Sport

George Cosac, dezvăluiri despre relația tensionată dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea. ”Ambele au o personalitate foarte puternică”

Președintele FRT spune că Simona Halep și Sorana Cîrstea au îngropat demult securea războiului și că nu mai au nimic de împărțit acum. Cosac le vrea la Billie Jean King Cup 2024
02.05.2024 | 12:30
George Cosac dezvaluiri despre relatia tensionata dintre Simona Halep si Sorana Cirstea Ambele au o personalitate foarte puternica
Președintele FRT spune că Simona Halep și Sorana Cîrstea au îngropat demult securea războiului și că nu mai au nimic de împărțit acum. George Cosac le vrea la Billie Jean King Cup 2024 FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Calificarea senzațională reușită de echipa feminină de tenis a României la turneul final ”Billie Jean King Cup” a produs mult entuziasm la nivelul conducerii Federației Române de Tenis. Președintele FRT, George Cosac, este convins și insistă că România se poate lupta cu șanse reale pentru cucerirea trofeului avându-le în componență pe cele mai valoroase jucătoare: Simona Halep (32 de ani) și Sorana Cîrstea (34 de ani).

George Cosac susține că Simona Halep și Sorana Cîrstea au îngropat securea războiului

George Cosac (56 de ani) crede că Simona Halep și Sorana Cîrstea, despre care s-a tot scris că nu sunt în cele mai bune relații, au ajuns la o anumită maturitate care să le permită să joace din nou împreună în echipa României.

ADVERTISEMENT

Întrebat de reporterul FANATIK dacă crede că Simona și Sorana pot îngropa securea războiului, astfel încât cele două sportive să participe la turneul final de la Sevilla, în perioada 12-20 noiembrie 2024, președintele FRT a declarat:

”Eu zic că securea e îngropată de mult. Nu mai au nimic de împărțit acum. Dacă a fost ceva între ele, probabil că a fost într-o anumită perioadă.  Între ele a existat o rivalitate sportivă, dar n-a existat ură. A fost amplificat mai mult de presă. Fiind un sport indvividual fiecare avea orgoliu ei. Ambele au o personalitate foarte puternică.

ADVERTISEMENT

Cred că fetele au ajuns la o maturitate și pot gândi pozitiv. Dacă vor fi în plenitudinea forțelor, nu cred că Horia Tecău va trebui să le convingă foarte mult să joace la turneul final.

Cred că vor dori să vină, pentru că sunt ferm convins, așa cum am mai spus-o, cu ambele în echipă România poate câștiga trofeul Billie Jean King Cup. Sau măcar să jucăm finala, așa cum au făcut-o cu mulți ani în urmă Ion Țiriac și Ilie Năstase, în Cupa Davis”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut echipă ultima dată în 2014

Simona Halep și Sorana Cîrstea au jucat ultima oară împreună în echipa de Fed Cup a României în 2014, când au învins Serbia, cu Ana Ivanovic în echipă, scor 4-1, la București, într-un baraj care a contat pentru Grupa Mondială II.

Cu timpul, Sorana Cîrstea nu s-a mai simțit confortabil printre tricolore, iar pe 10 decembrie 2018, a anunţat că se retrage din echipa de Fed Cup a României, printr-un mesaj pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre.

Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii! Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!”, spunea Cîrstea.

Înaintea ultimului meci pe care l-a jucat pentru România, victoria cu Canada (3-1), la Cluj-Napoca, Sorana a declarat: “România nu stă în Simona Halep!”. Simona nu a jucat în acea întâlnire fiind accidentată.

Simona Halep și Sorana Cîrstea au explicat că nu sunt prietene

De-a lungul timpului, atât Simona, cât și Sorana au explicat că între ele nu există o relație de prietenie.

Sorana Cîrstea: ”Noi ne știm de la opt ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu.

Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două”.

Simona Halep: ”Relația mea cu Sorana e una de respect, de profesionalism. Nu suntem prietene, să ieșim la masă, să ne trimitem inimioare, însă de fiecare dată când ne vedem, mai ales că stăm în același complex și mergem la aceeași sală, ne salutăm, vorbim. Ne respectăm la turnee, ne urăm baftă. E o relație de respect și colegialitate, nu de prietenie”.

Cel mai important este cine își dorește să joace și e în formă. Eu de la început de când am venit la echipă am spus ușa este deschisă pentru toate fetele din România, chiar și pentru cele care și-au anunțat retragerea acum câțiva ani. Din partea mea există deschidere și susținere, doar să-și dorească” – Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei feminine de tenis a României

Sorana Cîrstea: ”Acest capitol este închis pentru mine! Până atunci, poate revine Simona Halep”

Sorana Cîrstea le-a risipit speranțele celor din conducerea FRT, declarând pentru FANATIK că echipa României este un capitol închis pentru ea.

“M-am bucurat foarte mult pentru fete şi am fost foarte mândră de ele. A fost ceva extraordinar cum au reuşit să câştige cu Ucraina. Mă bucur mult că suntem în grupa Mondială şi le urez mult succes.

Sper să facă o surpriză frumoasă. Cred că acest capitol este închis pentru mine. Poate până atunci Simona va reveni, plus că avem foarte multe fete bune care pot să joace şi eu zic că vor face o treabă foarte bună”, a afirmat Sorana Cîrstea.

România – Japonia, în optimile ”Billie Jean King Cup”

Echipa feminină de tenis a României, compusă din Ana Bogdan și Jaquelline Cristian, s-a calificat în premieră la turneul final al ”Billie Jean King Cup”, după o victorie fantastică împotriva Ucrainei, scor 3-2, la Charleston (SUA).

După prima zi, tricolorele erau conduse cu 2-0. Ana și Jaquelline au reușit o revenire incredibilă, învingându-le pe  Elina Svitolina, respectiv Lesia Tsurenko, apoi tot ele au adus și punctul decisiv la dublu.

În urma tragerii la sorți, echipa României va juca împotriva Japoniei în „optimile” de finală ale Billie Jean King Cup 2024. În cazul calificării în sferturi, tricolorele vor da peste Italia, finalista ediției de anul trecut. În semifinale, România poate întâlni Cehia, Polonia sau Spania.

Cred că echipele care vor avea în componență jucătoare de top nu le va fi ușor, având în vedere că turneul final este la sfârșitul anului, iar fetele au jucat foarte mult. Cele din Top 10, practic, primele opt merg la Turneul Campioanelor, iar următoarele două sunt luate ca rezervă acolo. Ele vor juca suplimentar.

Mă gândesc la ce s-a întâmplat cu Djokovici anul trecut, când a venit destul de obosit la finala Cupei Davis. Serbia era considerată mare favorită, dar până la urmă a câștigat Italia” – George Cosac, președinte FRT

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori