Life

Secretele pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă dezvăluite de japonezi

Locuitorii Japoniei sunt renumiți ca având cea mai mare medie a duratei de viață. Ce obiceiuri ale acestora îi ajută la menținerea sănătății fizice, dar și psihice?
03.02.2022 | 10:45
Secretele pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa dezvaluite de japonezi
Japonezii preferă plimbările în aer liber, în detrimentul exercițiilor fizice. Sursa: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Japonia se află în frunte pe lista țărilor în care oamenii au cea mai mare speranță de viață, care ajunge până la aproape 85 de ani. Cu toate acestea, scopul nu este să supraviețuiești cât mai mult, ci să ai o viață fericită, trăită într-un mod plăcut.

FANATIK a pregătit o listă cu secrete dezvăluite de japonezi, pentru a duce o viață echilibrată și a-și păstra mereu spiritul tânăr.

ADVERTISEMENT

Nu exagerează cu mâncarea

Cu cât porțiile de mâncare sunt mai mici, cu atât mai bine. Japonezii recomandă să-ți asculți corpul și să nu mănânci dacă ai deja senzația de sațietate. O alimentație echilibrată influențează foarte mult felul în care te simți.

În schimbul unei porții mari de mâncare, aceștia optează pentru porții mai mici, pe care le împart pentru întreaga zi.

ADVERTISEMENT

Nu mănâncă repede

Nu este recomandat să mănânci prea repede, deoarece durează aproximativ 20 de minute, din momentul în care începi să mănânci, pentru ca semnale de sațietate să fie transmise de creier. Japonezii cunosc acest fapt și țin des cont de această regulă.

Consumă o linguriță de ulei și 90 de grame de sare

Pentru o alimentație echilibrată, japonezii consideră că ideale, pentru consumul zilnic, sunt o singură linguriță de ulei și doar 90 de grame de sare.

ADVERTISEMENT

Consumă alimente proaspete

Datorită industriei lor alimentare dezvoltate, japonezii au la dispoziție, pentru a-și pregăti mesele zilnice, ingrediente diverse, bogate în substanțe nutritive, care provin de la fermele locale. Japonia este renumită pentru calitatea alimentelor și ingredientele excelente.

Ținând cont de aceste lucruri,  înseamnă că poporul japonez este deja la jumătatea drumului către succes, atunci când vine vorba de a urma o dietă sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Practică „Religia Naturii”

Japonezii practică în principal Shinto sau „religia naturii”. Aceștia se închină la fiecare lucru mic din natură, o stâncă, un râu și o ramură de copac posedă un spirit interior, pe care japonezii îl numesc kami. Potrivit șintoismului, fiecare ființă vie are individualitatea sa, dar nu este separată de ceilalți.

Această gândire conduce la obținerea unei stări echilibrate de vitalitate și este unul dintre elementele principale care îi ajută pe japonezi în drumul spre longevitate.

Preferă plimbările în detrimentul exercițiilor fizice

Japonezilor le place să rămână activi pe tot parcursul vieții. Unul dintre sporturile lor preferate este mersul pe jos. Ei pot discuta cu altcineva în timpul plimbării, așa că este o combinație de profit și plăcere.

Mănâncă tofu

Tofu este, de asemenea, un aliment nelipsit din dieta locuitorilor Japoniei. Nu numai că acesta este vegan, ci ajută la menținerea elasticității și fermității pielii. De altfel, tofu reduce riscul de boli cardiovasculare.

Fac băi și dușuri cu aburi

Ritualul unei băi cu aburi nu este doar relaxant, ci și benefic pentru sănătate. Uleiurile esențiale sunt un pas nelipsit al acestui proces.

De asemenea, timpul petrecut în cada fierbinte nu trebuie să fie foarte lung, deoarece asta ar putea conduce la supraîncălzirea organismului.

Cel mai bun indicator al temperaturii perfecte la saună este corpul uman, în primul rând, experiența ar trebui să fie una plăcută.

ADVERTISEMENT