Life

Sfânta Prorociță Ana 2022. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 9 decembrie

Sfânta Prorociță Ana 2022. Sfânta şi fericita Prorociță Ana este sărbătorită anual, la data de 9 decembrie. Această zi este încărcată cu mai multe tradiții și obiceiuri.
09.12.2022 | 07:00
Sfanta Prorocita Ana 2022 Ce nu ai voie sa faci sub nicio forma pe 9 decembrie
Tradiții și obiceiuri de Sfânta Prorociță Ana 2022. Ce să nu faci pe 9 decembrie. Sursă foto: Calendar Ortodox
ADVERTISEMENT

Sfânta Prorociță Ana a fost mama Prorocului Samuel, însă povestea ei este una cu mult mai dureroasă.

Cine a fost Sfânta Prorociță Ana, mama Prorocului Samuel

Prorocița Ana a fost căsătorită cu un bărbat numit Elcana, însă în mariajul lor lipsea ceva. Mai exact, Prorocița Ana nu făcea copii, așa că soțul ei a decis să mai trăiască cu o femeie, rivala acesteia, Fenana, care i-a dăruit și copiii pe care i-a dorit acesta.

ADVERTISEMENT

Viața Anei de aici a fost una cât se poate de sumbră. Pe lângă faptul că nu putea să facă copii, aceasta a ajuns fie privită și cu ochi răi de rude, dar și de prieteni, însă a continuat să creadă că visul ei se va îndeplini la un moment dat.

Prorocița Ana s-a tot rugat la Dumnezeu să îi dăruiască măcar un copil, însă nimic nu a ieșit, cel puțin o perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după nenumărate speranțe și rugăciuni, Ana a ajuns în Solom, în casa atotputernicului Dumnezeu.

Acesta s-a aruncat cu fața la pământ și l-a implorat pe Dumnezeu să îi dea un copil, făcându-i totodată și promisiune.

ADVERTISEMENT

”Dă-mi rod pântecelui meu şi Ţi-l voi da Ţie să-Ţi slujească toate zilele vieţii lui!”, a spus aceasta, iar dorința i s-a împlinit.

Dumnezeu a văzut-o cum se ruga și nu doar că i-a dat șansa de a fi mamă, ci i-a spus și ce nume va urma să poarte fiul ei când se va naște.

ADVERTISEMENT

Așa a apărut Proorocul Samuel, care ani mai târziu, după ce a crescut a ajuns și el în casa Domnului, iar mama sa și-a ținut promisiunea față de Dumnezeu.

Prorocița Ana a trăit o vreme îndelungată, scrie doxologia, care mai arată că aceasta și-a petrecut ultima parte din viață pe meleagurile natale.

Ce nu ai voie să faci în această zi

Sfânta Prorociță Ana este sărbătorită anual la data de 9 decembrie, iar în această zi, se respectă și anumite tradiții, la fel ca și în cazul altor sărbători.

În general, femeile trebuie să se abțină de la anumite activități și să nu fie supărate.

Mai exact, pe 9 decembrie este complet interzis ca o femeie să facă munci grele. Se spune că în acest mod va atrage doar necazuri în viața ei.

De asemenea, nici treburile casnice nu ar trebui să fie făcute, iar pacea trebuie să predomine, fără a exista motive de ceartă în familie.

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

Tot de Sfânta Prorociță Ana, putem avea parte și de o minune.

Pentru că multe femei au fost probabil în situația ei, sau se află în continuare, Rugăciunea Sfintei Ana le-ar putea ajuta să își îndeplinească marele vis.

Această Rugăciune este una extrem de puternică și are ca scop dobândirea de prunci și poate fi rostită în ziua de 9 decembrie.

”Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor.

Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo”, este Rugăciunea Sfintei Ana.

O altă rugăciune făcătoare de minuni care poate fi rostită este cea către Maica Domnului. 

ADVERTISEMENT