Fotbal international

Veste bună pentru Halep. Va urca în clasamentul WTA!

UPDATE, 01.06.2016. Ora 18:20. În ciuda faptului că a fost eliminată în optimile de la Roland Garros, de către Samantha Stosur, Simona Halep va urca în clasamentul WTA. Românca o va depăşi pe...
01.06.2016 | 18:39
Veste buna pentru Halep Va urca in clasamentul WTA

UPDATE, 01.06.2016. Ora 18:20. În ciuda faptului că a fost eliminată în optimile de la Roland Garros, de către Samantha Stosur, Simona Halep va urca în clasamentul WTA. Românca o va depăşi pe Victoria Azarenka şi va reveni pe locul cinci, pierdut luna trecută. În acelaşi clasament, Irina Begu va urca pînă pe locul 27.

UPDATE, ora 16:55 / Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros. A avut o zi de coşmar, pe care a pornit-o în avantaj cu Stosur, scor 5-3. A pierdut primul set şi un break înainte ca partida să fie întreruptă din nou, iar după ce s-a reluat din nou nu a mai putut să revină. S-a terminat 6-7, 3-6.

VEZI AICI ONLINE PARTIDA HALEP-STOSUR SURSA 1

ROLAND GARROS LIVE VIDEO SURSA 2

ROLAND GARROS LIVE VIDEO SURSA 3

3-6. S-a terminat aventura Simonei Halep la Roland Garros.

3-5. Stosur continuă să servească perfect.

3-4. Halep salvează patru mingi de break şi face game în cele din urmă.

2-4. Stosur îşi face serviciul după ce Simona ratează iar o minge de break.

UPDATE, ora 16:28 / Simona Halep şi Samantha Stosur au ieşit la încălzire şi partida se va realua în cîteva minute.

UPDATE, ora 15:46 / Ploaia s-a oprit la Roland Garros, iar organizatorii au depus pregătirea terenurilor. Au fost anulate partidele de juniori şi cele ale legendelor, restul se vor desfăşura astăzi, dacă nu va începe din nou ploaia.

UPDATE, ora 15:00 / Nu se va juca mai devreme de ora 16:00 la Roland Garros, anunţă organizatorii. Ploaia nu se opreşte la Paris.

UPDATE, ora 14:29 / Oranizatorii de la Roland Garros anunţă că meciurile nu se vor relua mai devreme de ora 15:00.

UPDATE, ora 13:50 / S-a oprit din nou jocul la Roland Garros. Stosur a întors setul unu, pe care l-a cîştigat la tiebreak, iar în actul secund are un break în faţă. Rămîne de văzut dacă se va mai juca astăzi la Paris. Şi pe celelalte arene au fost rezultate neaşteptate. Djokovic a pierdut primul set cu Bautista Agut, scor 6-3, iar Radwanska a dat cu piciorul unui avantaj substanţial. Pornise cu set şi 3-0 după ce a dominat clar duminică, dar azi a cedat şase gameuri la rînd şi implicit setul doi.  Thiem are 5-2 cu Granollers şi va servi la reluare de la 40-40.

2-3. Halep îşi face şi ea serviciul fără probleme.

1-3. Stosur îşi face serviciul la zero.

1-2. Halep îşi face serviciul şi dă semne de revenire.

0-2. Halep ratează două mingi de break şi Stosur se distanţează.

0-1. Stosur face break şi în startul setului doi.

__________________________________

6-7. Stosur se impune la 0 în tiebreak şi cîştigă primul set.

6-6. Simona îşi face serviciul, avem tiebreak.

5-6. Stosur salveasă o minge de break şi îşi face serviciul.

5-5. Stosur face break la 15.

5-4. Stosur îşi face serviciul la zero.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 31 mai, ora 13:02 / Ploaia s-a oprit şi, deşi sînt încă nori la Paris, organizatorii pregătesc terenurile pentru a da startul în ziua 10 la Paris.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 31 mai, ora 12:00 / Ploaia pune din nou probleme la Roland Garros. Meciurile de la Paris nu vor începe mai devreme de 13:00.

13321237_10209985492902832_533601205_o

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. S-a stabilit programul meciurilor de marţi, de la Roland Garros. Partida dintre Simona Halep şi Samantha Stosur, întreruptă la 5-3 în favoarea româncei, se va relua marţi, de la ora 12:00, pe terenul 1. 

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ORA 14:54 / Toate meciurile de astăzi de la Roland Garros au fost amînate! Simona Halep va continua mîine partida împotriva Samanthei Stosur. Programul de marţi va fi anunţat în cursul acestei zile.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 14:03 / O nouă rafală la Roland Garros şi apar probleme. Startul a fost din nou amînat, pentru 14:30.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 13:47 / S-a terminat ploaia la Paris, iar ziua a 9-a de la Roland Garros este gata să înceapă. Simona Halep – Samantha Stosur se reia în jurul orei 14:10, pe terenul 1, de la scorul de 5-3.

UPDATE, ora 13:00 / Încă o amînare la Roland Garros din cauza ploii. Partidele care deschid ziua nu vor începe mai devreme de ora 14:00.

UPDATE, ora 11:50 / Ploaia continuă să dea bătăi de cap organizatorilor. Meciurile programate de la ora 12:00, printre care şi al Simonei Halep, au fost amînate din nou, pînă după ora 14:00.

_____________________________________________________________________________

UPDATE, ora 23:27 / Organizatorii au anunţat programul zilei de luni. Meciul Simonei Halep cu Sam Stosur se va relua luni, de la ora 12:00 pe terenul 1 de la Roland Garros. 


UPDATE, ora 21:59 / OFICIAL! Organizatorii au întrerupt meciurile care erau în desfăşurare. Partidele se vor relua luni, la prînz. Simona Halep se afla într-un moment foarte bun şi o conducea cu 5-3 pe Stosur. 

roland garros

Din păcate, ploaia îşi face din nou apariţia la Paris. Jocul e oprit într-un moment foarte bun pentru Halep 

5-3, GAME Halep! Foarte exact jocul Simonei. Greşeşte puţin şi e la un pas de primul set

4-3, BREAK Halep! Incisivă Halep, a atacat serviciile australiencei şi a rupt echilibrul

3-3, GAME Halep! Game foarte disputat. Ambele jucătoare sînt la un nivel foarte bun 

2-3, GAME Stosur! Românca ratează o minge de break, însă jocul ei ne dă speranţe

2-2, GAME Halep! Simona egalează rapid! 

1-2, GAME Stosur! Sam reuşeşte să îşi facă lejer serviciul. Început bun pentru australiancă 

1-1, GAME Halep! Simona începe greu, însă îşi face serviciul 

1-0, GAME Stosur! Australianca începe bine meciul 

A ÎNCEPUT MECIUL! SIMONA E LA PRIMIRE!

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 20:50 / GATA!!! Meciul era programat să înceapă după partida Nishikori-Gasquet, însă organizatorii au decis să mute meciul, astfel că a început mai deverem. 

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 20:30 / Halep va juca imediat după partida Gasquet – Nishikori, de pe arena centrală, ce se desfăşoară la această oră, la scorul de 2-1 la seturi pentru Gasquet, care conduce în setul 4 şi are break în faţă!

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19:10 / Halep va juca imediat după partida Gasquet – Nishikori, de pe arena centrală, ce se desfăşoară la această oră şi se află în setul 2! 

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 12:10 / Halep şi Stosur s-au întîlnit pînă acum de 7 ori, iar românca s-a impus de 4 ori. Ultimul meci direct a avut loc anul acesta, în semifinalele turneului de la Madrid. Atunci Halep a cîştigat scor 6-2, 6-0.


SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 28 mai, ora 22:00 / Organizatorii au anunţat ora de start a meciului Simonei Halep din optimi de la Paris! Românca joacă în ultimul meci, în jurul orei 18:00, pe arena principală!

Partida va putea fi urmărită în ONLINE în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO accesînd unul din linkurile de mai jos!

