Sporturi

De ce a pierdut Halep la US Open? Explicaţiile Simonei: “Poate din cauza gălăgiei, a oraşului aglomerat. Niciodata n-am jucat bine la New York”

27.08.2018 | 22:25
De ce a pierdut Halep la US Open Explicatiile Simonei Poate din cauza galagiei a orasului aglomerat Niciodata nam jucat bine la New York

De ce a pierdut Halep la US Open? Explicaţiile Simonei. Liderul mondial WTA a fost victima primei mari surprize înregistrate la US Open 2018. Kaia Kanepi a reușit să se impună, scor 6-2, 6-4, la capătul unei partide pe care a dominat-o categoric și în care a reușit nu mai puțin de 26 de lovituri câștigătoare. La conferința de presă, românca a încercat să caute motivele eșecului și, cu multă sportivitate, a recunoscut superioritatea adversarei. Ce a spus Simona Halep la conferinţa de presă după înfrângerea de la US Open 2018:

“Nu am jucat grozav astăzi, dar ea s-a descurcat foarte bine. Nu am reușit să îmi găsesc ritmul, nu am simțit mingea pe parcursul partidei. Dar ea a jucat un tenis foarte solid și a reușit să mă împingă spre linia de fund a terenului. Nu a fost vorba despre presiune, pur și simplu nu a fost ziua mea. Ea a meritat victoria. Nu am reușit să îmi controlez emoțiile astăzi. A fost greu, dar trebuie să trec peste”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open
Meci de coşmar pentru Simona Halep, care este eliminată încă din primul tur la US Open

De ce a pierdut Halep la US Open? Explicaţiile Simonei. Cum a reacţionat Cahill

Simona Halep a fost și care a fost prima reacție a antrenorului după eliminarea de la US Open 2018, dar și de ce rămâne, totuși, și cu o amintire plăcută după acest duel contra estoniencei Kaia Kanepi. “Antrenorul meu doar m-a îmbrățișat la finalul partidei pe care am pierdut-o. Arena Louis Armstrong arată foarte bine, mă bucur că am jucat în primul meci disputat aici după lucrările de modernizare. Chiar dacă l-am pierdut”, a mai spus Halep.

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep este eliminată în primul tur la US Open. În 2017 ceda în fața Mariei Sharapova, cea care revenea după suspendarea pentru dopaj. Pe de altă parte, tocmai acel rezultat nefast de anul trecut o ajută acum pe Simona Halep. Cum nu avea puncte de apărat, românca își va păstra prima poziție și după Flushing Meadows, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

În partida contra estoniencei Kaia Kanepi, Simona Halep a dat la un moment dat semnalul revenirii. Condusă cu set și 3-0, românca reușise să egaleze la patru. A urmat la serviciu și a condus cu 40-15. Kanepi părea obosită, iar revenirea Simonei se contura perfect. Au urmat însă câteva servicii neinspirarate ale româncei, iar adversara a profitat pentru o revenire neaşteptată şi break.

De ce a pierdut Halep la US Open? Explicaţiile Simonei. Dacă românca a fost relaxată după eşec şi a acordat credit adersara ei, presa din întreaga lume a tratat-o fără milă pe jucătoarea de pe primul loc în clasamentul WTA. Eliminarea româncei în turul 1 la US Open, marea surpriză a primei zile, a fost comentată amplu de presa din întreaga lume. S-a vorbit chiar despre o pată neagră în istoria tenisului feminin, după ce liderul mondial este eliminat pentru prima dată în primul tur la New York. De altfel, Simona Halep a ajuns la cea de-a 12-a eliminare încă din primul tur la un turneu de Grand Slam, un record nefericit pentru româncă.

Tags: