Sporturi

Serena Williams nu a fost iertată de Margaret Court pentru ieşirea de la US Open: “E trist pentru sport”

10.09.2018 | 17:07
Serena Williams nu a fost iertata de Margaret Court pentru iesirea de la US Open E trist pentru sport

Margaret Court, cea mai titrată jucătoare din istorie în era Grand Slam, nu a trecut cu vederea ieşirea Serenei Williams din finala cu Naomi Osaka de la US Open. Fosta jucătoare care a adunat 24 de titluri de Mare Şlem în carieră a avut o declaraţie dură la adresa jucătoarei din S.U.A. după scandalul în care a fost implicată în finala de la Flushing Meadows.

“Mereu trebuie să respectăm regulile. E trist pentru sport când o jucătoare încearcă să devină mai importantă decât regulile. Pentru că tânăra jucătoare (n.r. Naomi Osaka) a depăşit-o în primul set, cred că presiunea era mai mare decât orice altceva, a spus Margaret Court pentru The Australian.

Serena Williams a avut o ieşire nervoasă în finala de la US Open

Serena Williams şi-a pierdut cumpătul în timpul partidei cu Naomi Osaka, finala US Open 2018! Americanca a făcut un scandal uriaş în timpul setului secund, după un conflict cu arbitrul spaniol Carlos Ramos. Totul a început după ce fostul lider mondial a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Muratoglu a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu.

Jucătoarea de peste Ocean a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală arbitrului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

După doar câteva minute de la acest incident, imediat după ce şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în setul doi, Serena a rupt racheta cu o criză de nervi. A primit un al doilea avertisment şi, automat, i s-a dat “penalty point”. A început game-ul următor de la 0-15. A fost un nou moment în care Serena şi-a pierdut cumpătul şi ţinta principală a fost arbitrul de scaun. S-a dus la Ramos şi a încercat să îi explice că primul avertisment nu ar fi trebuit să se pună. Nici de această dată nu a putut avea succes, iar Ramos a rămas în continuare ferm pe poziţii.

La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul spaniol şi a dus lucrurile mult prea departe. “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, au fost cuvintele pentru Ramos. Arbitrul partidei  nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3.

Serena Williams nu a fost iertată de Margaret Court pentru ieşirea de la US Open
Serena Williams nu a fost iertată de Margaret Court pentru ieşirea de la US Open

Serena a izbucnit în lacrimi şi l-a chemat pe supervizorul turneului după ultima sancţiune primită. A avut o discuţie lungă şi cu acesta, după ce i-a spus lui Ramos că nu va mai arbitra nici un meci al ei. “Mulţi bărbaţi fac asta şi mult mai rău şi nu păţesc nimic. Doar pentru că sunt femeie se întâmplă asta! Nu e corect! Nu e corect! Ştiu că nu mai poţi întoarce, dar recunoaşte!”,  au fost câteva dintre cuvintele pe care marea campioană i le-a transmis supervizorului.