Sporturi

Serena Williams, scandal uriaş la US Open! Un arbitru internaţional o pune la punct: “Ramos a procedat ca la carte”

09.09.2018 | 18:36
Serena Williams, scandal uriaş la US Open! Aici, cearta dintre Serena şi Carlos Ramos

Serena Williams a iscat un scandal uriaş la US Open după un conflict cu arbitrul spaniol Carlos Ramos. Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Mouratoglou a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu. 

FANATIK.RO a luat legătura cu Andrei Bardan, arbitru cu atestat internaţional care să explice deciziile lui Carlos Ramos, cel care a oficiat finala de la US Open: “Arbitrul a procedat ca la carte. Nu avea ce să facă pentru că totul a fost clar ca lumina zilei. Coaching-ul a fost clar, momentul în care Serena a aruncat racheta a fost foarte clar, iar în momentul în care cataloghezi un arbitru drept hoţ, este foarte clar că vei fi penalizat. Deci totul a fost foarte clar şi foarte corect, în opinia mea”, a spus Bardan.

Andrei Bardan, arbitru internaţional
Andrei Bardan, arbitru internaţional

Un arbitru internaţional o pune la punct pe Serena Williams după scandalul uriaş de la US Open: “Arbitrul şi-a făcut treaba”

Andrei Bardan a explicat şi modul în care un joc poate deveni foarte dificil pentru un arbitru: “Să ştiţi că orice meci poate deveni greu. Nu ştii niciodată. S-a spus că Ramos trebuia să închidă ochii la o asemenea abatere? Păi totul a fost foarte clar şi Carlos Ramos nu este orice arbitru. Omul şi-a făcut treaba şi nu cred că vor avea ce să îi facă pentru că totul a fost foarte clar. Iar faptul că n-a fost la premiere eu îl consider un tact al organizatorilor care au încercat să aplaneze situaţia tensionată”

Arbitrul român ne-a povestit şi cum se rezolvă un conflict dintre un arbitru şi un jucător: “În momentul în care există un conflict, arbitrul este obligat la final de meci să anunţe supervizorul şi să anunţe arbitrul turneului despre procedurile disciplinare pe care le-a aplicat. În mod normal, un conflict se încheie la finalul meciului şi nu mai există dialog între arbitru şi jucător, fiecare îşi vede de drumul său” 

Serena Williams l-a catalogat “hoţ” pe Carlos Ramos

Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală arbitrului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

La scurt timp după acest incident, imediat după ce şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în setul doi, Serena a rupt racheta cu o criză de nervi. A primit un al doilea avertisment şi, automat, i s-a dat “penalty point”. A început game-ul următor de la 0-15. A fost un nou moment în care Serena a făcut scandal. S-a dus la Ramos şi a încercat să îi explice că primul avertisment nu ar fi trebuit să se pună. Nici de această dată nu a putut avea succes.

La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul spaniol şi a dus lucrurile mult prea departe. “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. Aceste nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. La final, Osaka a câştigat finala cu 6-4, 6-2, Serena a îmbrăţişat-o, dar a refuzat să dea mâna cu arbitrul Carlos Ramos.