Sporturi

Simona Halep – Lesia Tsurenko 6-2, 6-3. Video. Românca urcă pe locul 2 WTA

13.02.2019 | 19:20
Simona Halep  Lesia Tsurenko 62 63 Video Romanca urca pe locul 2 WTA

Simona Halep a învins-o pe Lesia Tsurenko în această seară, scor 6-2, 6-3. Venită după o victorie impresionantă reuşită cu echipa de Fed Cup a României, Simona Halep a revenit în circuit la turneul de la Doha, de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 916,131 de dolari. Românca a urcat pe locul 2 WTA după această victorie.


UPDATE 6-2, 6-3 / GAME, SET & MECI Simona Halep! Sportiva noastră va urca pe locul 2 WTA graţie victoriei obţinute în faţa Lesiei Tsurenko, după o oră şi 20 de minute de joc!


 UPDATE 6-2, 5-3 / Simona Halep obţine break-ul şi va servi pentru meci.


UPDATE 6-2, 4-3 / Simona Halep îşi face serviciul şi preia conducerea.


UPDATE 6-2, 3-3 / Simona recuperează break-ul şi anulează avantajul Lesiei Tsurenko.


UPDATE 6-2, 2-3 / Simona Halep îşi face serviciul şi se menţine aproape de adversara ei în manşa secundă.


UPDATE 6-2 1-3 / Lesia Tsurenko îşi consolidează break-ul reuşit mai devreme.


UPDATE 6-2, 1-2 / Simona Halep îşi pierde serviciul.


UPDATE 6-2, 1-1 / Lesia Tsurenko îşi face şi ea serviciul


UPDATE 6-2, 1-0 / Simona Halep începe foarte bine şi setul doi.


UPDATE 6-2 / Simona Halep încheie primul set după 44 de minute de joc.


UPDATE 5-2 / Tsurenko recuperează unul dintre break-uri.


UPDATE 5-1 / Lesia Tsurenko face primul game al meciului, însă Simona va servi pentru primul set.


UPDATE 5-0 / Lesia Tsurenko va servi pentru a rămâne în prima manşă.


UPDATE 4-0 / Simona Halep mai face un break şi va servi pentru a se distanţa decisiv în primul set.


UPDATE 3-0 / Simona Halep îşi consolidează break-ul obţinut mai devreme.


UPDATE 2-0 / Lesia Tsurenko îşi pierde serviciul în debutul primului set, iar Simona reuşeşte break-ul!


UPDATE 1-0 / Simona Halep face un prim game de serviciu foarte bun.


UPDATE / Lesia Tsurenko a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să primească! Aşadar, Simona Halep va începe la serviciu.


UPDATE 17:45 / Bertens a învins-o pe Carla Suarez Navarro, scor 2-6, 6-1, 6-1. După o scurtă pauză va începe şi partida Simonei Halep.


UPDATE 17:15 / Bertens şi Suarez Navarro au intrat în decisiv. Halep va începe după ora 18:00.


UPDATE 16:50 / Svitolina a învins-o în două seturi pe Ostapenko, scor 6-4, 6-4, iar în acest moment se dispută partida Kiki Bertens – Carla Suarez Navarro, iar jucătoarea spaniolă conduce cu 1-0 la seturi. După acest meci va juca şi Halep.


UPDATE 15:35 / Acum se joacă Svitolina – Ostapenko, primul meci de pe terenul central la Doha. Karolina Pliskova urma să joace în al doilea meci al zilei, dar s-a retras, astfel că Simona trebuie s-o bată pe Tsurenko pentru a urca pe locul 2 WTA de luni.


După un prim tur liber, Simona Halep se va întâlni în optimile de finală ale turneului cu Lesia Tsurenko, locul 24 WTA. Ucraineanca în vârstă de 29 de ani a trecut, în primul tur, cu 6-3, 6-0, după o oră şi 7 minute de joc, de iberica Lara Arruabarrena, locul 94 WTA, intrată pe tabloul principal din postura de lucky loser, după retragerea franţuzoaicei Caroline Garcia, locul 19 WTA.

Simona Halep – Lesia Tsurenko Live Video pe Digi Sport

Fostul lider mondial din WTA o conduce cu 5-0 în întâlnirile directe pe Lesia Tsurenko, aflată la cea mai bună clasare din carieră, locul 24 WTA. Primele lor patru întâlinri au avut loc în 2014, când Tsurenko i-a luat româncei singurul set, la Wimbledon, şi anterior, iar ultima s-a desfăşurat la ediţia din 2018 a turneului de la Cincinnati, când Halep s-a impus în sferturile de finală, scor 6-4, 6-1.

Aşadar, partida dintre Simona Halep, cap de serie numărul 1, şi Lesia Tsurenko, va avea loc miercuri, 13 februarie, în jurul orei 17.30, ora României, meciul lor fiind programat al treilea pe terenul central, după duelurile dintre Elina Svitolina şi Jelena Ostapenko şi Kiki Bertens şi Carla Suarez Navarro. Dacă Simona Halep se va impune în faţa Lesiei Tsurenko, va trece în clasamentul mondial pe locul secund. De asemenea, dacă românca se califică în sferturi, ea se poate întâlni acolo cu învingătoarea dintre Alison Riske şi Julia Goerges.

Meciurile de la Doha 2019 se văd în format Live Stream pe FANATIK.RO

Simona Halep este la primul turneu cu Thierry Van Cleemput în postura de antrenor oficial. Sportiva noastră a vorbit despre cele câteva zile avute la dispoziţie pentru a-l cunoaşte pe belgian. “Simt că a fost ceva diferit față de despărțirea mea de Darren, deoarece el a ales să plece pentru a fi alături de familie. Eu încă sunt prietenă cu Darren și avem o relație foarte bună de prietenie. Oricum, este imposibil la acest nivel fără antrenor, ai nevoie de sprijin, de oameni în jurul tău. Cred că este dificil sa găsești pe cineva care să te înțeleagă, cu care să ai o relație bună. Antrenorul este cea mai importantă persoană din echipa ta, cu el trebuie să rezolvi anumite lucruri. Trebuie să existe compatibilitate și nu este ușor să găsești persoana potrivită. L-am admirat întotdeauna pe David Goffin, deoarece îmi plăcea jocul lui şi faptul că se mișca rapid pe teren. Noul antrenor este o persoană bună și abia aștept să văd cum va decurge colaborarea noastră”, a spus Simona, într-o conferință de presă.

Lesia Tsurenko, adversara Simonei, a vorbit despre duelul cu fostul lider mondial. “Voi juca împotriva Simonei Halep în următorul tur, ceea ce va fi foarte dificil. Este o adversară foarte puternică, una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Aleargă extrem de mult şi mişcarea pe teren este impresionantă. Este o mare luptătoare. Dar şi mie îmi place să lupt şi să alerg. O să vedem ce se va întâmpla, sper să avem un meci excelent”, a spus Tsurenko în presa din Ucraina.