Sport

Simona Halep, din nou pe zgură după suspendarea pentru doping: „Vreau să revin acolo unde am mai fost!“

Simona Halep revine pe zgură după o pauză de doi ani, fiind suspendată pentru doping, și a lansat un mesaj pozitiv cu privire la revenirea pe această suprafață după pauza lungă.
10.04.2024 | 13:02
Simona Halep din nou pe zgura dupa suspendarea pentru doping Vreau sa revin acolo unde am mai fost
Simona Halep se pregătește pentru un turneu pe zgură / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în tenis după un an și nouă luni, într-un turneu la Miami, iar acum este pregătită pentru o nouă provocare. Românca a primit un wildcard la un turneu WTA 125 din Portugalia.

Simona Halep, wildcard la turneul pe zgură din Portugalia

Tenismena româncă se pregătește de un nou turneu, după cel de la Miami, mai precis un turneu WTA de 125 puncte. Turneul pe zgură are loc în Portugalia, pe o suprafață pe care Simona Halep n-a mai jucat de doi ani.

ADVERTISEMENT

Premiile totale ale turneului de la Oeiras sunt de 164.000 de dolari, iar un triumf pentru Halep ar însemna multe beneficii. Sportiva poate urca în primele 450 de jucătoare din lume în clasamentul WTA, cu cele 125 de puncte puse-n joc.

Simona Halep s-a declarat optimistă înaintea turneului care a avut loc ultima oară în 2014, într-un interviu DigiSport. Constănțeanca a recunoscut că are emoții înaintea turneului, deși este entuziasmată, ultimul meci pe zgură fiind la Roland Garros 2022.

ADVERTISEMENT

”Săptămâna viitoare o să am primul meci pe zgură și sunt extrem de nerăbdătoare și sunt și foarte emoționată, în același timp. Nu știu ce va fi și cum va fi…”, a spus Simona Halep, conform sursei citate.

Simona Halep, testată antidoping suplimentar după suspendare

Revenirea româncei în tenis s-a întâmplat după un an și nouă luni, într-un turneu la Miami. Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur al competiției, iar acum revine cu speranțe mari, alături de tehnicianul Carlos Martinez.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a dezvăluit că frecvența testelor antidoping este crescută, dar maximul atins a fosr în 2022. Sportiva a recunoscut că este dificil să îți fie recoltate permanent probe de sânge și urină, care sunt necesare controlului.

„Am avut antidoping de dimineață. O testare pe care pot să spun că deja e în viața mea în ultima perioadă, mai ales în 2022. Am fost testată la 8 zile. Sunt puțin mai mult testată decât în trecut, dar și în trecut eram foarte testată.

ADVERTISEMENT

Nu am nimic împotrivă, să vină de câte ori doresc. Nu e ușor de fiecare dată să dai și sânge și urină, dar aceasta este procedura. Nu am nimic împotriva“, a spus Simona Halep despre subiectul antidoping pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT