Simona Halep

Simona Halep, în pericol să piardă locul 3 WTA! Ce se întâmplă după retragerile de la Doha și Dubai

04.03.2021 | 11:00
Simona Halep in pericol sa piarda locul 3 WTA Ce se intampla dupa retragerile de la Doha si Dubai
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep a decis să nu meargă la turneele de la Doha și Dubai, iar în aceste condiții este în pericol să piardă locul 3 WTA pe care se află în acest moment.

Campioana noastră este chinuită de probleme medicale după Australian Open 2021, competiție la care a fost eliminată în sferturile de finală de Serena Williams, și a hotărât să sară peste competițiile din zona Golfului.

ADVERTISEMENT

După primul Grand Slam al anului, constănțeanca a pierdut o poziție în ierarhia mondială, fiind devansată de japoneza Naomi Osaka care s-a impus la Melbourne.

Elina Svitolina îi poate lua locul 3 WTA Simonei Halep

Retragerile Simonei Halep de la turneele de la Doha și Dubai îi pun în pericolul locul 3 WTA pe care îl ocupă acum. Ea poate să mai coboare o poziție în cazul în care ucraineanca Elina Svitolina va avea un parcurs bun la aceste două competiții.

ADVERTISEMENT

Românca va pierde 1000 de puncte pentru că s-a retras de la turneul din capitala Emiratelor Arabe Unite, ea fiind câștigătoare anul trecut după o finală pasionantă cu Elena Rybakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6.

Pentru a trece peste Halep și a urca pe ultima treaptă a podiumului, Elina Svitolina are două variante: ori va câștiga turneul de la Dubai, ori va atinge cel puțin faza semifinalelor atât la Doha, cât și în Emiratele Arabe Unite, unde va fi principala favorită.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care  nu a mers la Doha și nu va participa nici la Dubai, Simona Halep ar uma să revină pe teren la turneul WTA 1000 de la Miami. Competiția din Florida începe pe 22 martie. La Miami, toate cele 10 jucătoare din vârful ierarhiei WTA au confirmat prezența, printre care liderul mondial Ashleigh Barty, Serena Williams sau Naomi Osaka.

Simona Halep a spus în dese rânduri că își dorește să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a scăpa de orice fel de griji din acest punct de vedere și a reușit să facă acest lucru în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen Victor Hănescu și-a expus punctul de vedere în legătură cu vulnerabilitățile afișate de Simona Halep în jocul prestat și a punctat că sportivei i-ar trebui o pregătire fizică mai serioasă pentru a ține piept provocărilor din circuitul WTA.