Sporturi

Serena Williams, devastată de eliberarea asasinului surorii sale vitrege. “Ea nu se mai întoarce pentru bună purtare”

17.08.2018 | 12:21
Serena Williams devastata de eliberarea asasinului surorii sale vitrege Ea nu se mai intoarce pentru buna purtare

Serena Williams a mărturisit că este devastată de eliberarea asasinului surorii sale vitrege Yetunde. Una dintre cele trei surori vitrege ale Serenei şi a lui Venus, Yetunde (celelalte două, Lyndrea şi Isha Price sunt în viaţă), a fost împuşcată mortal în 2003 de către Robert Maxfield, membru al unei bande din Compton, Los Angeles. Yetunde are trei copii, de care se ocupă familia Williams. Sentinţa de 15 ani închisoare pentru criminal a fost dată abia în 2006, ca urmare a faptului că acesta a încercat să se prezinte în faţa instanţei ca fiind o persoană cu tulburări psihice.

Serena a aflat vestea eliberării asasinului surorii sale cu câteva zeci de minute înainte de a intra pe teren în turneul pe hard de la San Jose, desfăşurat în luna iulie, cpmpetiţie care avea să-i aducă primul titlu WTA Mihaelei Buzărnescu, neaşteptata învingătoare în finala cu grecoaica Maria Sakkari cu 2-0. Serena urma să o întâlnescă în primul tur pe britanica Johanna Konta. Ştirea a bulversat-o în asemenea hal încât pe teren Konta a făcut doar un antrenament cu public, aducând-i jucătoarei cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră cea mai severă înfrângere, 6-1, 6-0.

Serena Williams, devastată de eliberarea asasinului surorii sale vitrege. Nu s-a putut gândi la tenis în meciul cu Konta

“Nu îmi mai ardea de nici un tenis. Nu puteam şi nici acum nu pot să o fac, să îmi scot din minte faptul că uciagaşul lui Yetunde este acum liber, pe motiv de bună purtare. A fost condamnat la 15 ani în 2006 şi iată că a ieşit în 2018, după 12 ani. Pe Yetunde cine o mai aduce înapoi pentru bună purtare?” Sora vitregă a celor două vedete Williams a fost cea care s-a ocupat îndeaproape de cariera de jucătoare de tenis ale Serenei şi a lui Venus. Cele două au decis să aibă grijă ce copiii surorii lor, pentru ca aceştia să nu simtă lipsuri materiale, dar nu pot înlocui, în mod evident, lipsa mamei lor.

Serena Williams, devastată de eliberarea asasinului surorii ei vitrege. Serena e preocupată să stea cât mai mult cu fiica ei Olympia, pentru care s-a şi certat cu antrenorul (foto mamă şi fiică)
Serena Williams, devastată de eliberarea asasinului surorii ei vitrege. Serena e preocupată să stea cât mai mult cu fiica ei Olympia

Serena, care are 36 de ani, s-a oprit o lungă perioadă de timp din carieră, pentru a deveni mamă. Fiica ei, Olympia, este cea mai mare bucurie şi pentru cea mică s-a certat în timpul prezenţei în primăvară, la Roland Garros, cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglu. Acesta i-a cerut, după ce Olympia a împlinit opt luni, să renunţe la alăptat şi să se întoarcă serios la antrenamente, dacă vrea să mai revină vreodată la ceea ce a fost. “Un bărbat nu are cum să înţeleagă ce legătură secretă, sublimă, se întâmplă între copil şi mama lui atunci când aceasta îl hrăneşte de la sânul ei. Bineînţeles că nu voi renunţa la alăptat până când voi considera eu de cuvânt, nicidecum nu voi face ce îmi spune antrenorul în această privinţă.”

Serena Williams a părăsit repede şi turneul de la Cincinnati, în turul secund, dar promite că se va pregăti exemplar pentru US Open, unde speră să repete cel puţin performanţa din acest an de la Wimbledon, unde a ajuns în finală, dar a pierdut în faţa lui Angelique Kerber. Momentan, cea care este socotită drept cea mai bună jucătoare din istoria WTA, ocupă doar locul 27 şi îi va fi foarte greu să mai revină la nivelul la care a fost.