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 28 mai, ora 16:23 / Halep a acordat un interviu special în maşina care o transporta de la Roland Garros la hotel:

Pot spune că eu şi Nadia sîntem prietene. Mi-a dat cîteva sfaturi. Mi-a spus să cred în mine şi să joc ca şi cum ar fi ultima zi din viaţa mea. Încerc să fac asta, dar nu e deloc uşor. Mă simt bine din punct de vedere psihic, după turneul de la Madrid.”


SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 28 mai, ora 12:25 / Campioana noastră a vorbit despre meciul greu din turul 3 cu Osaka, însă şi despre ce urmează în optimi cu Sam Stosur:

“A fost un meci foarte greu cu Osaka şi sînt foarte fericită că am reuşit să cîştig. Anul trecut sau în urmă cu doi ani, aş fi pierdut acest meci pentru că nu e deloc uşor să cîştigi aceste partide echilibrate. Am luptat pînă în ultima clipă şi sînt foarte fericită de modul în care am jucat.

Mă simt mult mai bine decît ieri, nu simt presiunea, poate sînt puţin încordată cînd ies pe teren dar mă simt bine. Este turul patru şi nu am nimic de pierdut. Sînt pentru a doua oară în turul 4 aici, la Openul Francez, aşa că este un rezultat bun. Trebuie doar să cred că pot continua în turneu şi doar să joc meciul.

Ştiu că o să fie foarte dificil împotriva lui Sam, dar sînt aici ca să joc şi îmi voi da toată silinţa să cîştig”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă.



SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 15:53
/ Samantha Stosur a trecut de Lucie Safarova, scor 6-3, 6-7, 7-5 şi va juca, astfel, împotriva Simonei Halep, duminică, în optimile de finală. Halep are avantaj în faţa australiencei la meciurile directe, scor 4-3. De menţionat că românca a cîştigat ultimele patru partide directe şi, încă un detaliu interesant, Halep a cîştigat ultimele trei turnee la care a întîlnit-o pe Stosur, locul 24 WTA.

________________________________________________________________________

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 14:00 / Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Paris după ce a trecut de Naomi Osaka, din Japonia, scor 4-6, 6-2, 6-3. În următoarea rundă, Halep va juca duminică, împotriva cîştigătoarei dintre Samantha Stosur şi Lucie Safarova.

___________________________________________________________________

5-3. Break la zero reuşit de Simona, care va servi pentru meci.

4-3. Simona Halep îşi face serviciul la 15.

3-3. Osaka îşi face serviciul şi egalează în decisiv.

3-2. Osaka face rebreak.

3-1. Simona Halep face break şi se apropie de optimi.

2-1. Halep îşi face şi ea serviciul fără probleme.

1-1. Osaka îşi face serviciul la 0.

1-0. Simona Halep îşi face serviciul.

______________________________________________________________________________

6-2. Break şi set pentru Simona Halep. Avem decisiv.

5-2. Simona Halep îşi face serviciul la 30.

4-2. Simona Halep face din nou break.

3-2. Naomi Osaka face break şi revine în set.

3-1. Naomi Osaka îşi fac serviciul.

3-0. Simona Halep îşi face din nou serviciul.

2-0. Simona Halep face break.

1-0. Simona Halep îşi face serviciul cu dificultate.

________________________________________________________________

4-6. OSAKA ÎŞI FACE SERVICIUL ŞI CÎŞTIGĂ PRIMUL SET.

4-5. OSAKA FACE DIN NOU BREAK ŞI VA SERVI PENTRU PRIMUL SET.

4-4. OSAKA REUŞEŞTE EGALAREA.

4-3. REBREAK FĂCUT DE OSAKA

4-2. BREAK REUŞIT DE SIMONA HALEP

3-2: GAME HALEP

2-2: REBREAK HALEP

1-2: BREAK OSAKA

1-1: GAME OSAKA

1-0: GAME HALEP

UPDATE, ora 12:05 / Începe meciul Simonei Halep!

––––––––––

UPDATE, ora 20:40 / A fost afişat astăzi programul zilei de mîine la Roland Garros. Astfel, Simona Halep-Naomi Osaka este prima partidă programată pe arena Suzanne-Lenglenn, de la ora 12:00. Tot de la aceeaşi oră, dar pe terenul doi, se joacă partida dintre Irina Begu şi Annika Beck.

