Simona Halep

SIMONA HALEP. Adversară de coşmar în primul tur de la Stuttgart! Cînd are loc meciul

UPDATE 20:55 / Meciul dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza se va disputa miercuri în jurul ore 21:30. Organizatorii au anunţat că nu înainte de ora 19:30 începe meciul dintre Julia Goerges...
21.04.2015 | 20:57
SIMONA HALEP Adversara de cosmar in primul tur de la Stuttgart Cind are loc meciul

UPDATE 20:55 / Meciul dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza se va disputa miercuri în jurul ore 21:30. Organizatorii au anunţat că nu înainte de ora 19:30 începe meciul dintre Julia Goerges şi Belinda Bencic, care va fi urmat de Halep – Muguruza. 

**************************

UPDATE, ORA 15:00 / Gabrine Muguruza a învins-o pe Barbora Strykova, scor 6-1, 6-4, şi s-a calificat în turul doi, unde va juca împotriva Simonei Halep. În 2015, cele două s-au întîlnit la Galaţi, în FedCup, partidă cîştigată de jucătoarea spaniolă.

SIMONA HALEP. După o lună plină de evenimente în SUA, Simona Halep începe pregătirea pentru sezonul de zgură, care va culmina cu turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Luna aprilie va fi una mult mai puţin aglomerată pentru Simona Halep, perioadă în care va participa la un singur turneu WTA. Este startul luptei pe zgură, care va continua la Madrid, Roma, şi va culmina la Roland Garros.

Foarte aproape de locul doi al Şarapovei

SIMONA HALEP. Rezultatele din SUA o ajută pe Simona să ajungă foarte aproape de locul doi, ocupat de Maria Şarapova. Simona Halep are în acest moment 7571 de puncte, cu 319 mai puţine decît rusoaica. Ierarhia s-ar putea schimba la finalul turneului de la Stuttgart, la finalul căruia românca ar putea urca pe poziţia a doua în ierarhia WTA.

SIMONA HALEP. Şarapova a cîştigat turneul anul trecut, deci are de apărat 450 de puncte. În schimb, anul trecut Simona a pierdut chiar primul meci, cu Svetlana Kuzneţova, deci a primit un singur punct. Chiar dacă nu va trece pe locul doi după campania din Germania, Halep păstrează şanse uriaşe să o depăşească pe rusoaică în următoarele săptămîni. Şarapova continuă să aibă multe puncte de apărat şi în luna mai. A cîştigat turneele de la Madrid şi Roland Garros,  iar la Roma s-a oprit în optimi. În aceste trei turnee, Şarapova a obţinut un total de 3105 puncte. Cu finale la Madrid şi Roland Garros, plus optimi la Roma, Halep va avea de apărat 2055 de puncte.

Traseu complicat la Stuttgart pentru Halep

SIMONA HALEP. Simona are parte de un tablou destul de greu la Stuttgart, turneu la care este calificată direct în turul doi. Astfel, Halep va juca în primul meci, cel mai probabil miercuri, contra cîştigătoarei dintre Garbine Muguruza şi Barbora Strikova. Ar urma, ulterior, o partidă chiar mai complicată, în sferturile de finală, contra favoritei numărul şapte a turneului, Agnieszka Radwanska. Dacă va trece şi de jucătoarea din Polonia, Halep ar avea ca posibile adversare în semifinale pe Caroline Wozniacki sau pe Carla Suarez Navarro, jucătoare aflată în mare formă. În fine, eventuala adversară din finală s-ar alege, cel mai probabil, între Maria Şarapova şi Petra Kvitova.2

Simona Halep, cea mai bună pe zgură

SIMONA HALEP. În condiţiile în care Serena Williams şi Maria Şarapova au recunoscut în mai multe rînduri că nu se simt confortabil pe zgură, este de aşteptat ca Simona să aibă o şansă în plus să le învingă. Mai ales că zgura ar fi suprafaţa favorită a Simonei, pe care a obţinut şi primele rezultate notabile: finale la Fes, 2010 şi 2011, şi la Bruxelles, 2012. A cîştigat apoi turneele de la Budapesta şi Nurnberg, în 2013, pentru ca anul trecut să dispute finale la Madrid şi Roland Garros şi să se impună la Bucureşti. Şarapova a avut în 2014, un sezon de zgură neaşteptat de bun, dar în ciuda progreselor pe care le-a făcut în ultima perioadă, rămîne celebră declaraţia pe care o dădea în urmă cu mai mult timp: “Cînd joc pe zgură mă simt ca o vacă pe gheaţă”.