News

Simona Halep, în căutarea măreţiei! Reportaj FANATIK de la Wimbledon, după victoria monstruoasă a româncei contra Victoriei Azarenka

05.07.2019 | 20:20
Simona Halep in cautarea maretiei Reportaj FANATIK de la Wimbledon dupa victoria monstruoasa a romancei contra Victoriei Azarenka

Ladies and gentlemen, Simona Halep – Victoria Azarenka! Anunţul crainicei de pe “Central Court” e auzit de 5.000 de oameni, care sunt la locurile lor când Simona păşeşte pentru prima oară în acest an pe terenul central de la Wimbledon. Puţin, aţi spune, pentru o arenă de 15.000 locuri. Înmulţiţi cu 108 lire / biletul şi vedeţi cât de „puţin” vă dă.

Evident, românii sunt peste tot, mai mulţi ca în primele două tururi. Din păcate, în afara arenei în special, pentru că terenul central e al naibii de scump. Nu-i de colea să dai 600 lei să vezi trei meciuri, din care doar unul singur te interesează cu adevărat! Hai, fie, şi cel de după Simona e de văzut pentru românul aflat la Wimbledon, meci care decide viitoarea adversară din optimi a lui Halep!

“Big mamma” Vika şi cina lui Leo

Dintr-un colţ al tribunii se aude un „Hai, Simona!” când Azarenka serveşte prima minge din meci. Şi o face prea bine pentru un prim game. E 1-0 pentru Vika, “big mamma” începutului de meci, ce pare tare grăbită şi cam prea în vână pentru noi, românii. Şi decisă să ajungă la hotel cât mai rapid, pentru a lua cina cu simpaticul micuţ Leo.

Simona, deşi neîncălzită, turează deja motoarele. E nevoită. La 15-40 pe propriul serviciu… ar fi cel mai prost început de meci. Şi după o bătălie de 3 minute, Halep egalează. E 1-1. Uff… bine că am scăpat de break! Hai să jucăm, Simona!

Vika e cea care însă joacă bine de tot. Alternează loviturile, o „aleargă” pe Simona de-a lungul liniei de fund şi, după ce-şi face serviciul, reuşeşte şi breakul. E 1-3 şi, deşi stăm la umbră, simţim sudoarea de pe tâmple…

Halep, cozorocul şi momentul în care “fiara” Simona s-a trezit şi a făcut 6 gameuri la rând

În colţul terenului, Halep îşi aşează cozorocul, face un pas în spate şi o ţinteşte cu privirea pe bielorusă. E de bine, ne zicem… E imaginea unei fiare rănite (Monica, toată viaţa o să ţin minte ce mi-ai spus!) care prevesteşte atacul! Şi Simona începe să „rupă” din Vika, bucată cu bucată! 2-3! 3-3! 4-3! 5-3! Azarenka cedează nervos după o dublă greşeală! Ţipă scurt, aruncă racheta şi primeşte avertisment din partea arbitrei.

Simona e la două mingi de set când returul Vikăi muşcă fileul şi cade în terenul lui Halep. Mama mă-sii, mă! Dar karma e întotdeauna corectă. Următoarea minge, Azarenka o trimite din jumătate de metru, cu tot terenul în faţă, direct în fileu.

„Îţi place să fii ca Agassi, vânător şi nu vânat?”, am întrebat-o pe Simona într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, la începutul turneului. Ce răspuns! E 1-0 la seturi: 6-3, de la 1-3! Iar cina lui Leo nu pare în pericol 😛

Azarenka, şi mămică, şi nervoasă, e fenomenală! Dar Simona e de-a dreptul magistrală!

Vika e nervoasă. Din ce în ce mai nervoasă. Are dreptate la un challenge, dar greşeşte un retur simplu mai apoi. Loveşte furioasă o minge după punct, iar huiduieli răzleţe se aud din tribune. „Booo….” Azarenka, o femeie admirabilă altfel, care a înfruntat multe probleme cu copilul în trecut şi care a revenit mai puternică pe teren, mai are puţin şi face “boom!” Dacă-ţi aprinzi ţigara lângă ea, ţi-i frică să nu cumva să sari în aer.

„Hai, Simo!” se aude din tribune. E 1-0 Halep, 40 egal, iar Simona îşi procură o minge de break. Vika ripostează şi egalează după ce fileul o mai ajută o dată. Halep ridică braţul şi face un gest de nedumerire: „Hai, pe bune?! E a doua oară…!” Hai, Simona, nu-i nimic! Vika scoate un „coooome oooon” lung şi asurzitor, născut din toată frustrarea adunată în cele 6 gameuri pierdute la rând!

E 1-1 şi o luăm de la capăt. Mingea zboară în cele două direcţii sub loviturile flămânde ale celor două jucătoare. Meciul devine monstruos! Vika, şi mămică, şi nervoasă, e fenomenală! Dar a noastră e magistrală! Lungul de linie câştigător după cel mai frumos schimb de mingi al meciului se încheie cu un pumn în aer al campioanei noastre! Da, e campioană, şi de pe locul 7, tot ca o campioană joacă!

Simona Halep, în căutarea măreţiei la Wimbledon

Vika serveşte, Simona returneană. Forehandul româncei face ravagii, iar adversara e hăituită de loviturile lui Halep pe tot terenul! Ultimul retur al Azarenkăi se duce-n fileu, iar privirea ei aduce a deznădejde… „Ce să-i fac, CE SĂ-I FAC!”, pare să-şi spună Vika.

Nu ai ce, Victoria. Nu azi. E 4-1!

La fix o oră de joc, Azarenka serveşte pentru a rămâne în meci. Simona o aşteaptă dincolo de baseline. Şi a rămas. Timp de încă 6 minute.

„Mai are Simona Halep foame de trofee?” am întrebat-o în urmă cu câteva zile. Răspunsul vine tot mai apăsat, cu fiecare meci. „In pursuit of greatness”, precum în logo-ul Wimbledonului! Iar FANATIK este martor la ea! 

“Nu-mi explic ce s-a întâmplat după 3-1. Nu am nicio scuză pentru greşelile făcute. Simona a făcut un meci solid, dar eu i-am făcut foarte multe cadouri” – Victoria Azarenka

“Am făcut cel mai bun meci din 2019 şi unul dintre cele mai bune din întreaga carieră! Dar e loc şi de mai bine de atât” – Simona Halep