News

Și-a cumpărat buletin de România cu 130 de euro! Cum a fost prins cetățeanul din Republica Moldova

11.04.2021 | 10:51
Sia cumparat buletin de Romania cu 130 de euro Cum a fost prins cetateanul din Republica Moldova
Buletinul a costat 130 de euro. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Și-a cumpărat buletin de România cu 130 de euro! Este povestea unui cetățean din Republica Moldova. Nu a reușit să facă prea multe cu achiziția lui.

A fost reținut destul de repede de polițiștii de frontieră din județul Botoșani. Aceștia și-a dat seama destul de repede că bărbatul avea asupra lui o carte de identitate românească falsificată.

ADVERTISEMENT

De altfel, individul a fost reținut chiar la intrarea în România. Călătorea într-un autocar care făcea o cursă între orașele Plzen (Cehia) și Chișinău (Republica Moldova).

Și-a cumpărat buletin românesc cu 130 de euro!

Cartea de identitate falsificată i-a fost găsită în portofel de polițiștii de frontieră români. Cetățeanul moldovean susține că a cumpărat documentul falsificat din Franța.

ADVERTISEMENT

Culmea, nu l-ar fi costat chiar foarte mult actul de identitate. A plătit 130 de euro unei persoane pe care nu o cunoștea.

Documentul falsificat l-ar fi folosit în Franța, pentru a obține un loc de muncă și pentru a închiria o locuință. Cei din Hexagon nici nu stau de vorbă dacă nu prezinți un asemenea act de identitate.

ADVERTISEMENT

De curând poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Giurgiu au prins doi cetăţeni bulgari şi doi români care au încercat să treacă graniţa prezentând teste false pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Bulgarii au mărturisit că au cumpărat certificatele care arătau că nu ar fi infectaţi plătind câte 50 de euro, în timp ce românii au susţinut că au rezultatele testelor de la o clinică din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cei patru au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

Conform protocolului existent între autorităţile celor două ţări privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bulgari au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar românii sunt cercetaţi pentru uz de fals, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Ei au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

ADVERTISEMENT