News

Sfârșit tragic pentru un copil de 5 ani din Suceava. Băiețelul a murit după ce a căzut într-un canal

Un copil de doar 5 ani din Suceava a avut parte de un sfârșit tragic. Micuțul a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un canal.
05.05.2023 | 10:44
Sfarsit tragic pentru un copil de 5 ani din Suceava Baietelul a murit dupa ce a cazut intrun canal
Tragedie în Suceava: un copil de 5 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă. Sursa foto: newsbucovina.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un copil de 5 ani din Suceava, care se dădea cu bicicleta, a murit după ce a căzut într-un canal cu apă. Tragedia s-a petrecut joi seară, de-a lungul râului Suceava, pe raza comunei Bilca.

Tragedie în Suceava: un copil de 5 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă

În jurul orei 20.00, la dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a anunțat faptul că exista posibilitatea ca un copil să fi căzut cu bicicleta într-un canal cu apă, situat pe marginea râului Suceava, în comuna Bilca.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la fața locului au ajuns imediat modulul SMURD al Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, o autospecială cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță cu echipaj de prim-ajutor.

Din nefericire, echipele ISU au constatat că cele sesizate se confirmă. Trupul fără viață al copilului, un băiețel de doar 5 ani, a fost identificat, în jurul orei 21:30. Cadavrul său se afla la o distanță de circa 2000 de metri față de locul indicat, unde a fost văzut ultima oară.

ADVERTISEMENT

Nu se știe încă modul în care s-a produs tragedia. În prezent, cei de la poliție fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor și cauzei producerii acestui tragic accident, a mai precizat Alin Găleată, citat de News Bucovina.

Tragedie similară, petrecută anul trecut în Dolj

În urmă cu exact un an, în mai 2022, un copil de 12 ani murea înecat într-un canal de irigaţii din comuna doljeană Cetate. Acesta a alunecat în apă de pe o bucată de ciment aflată pe marginea canalului.

ADVERTISEMENT

Alarma s-a dat în jurul orei 14.00. Aflat la scăldat cu mai mulți prieteni, la un moment dat a dispărut de lângă aceștia. Observând asta, unul dintre amici a sunat la serviciul unic de urgență 112.

Cei de la ISU Dolj au mobilizat la faţa locului pompierii militari cu două bărci pneumatice. A mai fost trimis elicopterul SMURD, precum şi un echipaj de 6 scafandri de la ISU Dolj şi ISU Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

Intervenția pompierilor a durat mai bine de trei ore. Din păcate, copilul a fost găsit inconștient la câțiva kilometri depărtare de locul în care a intrat în apă. IPJ Dolj a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din cuplă. Au fost efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

ADVERTISEMENT