UPDATE, ora 13:40 / Simona Halep se califică în turul 3 la Roland Garros după ce a trecut de Zarina Diyas în două seturi, scor 7-6 (5), 6-2. În turul trei, Halep va juca tot împotriva unei jucătoare din Asia, cu Naomi Osaka, 18 ani, din Japonia, locul 101 în clasamentul WTA.

6-2. Halep face break şi este în turul 3.

5-2. Halep îşi face serviciul şi este aproape în turul 3.

4-2. Diyas îşi face serviciul. 

4-1. Simona Halep îşi face serviciul şi este foarte aproape de calificare.

3-1. Halep face şi ea break din nou.

2-1. Diyas face rebreak.

2-0. Halep face break şi se distanţează. 

1-0. Game alb reuşit de Halep.

VEZI AICI ONLINE PARTIDA DINTRE HALEP ŞI DIYAS

__________________________________________________________________________

7-6. Simona Halep cîştigă primul set după 7-5 în tiebreak.

6-6. Halep şi-a făcut serviciul la zero şi vom avea tiebreak.

5-6. Diyas îşi face serviciul, iar Halep va servi acum pentru a rămîne în set.

5-5. Diyas face break la 0 şi rămîne în set.

5-4. Halep face break din nou şi va servi pentru cîştigarea setului.

4-4. Simona Halep îşi face serviciul după ce salvează o minge de break.

3-4. Rebreak reuşit de Simona Halep.

2-4. Halep îşi face serviciul pentru prima dată în meci.

1-4. Diyas îşi face serviciul la 0.

1-3. Zarina Diyas face un nou break.

1-2. Simona Halep face rebreak!

0-2. Break la zero reuşit de Diyas.

0-1. Diyas îşi face serviciul fără mari emoţii.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 12:02 / Partida dintre Simona Halep şi Zarina Diyaz începe în doar cîteva minute. Jucătoarea asiatică este periculoasă pe zgură, dar Halep a demonstrat o formă bună în prima partidă de la Paris.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 22:10 / S-a stabilit ora la care se va disputa partida dintre Simona Halep şi Zarina Diyas. Jocul va deschide programul pe arena Philippe Chatrier, de la ora 12:00. Irina Begu o întîlneşte pe Coco Vandewghe, pe terenul 2, meciul patru, după jocul de dublu al surorilor Williams, în jurul orei orei 18:00.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ORA 20:22 / După Angelique Kerber, o altă mare favorită a fost eliminată astăzi de la Roland Garros. Viktoria Azarenka s-a retras în faţa Karinei Knapp, la 4-0 în decisiv pentru italiancă.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 16:00 / Traseul Simonei Halep spre trofeu la Roland Garros a fost facilitat astăzi de un rezultat foarte surprinzător. Angelique Kerber, favorita numărul trei, cîştigătoarea de la Australian Open, a fost învinsă astăzi, în primul tur  Nemţoaica a fost eliminată de Kiki Bertens, locul 58 WTA, scor 2-6, 6-3, 3-6.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 22:00 / Zarina Diyas a învins-o pe Karin Witthoeft în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 6-2, şi va juca în turul doi împotriva Simonei Halep. Partida se va disputa miercuri, iar ora nu a fost stabilită.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, ora 18:34 / Simona Halep nu a avut probleme cu Nao Hibino şi s-a calificat în turul doi la Roland Garros, scor 6-2, 6-0. În turul următor, Halep va juca împotriva cîştigătoarei dinre Zarina Diyaz şi Karina Witthoeft, partidă care se joacă tot astăzi.

6-0. Halep îşi face serviciul şi se califică în turul doi la Paris.

5-0. Halep face iar break şi se apropie de cîştigarea setului la 0.

4-0. Halep se distrează în setul doi.

3-0. Halep face din nou break.

2-0. Halep îşi face şi serviciul şi se desprinde şi în setul doi.

1-0. Halep face break în startul setului doi.

__________________________________________________________________________

6-2. Halep îşi face serviciul şi se impune în primul set.

