News

Şeful DIICOT aruncă bomba! De ce crede că Luiza Melencu ar fi în viaţă

27.08.2019 | 11:05
Seful DIICOT arunca bomba De ce crede ca Luiza Melencu ar fi in viata

Ancheta în cazul crimelor de la Caracal este departe de a se fi încheiat. mai mult decât atât, Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu exclude posibilitatea ca Luiza Melencu, tânăra de 19 ani care a fost răpită, violată și, cel mai probabil, ucisă de Gheorghe Dincă, un fost mecanic auto din oraș.

Șeful DIICOT admite că Luiza ar putea fi în viață

Înttr-o declarație de presă susținută recent, Felix Bănilă a declarat că oamenii legii iau în continuare în calcul varianta ca adolescenta dispărută în urmă cu mai bine de patru luni să fie în viață, mai ales că nu există probe concludente care să-i determine să pronunțe decesul acesteia.

Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment”, a spus șeful DIICOT.

Luiza Melencu, tânăra de 19 ani care a căzut victimă monstrului din Caracal, ar putea fi încă în viață. Sursa foto: Facebook
Luiza Melencu, tânăra de 19 ani care a căzut victimă monstrului din Caracal, ar putea fi încă în viață. Sursa foto: Facebook

Anchetatorii iau în calcul și varainta ca Dincă să fi avut complici

Totodată, Felix Bănilă a dezvăluit că anchetatorii nu exclud nici ipoteza ca Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, să fi avut complici. Toată lumea așteaptă, încă, finalizarea cercetărilor în curtea și locuința omului care a îngrozit și revoltat întreaga opinie publică prin faptele sale cutrmurătoare.

De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus – şi corect s-a spus – că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva, a mai spus procuorul-șef la DIICOT.

Reamintim că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, întrucât acestea erau într-o stare de calcinare excesivă. Totuși, DIICOT a solicitat refacerea analizei în cel mai scurt timp cu putință.