Sport

Simona Halep, încurajată înainte de startul Wimbledon 2021: “Cea mai bună versiune a ei abia acum urmează”

Opinie surprinzătoare despre Simona Halep. Un jurnalist de la Tennis.com este convins că urmează multe momente de glorie pentru jucătoarea din România
22.06.2021 | 12:22
Simona Halep incurajata inainte de startul Wimbledon 2021 Cea mai buna versiune a ei abia acum urmeaza
ADVERTISEMENT

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă a carierei şi riscă să iasă din top 10 WTA în următoarele săptămâni. Recuperarea după accidentarea la gambă nu decurge aşa cum şi-ar dori, motiv pentru care a fost nevoită să anuleze participarea la Bad Homburg.

Simona va împlini 30 de ani în luna septembrie şi şansele de a mai câştiga un turneu de Grand Slam sunt în scădere. Casele de pariuri nu cred în ea la Wimbledon 2021 şi îi acordă campioanei en-titre doar a zecea şansă la titlu. Jucătoare ca Swiatek şi Andreescu, fără vreun meci câştigat la Wimbledon, sunt mai bine cotate decât Halep.

ADVERTISEMENT

Un jurnalist de la Tennis.com, opinie despre Simona Halep: “Ar fi fost cu siguranţă favorită la Roland Garros, chiar şi la Wimbledon”

Totuşi, Joel Drucker, jurnalist la Tennis.com, una dintre cele mai cunoscute publicaţii de tenis din lume, încă mai cred în Simona Halep. Drucker este convins că pandemia de coronavirus a fost o lecţie de viaţă pentru Halep, care şi-a dat seama cât de mult iubeşte tenisul.

“Simona Halep ar fi fost cu siguranţă favorită la Roland Garros şi chiar şi la Wimbledon, dacă nu ar fi apărut acea accidentare la gambă. Dar românca a depăşit şi momente mai grele de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

Experienţa câştigării a două titluri de Grand Slam şi înţelepciunea câştigată în timpul pandemiei de coronavirus vor aduce cea mai bună versiune a Simonei Halep. Abia acum urmează să vină”, este concluzia jurnalistului de la Tennis.com.

Capitolele la care Simona Halep trebuie să mai lucreze: “Probleme la serviciul doi şi trebuie să urce mai mult la fileu”

Joel Drucker a subliniat şi capitolele la care Simona Halep trebuie să lucreze mai mult pentru a rămâne în top şi a mai câştiga titluri de Grand Slam. Primul pe listă este serviciul doi, care a trădat-o pe Halep în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Orice s-ar întâmpla, fiţi siguri că Simona Halep se va evidenţia din nou prin efort şi implicare în joc, dacă va fi sănătoasă. Ar ajuta-o şi un serviciu doi îmbunătăţit, plus ceva mai mult cursaj pentru a urca la fileu, de unde să închidă punctele în care îşi crează avantaj cu loviturile din spatele terenului”, a mai analizat Joel Drucker.

Simona Halep a ajuns luni la Londra şi va încerca să se acomodeze cu jocul pe iarbă până la startul Wimbledon 2021, pe 28 iunie. Organizatorii au întâmpinat-o pe campioana en-titre cu un cadou special, un tort în forma unui teren de tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a căzut pe locul 29 în clasamentul WTA Race. A fost depăşită inclusiv de Sorana Cîrstea

Simona Halep nu a mai jucat din 12 mai, când a suferit o ruptură la gamba stângă în setul doi al partidei cu Angelique Kerber, din turul doi al turneului de la Roma. A ratat Madrid, Roland Garros, dar şi prima săptămână din sezonul de iarbă.

Fără finală jucată în 2021, Simona Halep pierde teren în clasamentul WTA. În special în ierarhia Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele obţinute în 2021. Doar locul 29 la actualizarea de luni, 21 iunie.

În clasamentul WTA Race, în funcţie de care se stabilesc jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor, Simona Halep nu mai este cea mai bine clasată jucătoare din România. A fost depăşită de Sorana Cîrstea, care este pe locul 24.

 

ADVERTISEMENT