Sporturi

Serena Williams, scandal uriaş la US Open! Un arbitru internaţional o pune la punct: “Ramos a procedat ca la carte”

09.09.2018 | 18:36
Serena Williams, scandal uriaş la US Open! Aici, cearta dintre Serena şi Carlos Ramos

Serena Williams a iscat un scandal uriaş la US Open după un conflict cu arbitrul spaniol Carlos Ramos. Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Mouratoglou a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu. 

FANATIK.RO a luat legătura cu Andrei Bardan, arbitru cu atestat internaţional care să explice deciziile lui Carlos Ramos, cel care a oficiat finala de la US Open: “Arbitrul a procedat ca la carte. Nu avea ce să facă pentru că totul a fost clar ca lumina zilei. Coaching-ul a fost clar, momentul în care Serena a aruncat racheta a fost foarte clar, iar în momentul în care cataloghezi un arbitru drept hoţ, este foarte clar că vei fi penalizat. Deci totul a fost foarte clar şi foarte corect, în opinia mea”, a spus Bardan.

Andrei Bardan, arbitru internaţional
Andrei Bardan, arbitru internaţional

Un arbitru internaţional o pune la punct pe Serena Williams după scandalul uriaş de la US Open: “Arbitrul şi-a făcut treaba”

Andrei Bardan a explicat şi modul în care un joc poate deveni foarte dificil pentru un arbitru: “Să ştiţi că orice meci poate deveni greu. Nu ştii niciodată. S-a spus că Ramos trebuia să închidă ochii la o asemenea abatere? Păi totul a fost foarte clar şi Carlos Ramos nu este orice arbitru. Omul şi-a făcut treaba şi nu cred că vor avea ce să îi facă pentru că totul a fost foarte clar. Iar faptul că n-a fost la premiere eu îl consider un tact al organizatorilor care au încercat să aplaneze situaţia tensionată”

Arbitrul român ne-a povestit şi cum se rezolvă un conflict dintre un arbitru şi un jucător: “În momentul în care există un conflict, arbitrul este obligat la final de meci să anunţe supervizorul şi să anunţe arbitrul turneului despre procedurile disciplinare pe care le-a aplicat. În mod normal, un conflict se încheie la finalul meciului şi nu mai există dialog între arbitru şi jucător, fiecare îşi vede de drumul său” 

Serena Williams l-a catalogat “hoţ” pe Carlos Ramos

Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală arbitrului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

La scurt timp după acest incident, imediat după ce şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în setul doi, Serena a rupt racheta cu o criză de nervi. A primit un al doilea avertisment şi, automat, i s-a dat “penalty point”. A început game-ul următor de la 0-15. A fost un nou moment în care Serena a făcut scandal. S-a dus la Ramos şi a încercat să îi explice că primul avertisment nu ar fi trebuit să se pună. Nici de această dată nu a putut avea succes.

La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul spaniol şi a dus lucrurile mult prea departe. “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. Aceste nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. La final, Osaka a câştigat finala cu 6-4, 6-2, Serena a îmbrăţişat-o, dar a refuzat să dea mâna cu arbitrul Carlos Ramos.

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink