Simona Halep

Simona Halep pierde minimum un loc în clasamentul WTA după eliminarea de la Indian Wells! Scenariu de coșmar care o poate trimite pe 5!

13.03.2019 | 00:59
Simona Halep pierde minimum un loc in clasamentul WTA dupa eliminarea de la Indian Wells Scenariu de cosmar care o poate trimite pe 5

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Indian Wells, de Marketa Vondrousova, scor 2-6, 6-3, 2-6, și va pierde puncte importante în clasamentul WTA. În urmă cu un an, Simona juca semifinale în California, ceea ce înseamnă că românca va începe săptămâna viitoare cu 270 de puncte mai puține decât la precedenta actualizare.


UPDATE / După meciurile de azi-noapte, jucătoarele care o pot depăşi pe Halep în clasament sunt în continuare în cursă la Indian Wells. Elina Svitolina a învins-o pe Barty şi se va întâlni chiar cu Vondrousova în sferturi, în timp ce Pliskova şi Kerber au trecut de Kontaveit, respectiv Sabalenka.


Simona Halep pierde minimum un loc în clasamentul WTA. Nu îşi apără semifinala de anul trecut la Indian Wells

Pe 18 martie, după Indian Wells, Simona Halep va mai avea doar 5457 de puncte și va pierde cel puțin o poziție în clasamentul WTA. Petra Kvitova, eliminată încă din turul 2 al competiției, pierde doar 55 de puncte, deoarece nu avea o atât de mare presiune a punctelor de apărat. Cehoaica va avea 5550 de luni, suficient cât să treacă peste Halep.

Astfel, în cel mai bun scenariu pentru ea, Simona Halep va începe săptămâna viitoare pe locul 3 WTA. Doar că alte trei jucătoare pot spera să urce peste româncă. Este vorba despre Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Angelique Kerber. Iată ce trebuie să facă fiecare dintre ele pentru a urca peste româncă.

Două dintre Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Angelique Kerber mai pot trece peste Halep

Karolina Pliskova este cel mai bine poziționată dintre cele trei! Are 5050 de puncte în clasamentul live. Va juca în această noapte cu Anette Kontaveit pentru calificarea în sferturile de finală. Pentru a urca peste Halep, jucătoarea din Cehia este obligată să joace finală la Indian Wells. Ar urma să joace cu Osaka sau Bencic în sferturi, apoi ar fi un posibil duel cu Kerber sau Sabalenka în semifinale.

Elina Svitolina are 4955 de puncte în clasamentul live și joacă de la această oră cu Ashleigh Barty. Jucătoarea din Ucraina a câștigat primul set al acestui joc. La fel ca și Pliskova, are nevoie să joace finala în California pentru a trece peste Halep. Dacă o bate pe Barty, Svitolina o înfruntă pe Vondrousova în sferturile de finală. Ar urma un duel cu învingătoarea dintre Bianca Andreescu și Garbine Muguruza pentru finală.

În fine, Angelique Kerber are 4785 de puncte în clasamentul live. Nemțoaica este obligată să câștige competiția pentru a fi peste Simona Halep începând de săptămâna viitoare. Kerber are un traseu foarte greu: Sabalenka în optimi, apoi învingătoarea dintre Venus Williams și Mona Barthel. În fine, semifinala ar putea fi cu Osaka sau Pliskova.

Doar maximum două dintre cele trei jucătoare pot trece peste Simona Halep. Deci, cel mai sumbru scenariu pentru Simona Halep ar fi să ajungă pe locul 5 după actualizarea de lunea viitoare. Sunt două variante care ar putea duce la această situație: o finală între Svitolina și Pliskova, indiferent cine câștiga, sau o finală între Pliskova și Kerber, în care să se impună nemțoaica.