News

Șeful Jandarmeriei Române, înlocuit! Cine îi ia locul lui Cătălin Ionuț Sindile

05.08.2019 | 17:54
Seful Jandarmeriei Romane inlocuit Cine ii ia locul lui Catalin Ionut Sindile
Cătălin Ionuț Sindile va fi schimbat de la conducerea Jandarmeriei Române. Sursa foto: g4media.ro

Schimbare de ultimă oră la vârful Jandarmeriei Române. Actual șef, Cătălin Ionuț Sindile urmează va fi schimbat din funcție, în locul său urmând să fie instalat inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, citate de Mediafax.

Cătălin Ionuț Sindile, cercetat pentru abuz în serviciu la protestul din 10 august

Cel mai probabil problemele cu legea ale omului care conduce Jandarmeria Română din vara anului 2018 au stat la baza acestei decizii. Mai concret, pe numele lui Cătălin Ionuț Sindile a fost deschis un dosar penal ce vizează infracțiuni grave precum abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în contextul protestului din 10 august. Alături de acesta, printre învinuiți se numără și Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, actualul șef al jandarmeriei București, dar și  comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Reamintim că pe 15 august 2018, la doar câteva zile după portestul în urma căruia cetățenii din Diaspora și-au exprimat nemulțumirile față de actuala guvernare PSD-ALDE, situația degenerând rapid într-o serie de incidente violente, Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit  în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. La vremea respectivă, la conducerea instituției se afla Sebastian Cucoș.

Constantin Florea va fi, cel mai probabil noul șef al Jandarmeriei Române. Sursa foto: Gazeta de Sud
Constantin Florea va fi, cel mai probabil noul șef al Jandarmeriei Române. Sursa foto: Gazeta de Sud

Cine este Constantin Florea, noul șef al Jandarmeriei Române

În ceea ce îl privește pe viitorul șef al Jandarmeriei Române, Constantin Florea, acesta are 53 de ani și deține actualmente funcția de inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova. Între 2005 şi 2009,  a fost comandant adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova, iar înainte a ocupat postul de adjunct al comandantului şi Şef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Totodată, Constantin Florea a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, dar şi Colegiul Naţional de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, potrivit informațiilor cuprinse în CV-ul său.