Simona Halep

Simona Halep face un nou pas pentru revenirea pe primul loc WTA! Cum arată calculele după victoria cu Bouchard

19.02.2019 | 15:26
Simona Halep face un nou pas pentru revenirea pe primul loc WTA Cum arata calculele dupa victoria cu Bouchard

Simona Halep a obținut o victorie importantă la Doha, în turul 2, după 7-6, 6-4 cu Eugenie Bouchard. Acest succes îi oferă româncei o șansă în plus de a micșora distanța față de ocupanta primei poziții în clasamentul WTA, Naomi Osaka. Asta mai ales în condițiile în care Simo nu are puncte de apărat de anul trecut de la Dubai. Nu a participat la competiția din 2018 din cauza unei accidentări.

În condițiile în care WTA Dubai 2019 este un turneu de categoria Premier 5, accederea în optimile de finală aduce automat un plus de 105 puncte pentru Simona Halep. Românca va avea, astfel, la actualizarea din 25 februarie, cel puțin 5642 de puncte. Ar putea să mai crească dacă va mai obține victorii la Dubai. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Lesia Tsurenko și Lin Zhu.

Simona Halep face un nou pas pentru revenirea pe primul loc WTA. La Indian Wells va fi marea șansă!

Naomi Osaka a jucat sferturi de finală în 2018 la Dubai, când competiția a fost de categorie Premier. Acordul între organizatorii de la Doha și cei de la Dubai este ca aceste turnee să primească pe rând categoria superioară, cea de Premier 5. Astfel, Osaka are de apărat 100 de puncte de anul trecut. Participarea pe tabloul principal, cu bye în runda inaugurală, îi aduce un punct pentru moment. Ceea ce înseamnă că, în clasamentul live, nipona are 6871 de puncte.

Osaka nu a debutat încă la Dubai, dar va juca pe parcursul acestei zile, în turul 2, contra Kristinei Mladenovic. Chiar dacă franțuzoaica este foarte departe de forma pe care o arăta în urmă cu aproximativ doi ani, rămâne o adversară care poate crea probleme. Chiar și în cazul în care Osaka va fi eliminată încă de azi, Simona nu ar avea șanse să ajungă pe primul loc la actualizarea din 25 februarie.

În cel mai bun caz pentru Halep, distanța ar putea să scadă la 434 de puncte. Asta pentru că Simona Halep va ajunge la un total de 6437 dacă reușește să se impună în finala de la Dubai. Ar fi, totuși, suficient pentru ca românca să își facă planuri serioase pentru revenirea pe prima poziție în clasamentul WTA. Asta pentru că, la începutul lunii martie, Naomi Osaka va avea de apărat 1.000 de puncte la Indian Wells, turneu de categoria Premier Mandatory, cea mai importantă din WTA.

Simona Halep face un nou pas pentru revenirea pe primul loc WTA. Petra Kvitova, Karolina Pliskova și Angelique Kerber rămân amenințări de luat în calcul

Cea mai mare amenințare dintre jucătoarele din spatele Simonei ar fi Petra Kvitova. Asta pentru că Sloane Stephens a decis să nu joace în această săptămână la Dubai și va rămâne cu același total, 5307 puncte. Petra Kvitova a obținut deja calificarea în optimi, după victoria cu Siniakova, dar are nevoie de titlu la Dubai pentru a spera că poate trece peste Halep. Și, o condiție în plus, să nu joace finala împotriva Simonei.

Pliskova mai poate visa și ea să o depășească pe Simona Halep în cazul în care va câștiga titlul la Dubai. Pentru ea ar mai fi nevoie ca românca să nu joace semifinale la acest turneu. Bertens iese din calcule, după ce a fost eliminată de Kuzmova, dar șanse la locul 2 păstrează și Angelique Kerber. Ar avea nevoie de titlu la Dubai și ca Halep să nu mai câștige niciun meci în Emirate.