Simona Halep

Simona Halep – Serena Williams în semifinale la Indian Wells 2019. Previziunile americanilor

05.03.2019 | 11:19
Simona Halep  Serena Williams in semifinale la Indian Wells 2019 Previziunile americanilor

Luni noapte a avut loc tragerea la sorți a tabloului de la Indian Wells 2019, iar o întâlnire Simona Halep – Serena Williams ar putea avea loc în semifinale. Deși nu este principala favorită pe sfertul ei de tablou, jucătoarea americană este văzută totuși cu prima șansă de a ajuns în careul de ași în dauna compatrioatei sale Sloane Stephens și a olandezei Kiki Bertens, care în acest moment sunt mai bine poziționate în clasamentul WTA.

Simona Halep – Serena Williams în semifinale la Indian Wells 2019

Site-ul oficial al Indian Wells 2019 a făcut predicțiile pentru penultimul act și consideră în semifinale spectatorii vor avea parte de meciul Simona Halep – Serena Williams. Românca este văzută ca favorită pe ultimul sfert de tablou, deși americanii sunt de părere că ar putea avea un meci foarte greu în sferturile de finală cu Elina Svitolina, care are un început de sezon bun după ce a câștigat Turneul Campioanelor în 2018, sau australianca Ashleigh Barty aflată într-o creștere evidentă.

Serena Williams, care a câștigat de două ori la Indian Wells în 1999 și 2001 iar apoi a boicotat turneul până în 2014, este a zecea favorită a turneului, dar este văzută cu mari șanse de a ajunge în semifinale. Și asta deși are parte de un sfert de tablou extrem de dificil. În turul doi, americanca va da piept cu Victoria Azarenka, iar apoi le va avea pe traseu pe Garbine Muguruza, Kiki Bertens și Sloane Stephens.

Simona Halep și Serena Williams la festivitatea de premiere după Turneul Campioanelor din 2015
Simona Halep și Serena Williams la festivitatea de premiere după Turneul Campioanelor din 2015

Halep, dezavantaj clar în meciurile cu Serena Williams

De partea cealaltă, Simona Halep va juca în turul doi cu învingătoarea partidei dintre cehoiaca Barbora Strycova și o jucătoare venită din calificări. În turul trei, cel mai probabil o va întâlni pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich, urmând ca în optimi să dea peste rusoaica Daria Kasatkina sau letona Jelena Ostapenko. Dacă toate calculele hârtiei se vor păstra, Halep va da piept cu Elina Svitolina sau Ashleigh Barty pentru a ajunge într-o semifinală cu Serena Williams.

Simona Halep și Serena Williams s-au întâlnit de zece ori în carieră, iar românca pare să aibă un adevărat complex în fața americancei, care conduce cu scorul de 9-1. Singura victorie a jucătoarei noastre a venit în faza grupelor de la Turneul Campioanelor din 2015, competiție care în cele din urmă a fost câștigată de Williams. Ultimul meci direct dintre cele două a avut loc în acest an, în optimile de finală de la Australian Open, atunci când Serena s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-4.