5-2. Halep face break şi este aproape de a-şi adjudeca primul set.

4-2. Hibino face break şi reduce din handicap.

4-1. Un nou break reuşit de Simona Halep. Românca defilează în primul set.

3-1. Halep şi-a făcut din nou serviciul şi se distanţează.

2-1. Break reuşit de Simona Halep, care preia conducerea în meci.

1-1. Simona Halep revine de la 0-30 şi îşi face serviciul.

0-1. Hibino îşi face serviciul în startul partidei.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 23 mai, ora 17:36 / Sock a cîştigat repede decisivul în faţa lui Haase, scor 6-2, în scurt timp va începe meciul dintre Halep şi Hibino.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 23 mai, ora 16:50. S-a terminat partida dintre Raonic şi Tipsarevic, victorie pentru canadian. Urmează setul decisiv al partidei Sock – Haase, amînat de ieri, iar apoi meciul Simonei Halep cu Nao Hibino.SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. 

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 23 mai, ora 15:05. Raonic a cîştigat deja primul set contra lui Tipsarevic, scor 6-3, şi pare să domine clar partida. Pe terenul doi, pe care se dispută acum meciul dintre cei doi, se va juca şi Halep-Hibino.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 23 mai, ora 12:15. Din nou probleme cu ploaia la Roland Garros. Meciurile sînt din nou amînate din cauza ploii. Nu vor începe mai devreme de 13:30, anunţă organizatorii. Pe terenul doi, pe care va juca şi Simona Halep, se joacă Raonic-Tipsarevic. Apoi, înainte de startul jocului româncei, se va mai juca şi setul decisiv din Sock-Hasse.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 22 mai, ora 22:05 / Partida dintre Simona Halep şi Nao Hibino, care ar fi trebuit să se dispute duminică, amînată din cauza ploii, se va juca luni, în jurul orei 15:00, pe terenul numărul doi.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Sorana Cîrstea va juca pe terenul numărul 1, în faţa Elinei Svitolina, ultima confruntare programată pe arena respectivă, cel mai probabil în jurul orei 18:00. Luni va juca şi Irina Begu, pe terenul 5, contra americancei Bethanie Mattek-Sands, în jurul orei 17:00. Alexandra Dulgheru joacă în jurul orei 14:00, pe terenul 17, împotriva belgiencei Yanina Wickmayer.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 22 mai, ora 17:45 / Darren Cahill a anunţat că meciul Simonei Halep a fost amînat pentru mîine.

Capture

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 22 mai, ora 17:12 / Organizatorii de la Roland Garros au început deja să anuleze unele meciuri care ar fi fost programate în cursul acestei zile, iar în următoarele ore s-ar putea întîmpla acelaşi lucru şi cu partida dintre Halep şi Hibino.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. S-a anunţat că, din cauza ploii, nici o partidă nu va începe mai devreme de 18:30. Halep este programată pe arena Suzanne Langlen, dar înainte de asta trebuie să se termine meciul dintre Safarova şi Diatchenko, întrerupt la 6-0 şi 1-0, dar şi după ce se încheie meciul Raonic-Tipsarevic.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 22 mai, ora 16:02 / Meciurile de la Roland Garros au fost întrerupte din cauza ploii care a început la Paris. Din acest motiv, meciul Simonei Halep ar putea să se joace mai tîrziu.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 22 mai, ora 13:10 / Pe contul oficial de Twitter al Roland Garos, organizatorii preconizează o victorie la pas a Simonei Halep în meciul cu Nao Hibino, care va avea loc astăzi, în jurul orei 18:00.

Capture   

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 21 mai, ora 16:25 / Turneul de la Roland Garros debutează duminică. Organizatorii au afişat programul primei zile şi Simona Halep va evolua mîine în primul tur.

Meciul Simona Halep-Nao Hibino va fi al 4-lea meci (ultimul al zilei) pe Arena Suzanne-Lenglen. Partida va începe în jurul orei 18:00. Meciul poate fi urmărit LIVE pe FANATIK.RO.

Nici o altă jucătoare din România nu va evolua duminică. Pe tabloul principal mai sînt Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Sorana Cîrstea. 

*******************************************

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE 16:36 / Simona Halep a fost relaxată la conferinţa de presă şi a răspuns jurnaliştilor şi la întrebările despre cum rezistă în top cu doar 1,68 m înălţime:

Nu sînt foarte mică. Multe jucătoare sînt mai scunde ca mine. Am amintiri foarte plăcute de aici. Începînd de la junioare, am amintiri plăcute. Mă simt bine pe această zgură”, a declarat Halep la conferinţa de presă.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 13: 27 / Campioana noastră o poate întîlni pe Serena doar în finală la Paris. În turul 3 poate juca împotriva coşmarului, Mirjana Lucic-Baroni. 

Drumul spre finală: 

Turul 1: Nao Hibino

Turul 2: Carina Witthoeft / Zarina Diyas

Turul 3: Mirjana Lucic-Baroni

Optimi: Sam Stosur / Lucie Safarova

Sferturi: Aga Radwanska / Sara Errani

Semifinale: Garbine Muguruza, Petra Kvitova, Irina Begu, Svetlana Kuzneţova

Finală: Serena Williams

************************

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 13:08 / Nao Hibino din Japonia e prima adversară a Simonei Halep la Paris.

Hibino e o jucătoare din Japonia, în vîrstă de 21 de ani. A cîştigat un turneu în carieră, la Taşkent, în 2015 după ce a învins-o în finală pe Donna Vekic din Croaţia. A obţinut 3 turnee ITF la simplu şi 2 la dublu.

efwefwefw3

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 12:54 / SIMONA HALEP joacă împotriva lui Nao Hibino, din Japonia, locul 70 WTA.

regeg

*********************************

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 12:54 / Monica Niculescu joacă împotriva lui Pauline Parmentier din Franţa. Irina Begu va evolua împotriva lui Bethanie Mattek-Sands.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 12:48 / Alexandra Dulgheru o va întîlni în primul tur pe Yannina Wickmayer din Elveţia. 

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 12:32 / A început ceremonia tragerii la sorţi.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 12:25 / În cîteva minute începe tragerea la sorţi de la Roland Garros. Românii îşi află adversarele. 

La feminin sînt pe tabloul principal: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru. Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu vor juca în ultimul tur al calificărilor.

La masculin, Adrian Ungur revine după 4 ani pe tabloul principal de la Paris. Ungur a trecut 3 tururi de calificare şi arată o formă bună. La dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea sînt printre favoriţi.

TRAGEREA LA SORŢI LIVE VIDEO:

******************************************

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 20:45 / Adrian Ungur, numărul 204 mondial, l-a învins pe Frances Tiafoe, locul 188 ATP, în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros, şi a ajuns pe tabloul principal al turneului din Franţa pentru prima dată după patru ani.

 Celălalt român ajuns în ultima rundă a calificărilor, Marius Copil, a ratat prezenţa pe tabloul principal, după ce a fost învins de Roberto Carballes Baena cu 4-6, 6-3, 4-6.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. UPDATE, 19 mai, ora 13:13 / Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au reuşit calificarea în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. 

Sorana a trecut în două seturi de slovaca Jana Cepelova, scor 6-2, 6-4 şi se bate pentru un loc pe tabloul principal de la Paris cu belgianca în vîrstă de 20 de ani, Elise Mertens.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016.

Andreea Mitu, care a ajuns pînă în optimile turneului de anul trecut a trecut în turul doi al calificărilor de Jia-Jing Lu cu 7-5, 6-3. În turul 3 al calificărilor, Mitu joacă împotriva Viktoriei Golubovic.

*****************************************************

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016.

UPDATE, 18 mai, ora 16:14 / Românii fac spectacol la Roland Garros. Adrian Ungur şi Marius Copil s-au calificat în ultimul tur preliminar la Internaţionalele Franţei.

Ungur l-a învins în două seturi pe maghiarul Marton Fucsovics, 6-4, 6-2. Pentru un loc pe tabloul principal, românul va juca împotriva americanului Frances Tiafoe, numărul 188 ATP.

