Halep, singura veste bună de azi! Cât creşte avansul ei în fruntea WTA

Indian Wells
Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
17/03/2018, 09:38
Halep, singura veste bună de azi! Cât creşte avansul ei în fruntea WTA

Update / Astfel, avantajul Simonei Halep faţă de Caroline Wozniacki, în fruntea clasamentului WTA, va creşte considerabil. La actualizarea de luni,  Halep va avea 8290 de puncte. Ceea ce înseamnă un avans de 860 de puncte faţă de Wozniacki. Va rămâne pe primul loc şi după Miami, indiferent de rezultatele de la turneul din Florida.

În ierarhia Race to Singapore, Simona recuperează 270 de puncte, dar rămâne pe locul 2. De luni va avea 2.320 de puncte, în vreme ce Caroline Wozniacki rămâne lider pe 2018, cu 2.750 de puncte.


Caroline Wozniacki a fost eliminată în această dimineaţă, de Daria Kasatkina, scor 4-6, 5-7. Acest rezultat înseamnă că Simona Halep va rămâne lider mondial şi după Indian Wells, până cel puţin pe 2 aprilie, când se va actualiza clasamentul WTA după turneul de la Miami.

În plus, este deja cert că avansul Simonei în fruntea clasamentului va creşte destul de mult la finalul Indian Wells. Rămâne de văzut cât, în funcţie de rezultatele pe care Simo le va mai obţine în California. FANATIK.RO vă prezintă toate scenariile posibile.

De precizat că Simona Halep a început această săptămână cu un avans de 440 de puncte faţă de locul doi ocupat de Wozniacki. Daneza avea de apărat sfert de finală, dar a ieşit încă din optimi. Pierde astfel 95 de puncte, iar prima săptămână de după Indian Wells o va începe cu 7430 de puncte.

Simona, care a început turneul cu 7965, a fost eliminată încă din turul 3 anul trecut, deci avea de apărat doar 65 de puncte. Are deja asigurate cele 215 pentru sferturi, ceea ce înseamnă un plus de 150 de puncte faţă de ceea ce a avut la începutul turneului. Adică va începe săptămâna de după Indian Wells cu minimum 8.115 puncte. De aici încep scenariile la Indian Wells.

1. Simona Halep este eliminată în sferturile de finală

Dacă va pierde în această seară cu Petra Martic, Simona Halep rămâne cu punctele adunate pentru sfertul de finală, adică 8.115. Ar însemna un avans de 685 de puncte faţă de Wozniacki.

2. Simona Halep este eliminată în semifinale

Dacă trece de Martic în această seară, Halep va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Naomi Osaka. Dacă pierde acel meci, Halep va termina Indian Wells cu 8290 de puncte. Va avea un avans de 860 de puncte faţă de Wozniacki.

3. Simona Halep pierde finala

Dacă va ajunge în finală, acolo unde ar putea da peste Kerber, Venus, Kasatkina sau Navarro, Simona Halep va începe săptămâna viitoare cu 8.550 de puncte, adică un avans de 1.120 de puncte faţă de Wozniacki.

4. Simona Halep câştigă Indian Wells

Dacă va reuşi să îşi adjudece titlul la Indian Wells, al doilea trofeu din 2015, Simona Halep va deschide o prăpastie între ea şi următoarele clasate. Ar avea 8.900 puncte începând cu 19 martie, adică un avans de 1470 de puncte faţă de Wozniacki.

La Miami, Caroline Wozniacki a jucat finala în 2017, deci are 650 de puncte de apărat. Ceea ce înseamnă că poate face doar 350 de puncte în plus în clasamentul WTA dacă se impune în Florida. Ar ajunge, astfel, în cel mai fericit caz pentru ea, la 7.780 de puncte. Halep are 215 puncte de apărat de la următorul turneu din SUA, ceea ce înseamnă că, inclusiv în cazul în care românca nu mai câştigă nici un meci în SUA, nici la Indian Wells, nici la Miami, iar Wozniacki se impune la Miami, Simona tot va fi lider mondial la startul sezonului de zgură. Ar avea 7.900 de puncte.

Pe de altă parte, dacă lucrurile merg în favoarea Simonei şi în rundele rămase de la Indian Wells, dar şi la Miami, avansul faţă de locul 2 poate fi de peste 2.000 de puncte înaintea sezonului de zgură. Un sezon de zgură care, mai trebuie spus, va aduce foarte multe puncte de apărat pentru Halep.

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×