Sporturi

Simona Halep, în “primul 11” al WTA! Cum arată echipa de mondiale din circuitul feminin

08.06.2019 | 15:26
Simona Halep in primul 11 al WTA Cum arata echipa de mondiale din circuitul feminin

Simona Halep a pierdut în sferturile de finală de la Roland Garros. Campioana noastră a fost învinsă de Amanda Anisimova cu 2-6, 4-6 și nu a putut să își apere titlul obținut în 2018. Simona Halep a prins însă “primul 11” al echipei de fotbal, o adevărată echipă de mondiale. 

Simona Halep, în “primul 11” al WTA! Românca, pe postul de fundaș dreapta

Postul ocupat de Simona Halep este acela de fundaș dreapta, probabil datorită jocului defensiv foarte bun și mișcării foarte bune în teren. În poartă a fost aleasă Caroline Wozniacki. Foarte bună apărătoare, ca un zid pentru adversare. Fundașe centrale sunt Kiki Bertens și Elina Svitolina, alese acolo tot datorită defensivei foarte bune, iar în partea stângă joacă Angelique Kerber.

La mijloc, pe partea dreaptă “joacă” Sloane Stephens, în centru, puțin mai retrasă este Bianca Andreescu, probabil datorită muncii enorme pe care o face pe teren, presărată și cu câteva execuții foarte bune, iar pe stânga este Petra Kvitova, o jucătoare ofensivă foarte bună.

Simona Halep, în primul 11 al WTA! Cum arată echipa de mondiale din circuitul feminin
Simona Halep, în primul 11 al WTA! Cum arată echipa de mondiale din circuitul feminin

În acest sistem 4-3-3, atacantele sunt bombardierele circuitului: Serena Williams, Karolina Pliskova și Naomi Osaka. Cele trei sunt cunoscute ca printre jucătoarele care lovesc cel mai puternic în circuitul feminin.

Așadar, primul 11 WTA: Wozniacki – Halep, Bertens, Svitolina, Kerber – Stephens, Andreescu, Kvitova – Osaka, Pliskova, Williams.

Simona Halep, în primul 11 al WTA! Cum arată echipa de mondiale din circuitul feminin
Simona Halep, în primul 11 al WTA! Cum arată echipa de mondiale din circuitul feminin

Halep vrea să fie gata pentru Wimbledon

Pentru Simona Halep urmează sezonul de iarbă și campioana noastră a declarat că vrea să fie 100% pregătită pentru turneul de la Wimbledon: “Este deja al 7-lea an în care vin de pe zgură pe iarbă. M-am obișnuit, pentru fiecare este aceeași rutină. Nu voi face nimic special. O să mă pregătesc cât de bine pot pentru Wimbledon. Nu va fi nicio presiune. Acest an este unul chill. Tenisul nu se opreşte aici. Merg să mă obişnuiesc cu iarba. Am cerut wildcard la Eastbourne, ăsta este planul în acest moment.

“Cred că atitudinea pozitivă mă va ajuta în turneele viitoare. Nu sunt negativistă, sunt un pic dezamăgită. Mă simt bine, mâine e o nouă zi și sunt sigură că mai pot să câștig turnee de Grand Slam”, a spus Halep după eliminarea de la Roland Garros 2019.

  • 8 WTA va fi locul pe care cade Simona Halep după Roland Garros
  • 450.000 de euro este suma pe care a încasat-o Halep a Internaționalele Franței