News

Șeful Direcției Permise Auto Teleorman, pus sub control judiciar de DNA pentru corupție

Urmărire penală pentru șeful de la Regim Permise din Teleorman. În dosar sunt vizați și alți doi ofițeri care ar fi comis de mai multe ori infracțiunea de luare de mită.
19.11.2021 | 13:59
Seful Directiei Permise Auto Teleorman pus sub control judiciar de DNA pentru coruptie
Șeful Direcției Permise Auto Teleorman, pus sub control judiciar de DNA pentru corupție. Surse Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ofițerii de la Permise Auto Teleorman sunt vizați penal de către procurorii DNA după ce au fost găsiți vinovați pentru corupție. Unul dintre aceștia este chiar șeful instituției.

Ofițerii de la Permise Auto Teleorman sunt plasați sub control judiciar într-un dosar de corupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea sub control judiciar a șefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman.

ADVERTISEMENT

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2021, față de inculpatul LUPU STELIAN, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită”, a precizat DNA într-un comunicat.

Alți doi ofițeri sunt vizați în același caz

Pe lângă el mai sunt cercetați alți doi ofițeri. Unul dintre ei se află sub control judiciar și celălalt în arest la domiciliu, a informat vineri DNA.

ADVERTISEMENT

„Anterior, în aceeași cauză, respectiv la datele de 15, respectiv 17 noiembrie 2021, s-au dispus măsuri preventive față de alți doi ofițeri de poliție din cadrul (S.P.C.R.P.C.I.V.) Teleorman”, a comunicat DNA.

„VELCEA CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită”, precizează DNA.

ADVERTISEMENT

„EIB DANIEL CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman cercetat sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită”, se mai arată în comunicat.

Au apărut primele informații despre această rețea infracțională din Teleorman după ce pe o pagină de Facebook existau date conform cărora câțiva examinatori de poliție primeau sume de bani pentru a declara admiși unii cursanți de la școlile de șoferi care susțineau examenul auto.

ADVERTISEMENT

Care sunt faptele cuprinse în dosar

„În perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menționăm: promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere; înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme”, comunică DNA.

Pe durata controlului judiciar, acuzații sunt obligați să respecte o serie de obligații, inclusiv: să nu părăsească limitele teritoriale ale țării, decât cu acordul prealabil al procurorului, să nu comunice direct sau indirect, prin orice mijloace, cu persoanele menționate în ordonanța prin care s-a dispus controlul judiciar și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

„Celor doi inculpați li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaților Velcea Cristian, Lupu Stelian și Eib Daniel Cristian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

Sunt urmăriți și alte persoane implicate

Procurorii DNA au decis însă să continue cercetările penale față de alte persoane care sunt suspecte de implicare în acest caz.

„În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în finalul comunicatului.

ADVERTISEMENT
Tags: