Simona Halep

SIMONA HALEP. De ce a pierdut finala cu Şarapova

SIMONA HALEP. Românca a avut un an 2014 foarte bun, pe care l-a încheiat pe locul 3 în clasamentul WTA. Sportiva a jucat finala la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor de la Singapore. Halep a...
27.12.2014 | 12:55
SIMONA HALEP De ce a pierdut finala cu Sarapova

SIMONA HALEP. Românca a avut un an 2014 foarte bun, pe care l-a încheiat pe locul 3 în clasamentul WTA. Sportiva a jucat finala la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor de la Singapore. Halep a vorbit pentru Eurosport despre anul 2014, cel mai bun al carierei sale.

SIMONA HALEP. Despre Roland Garros şi finala pierdută cu Maria Şarapova:Tot timpul am emoţii înainte de meciuri. E greu să gestionez în momentul respectiv o finală. Am primit atîtea sfaturi, foarte multe în sensul pozitiv. Mi s-a spus să fiu relaxată, bucuroasă pentru ce am făcut şi să cred în mine pentru că pot să o bat. Nu a fost să fie, dar pe viitor o să pot să reuşesc să cîştig un turneu de Grand Slam. 

La Madrid, Şarapova a jucat mai bine în setul doi şi eu am făcut pasul în faţă, de asta nu am reuşit să dau o replică bună. Am încercat să stau cît mai sus în teren la Roland Garros, dar s-a jucat la cîteva mingi. M-au scos din ritm tragerile de timp şi asta a fost. 

Mi-am dorit să nu renunţ. Are mai multă experienţă decît mine. Eu intru pe teren să cîştig. La Roland Garros, adrenalina m-a ajutat să revin şi să stau cap la cap cu Şarapova. Eram bucuroasă după ce am cîştigat setul doi. În setul 3 am vrut să continuu ce am început. A fost dificil, dar nu am vrut să cedez. 

După finală a fost foarte greu, cel mai greu moment din tot turneul. Am suferit că nu am cîştigat finala, dar mi-am zis că am realizat ceva frumos. Am mers să ridic farfuria, din păcate nu cupa”, a declarat Halep.

image-2014-06-8-17444536-41-simona-halep-maria-sharapova

SIMONA HALEP. Despre experienţele din turneele de Mare Slem: “M-a ajutat experienţa de la Australian Open, cînd am ajuns în sferturi. Semifinala a fost cel mai frumos moment. Mi-a fost greu să cred că am reuşit să mă calific într-o finală. Îmi place zgura de la Paris şi Madrid. Celelalte jucătoare au ajuns să îmi cunoască jocul şi e mai dificil acum. E mai greu de jucat.

simona-halep

SIMONA HALEP. Despre începuturile în tenis şi idoli: “Am început împreună cu fratele meu. Zi de zi mergeam cu plăcere la tenis. Andrei Pavel a fost idolul meu. Îmi plăcea felul lui de a lupta pe teren. Justine Henin e de statura mea şi avem stil asemănător. Am vrut să le copiez loviturile. Mulţi mi-au spus că sînt mică şi că nu voi ajunge jucătoare de tenis. Dar eu mi-am dezvoltat calităţile şi nu m-am gîndit niciodată că nu voi putea face performanţă cu ce am.”

Final_HeninJustine8

SIMONA HALEP. Despre Turneul Campioanelor: “Referitor la meciul cu Serena Williams de la Singapore, ştiam că pot să cîştig. Nu a ştiut cum să mă joace, nu mai jucasem cu ea de un an de zile. Singura tactică a fost să dau dreapta, stînga. Mi-am îndeplinit un vis. În finală am fost obosită. Ea a fost super motivată, dar nu regret că nu am făcut ceva să o elimin, cînd am avut ocazia. Atît am putut în finală”.

halep-serena-afp-mediafax-foto-roslan-rahman

SIMONA HALEP. Despre visul carierei: “Aş vrea să cîştig un titlu de Mare Şlem şi să fiu, măcar pentru o singură zi, numărul 1 mondial”, a declarat Halep pentru Eurosport. 

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!