Simona Halep

Simona Halep a scăpat de liderul mondial! Ashleigh Barty s-a retras de la Eastbourne

24.06.2019 | 18:38
Simona Halep a scapat de liderul mondial Ashleigh Barty sa retras de la Eastbourne

Jucătoarea de tenis Simona Halep a scăpat de liderul mondial al clasamentului WTA, Ashleigh Barty retrăgându-se de la turneul de categorie Premier de la Eastbourne, dotat cu premii în valoare totală de 998.712 dolari. Australianca a preluat șefia tenisului feminin în această săptămână de la japoneza Naomi Osaka, după ce a reușit să se impună în turneul de la Birmingham.

Simona Halep a scăpat de liderul mondial

Simona Halep nu a mai participat la niciun turneu după ce a jucat la Roland Garros, iar pentru competiția de la Eastbourne a scăpat de liderul clasamentului mondial, Ashleigh Barty, a anunțat site-ul oficial al WTA. Australicanca în vârstă de 23 de ani s-a retras din competiția de iarbă din această săptămână din cauza unei accidentări la braţul drept.

Ashleigh Barty, care a devenit a 27-a jucătoare care ocupă locul 1 în clasamentul WTA, era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o putea întâlni în semifinale. Sportiva australiană a dat asigurări că participarea ei la Wimbledon, al treilea turneul de Grand Slam al anului, nu este în pericol. Înaintea competiției de la Eastbourne, Barty avea un avans de 2.577 de puncte faţă de Halep.

Ashleigh Barty cu trofeul câștigat la Birmingham

Halep joacă și în proba de dublu la Eastbourne

Simona Halep este cap de serie numărul 6 după ce a primit un wild card și va intra direct în turul doi al turneului de la Eastbourne. Românca va juca în turul secund împotriva învingătoarei meciului dintre italianca Camila Giorgi și taiwaneza Su-Wei Hsieh. U n eventual meci cu Hsieh pe iarbă nu stârnește cele mai frumoase amintiri, taiwaneza eliminând-o anul trecut în turul trei la Wimbledon.

Fostul lider mondial s-a înscris și în proba de dublu de la Eastbourne, acolo unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două românce au trecut în runda inaugurală, cu scorul de 7-6, 7-5, de cuplul Gabriela Dabrowski/Yifan Xu (Canada/China), care era campioanele en titre și principalele favorite în acest an. În sferturi, Halep și Olaru vor întâlni perechea învingătoare din meciul Alicja Rosolska/Zhaoxuan Yang (Polonia/China) și Lucia Hradecka/Andreja Klepac (Cehia/Slovenia).