție ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale școlilor postliceale ale MAI”, anunţă, joi, MAI, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Criză de personal în MAI

În prezent, raportul privind insuficiența de personal în cadrul principalelor structuri ale ministerului este după cum urmează:

  • Pentru Poliția Română, procentul de deficit este de 20,27%,
  • La Poliția de Frontieră Română, procentul de deficit este de 20,32%,
  • În ceea ce privește Jandarmeria Română, procentul de deficit este de 21,69%,
  • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență înregistrează un procent de deficit de 24,86%.
ADVERTISEMENT

Când va fi anunțat calendarul pentru ocuparea posturilor

MAI transmite că având în vedere procesul de reorganizare al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu scopul de a maximiza eficiența activităților și misiunilor specifice pentru a îmbunătăți serviciul polițienesc, pozițiile aferente acestui inspectorat și cele conexe procesului de reorganizare instituțională vor fi ocupate cu prioritate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne mai precizează că procesul de încadrare a posturilor aprobate prin intermediul memorandumului va fi realizat în etape distincte.

ADVERTISEMENT

„Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu scopul de eficientizare a activităților și a misiunilor specifice pentru îmbunătățirea serviciului polițienesc, posturile aferente acestui inspectorat și cele adiacente demersului de reorganizare instituțională,  vor fi încadrate cu prioritate.

Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat. Calendarul concursurilor și al examenelor va fi anunțat public de fiecare structură în parte, anunțurile putând fi consultate, la momentul respectiv,  pe platforma hub.mai.gov.ro”, a mai spus MAI.

ADVERTISEMENT