Marius Copil a trecut tot în două seturi, 6-3, 6-4 de belgianul Kimmer Coopejans. În ultima rundă din calificări, Copil va evolua împotriva lui Roberto Carballes Baena.

**********************************

UPDATE, ORA 16:50 / SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. După eliminarea Patriciei Ţig, România rămîne cu 10 reprezentanţi la Roland Garros 2016, iată programul celor 4 români prinşi în calificări.

Sorana Cîrstea – Cepelova / Zhu (turul 2 calificări)

Andreea Mitu – Lu J. / Chang (turul 2 calificări)

Adrian Ungur –  Marton Fucsovics (turul 2 calificări)

Marius Copil – Kimm Coppejans (turul 2 calificări)

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Al doilea turneul de Grand Slam al anului, Roland Garros, începe azi cu prima etapă a calificărilor. E pentru prima dată în istorie cînd sînt televizate şi meciurile de calificare pentru tabloul principal. Turneul va putea fi urmărit la noi în ţară pe Eurosport, în timp ce calificările vor fi transmise de Eurosport 2.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Competiţia de la Paris e una plină de speranţe pentru români, mai ales în ceea ce priveşte tabloul feminin. Toată ţara aşteaptă un parcurs lung al Simonei Halep, finalista din 2014. Campioana noastră nu are puncte de apărat, anul trecut fiind învinsă în turul doi de Mirjana Lucic-Baroni.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Rezultatele de pe zgură din acest an sînt foarte bune şi toată România visează să avem o nouă cîştigătoare la Internaţionalele Franţei după 38 de ani, de la succesul Virginiei Ruzici din 1978.

4 românce pe tabloul principal

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. România “atacă” Roland Garros-ul din acest an cu 4 jucătoare pe tabloul principal. E vorba de Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu. Simona Halep va fi cap de serie numărul 5, în timp ce Irina Begu va fi a 28-a favorită a competiţiei.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Andreea Mitu e a 4-a pe lista de rezervă, însă trebuie să se retragă 4 jucătoare de pe tablou pentru a prinde direct competiţia principală. În orice caz, Mitu va fi în top 4 favorite pe tabloul calificărilor.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Cel mai probabil, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea, două dintre performerele de la Madrid vor evolua în calificări.

Ungur şi Copil în calificări

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. La masculin, România are un contingent mai sărac, cel puţin pe tabloul de simplu. Adrian Ungur şi Marius Copil vor juca în calificări, nici un român fiind calificat direct pe tabloul principal.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Avem în schimb favoriţi, dar la dublu. Perechile cu participare românească Horia Tecău/Jean Julien Rojer şi Florin Mergea/Rohan Bopanna sînt printre favoriţii acestei ediţii.SIMONA HALEP-NAOMI OSAKA LIVE VIDEO TURUL 3 ROLAND GARROS 2016. Cea mai bună performanţă pentru Mergea e o semifinală disputată în urmă cu doi ani alături de Marin Draganja. Cei doi veneau atunci practic “de nicăieri” şi erau eliminaţi cu greu în penultimul act de Granollers / Lopez, scor 3-6, 6-1, 3-6.

Halep se relaxează la golf. SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. După eliminarea timpurie din turneul WTA de la Roma, Simona Halep şi-a luat cîteva zile libere înainte de a începe, poate, cel mai important turneu al anului pentru ea.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Simona a venit în ţară alături de antrenorul său, Darren Cahill şi s-a relaxat la o partidă de Golf. În zilele următoare, Halep va merge la Paris pentru a începe pregătirea turneului de la Roland Garros.

SIMONA HALEP-SAMANTHA STOSUR LIVE VIDEO OPTIMI ROLAND GARROS 2016. Simona Halep e considerată una dintre favoritele acestei ediţii de la French Open, mai ales că în 2016 a obţinut şi cel mai important titlu pe zgură, la Madrid.

2 titluri de simplu la Roland Garros au cîştigat românii în istorie (1 Ilie Năstase, 1 Virginia Ruzici)

2015 e anul în care un român a luat ultima dată un Grand Slam (Horia Tecău, dublu la Wimbledon)

11 români iau startul la Grand Şlemul parizian