Sporturi

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Scandal cu Serena Williams

27.06.2018 | 13:38
Simona Halep cap de serie 1 la Wimbledon Scandal cu Serena Williams

Simona Halep a fost numită cap de serie numărul 1 la Wimbledon. Organizatorii au decis ca românca să fie desemnată principalul cap de serie, deşi la turneul de la Wimbledon, nu se ia în considerare doar clasamentul WTA, dar şi parcursul din anii precedenţi.

Deşi Tim Henman, fostul mare jucător de tenis al britanicilor, a declarat că Serena Williams ar urma să fie principala favorită a competiţiei, organizatorii au hotărât altceva. Serena va fi cap de serie 25 la Wimbledon. Din schemă a sărit Dominicka Cibulkova, care a făcut scandal după ce a aflat că Serena ar putea fi cap de serie:

“Nu cred că e bine să faci acest lucru. Nu cred că e corect (n.r. – ca Serena să fie cap de serie). Ar trebui să fiu cap de serie. Dacă o pun pe ea în faţa mea, atunci îmi pierd locul pe care ar fi trebuit să-l am. Sunt o fostă ocupantă a locului 4 mondial, de ce nu ar trebui să fiu favorită dacă am dreptul să fiu?”, a spus ea, înaintea stabilirii listei capilor de serie.

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Roger Federer, principalul favorit la masculin

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon. Pe tabloul capilor de serie mai este şi Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul 29. Simona Halep a ajuns anul trecut până în sferturile de finală, când a fost eliminată după un meci dramatic de britanica Johanna Konta. Anul trecut s-a impus Garbine Muguruza.

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon. Pe tabloul masculin, Roger Federer este cap de serie numărul 1, deşi liderul ATP este Rafa Nadal. Ibericul este cap de serie 2, în timp ce favoritul 3 este Marin Cilic. Anul trecut Roger Federer a câştigat finala cu Marin Cilic.

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Lista favoriţilor WTA la Wimbledon:

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Lista jucătoarelor
Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Lista jucătoarelor

Simona Halep, cap de serie 1 la Wimbledon! Lista favoriţilor ATP la Wimbledon: