Sport

Simona Halep joacă în Africa de Sud înainte de Crăciun! Va înfrunta două legende ale tenisului!

Simona Halep a fost invitată să joace meciuri demonstrative pe 18 și 19 decembrie la Johannesburg, de cealaltă parte a fileului urmând să se afle Martina Hingis și Venus Williams.
18.11.2021 | 13:00
Simona Halep joaca in Africa de Sud inainte de Craciun Va infrunta doua legende ale tenisului
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, aflată în acest moment pe locul 22 WTA, a fost invitată să participe, pe 18 și 19 decembrie, la Johannesburg, la turneul „ Africa Cares Tennis Challenge”.

Simona Halep va particpa la un eveniment de promovare a tenisului în Africa de Sud

Evenimentul își propune nu numai să promoveze tenisul în Africa de Sud, dar va fi folosit ca vehicul în lupta împotriva violenței bazate pe gen. La partidele care vor avea loc în cel mai mare oraș din Africa de Sud vor mai participa Martina Hingis, Venus Williams și vedeta locaclă Kholowam Montsi.

ADVERTISEMENT

Violența bazată pe gen continuă să fie o problemă larg răspândită. Aștept cu nerăbdare să particip la Africa Cares Tennis Challenge pentru a contribui nu numai la creșterea gradului de conștientizare cu privire la violența bazată pe gen, ci și la încurajarea unei schimbări a comportamentului violent”, a spus Martina Hingis pentru publicația IOL.

Ultimul trofeu câștigat de Simona Halep este cel de la Roma, din 2020

Simona Halep a câștigat 22 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Șlem: French Open în 2018 și Wimbledon în 2019. Cel mai recent trofeu pe care l-a ridicat deasupra capului este cel de la Roma, în 2020, când Karolina Pliskova (Cehia) a abandonat în momentul în care românca o conducea cu 6-0, 2-1.

ADVERTISEMENT

Elvețianca Martina Hingis a început tenisul de performanță în 1995 și s-a retras, definitiv, pe 28 octombrie 2017. A mai jucat în 2020, pe 25 iulie, un meci demonstrativ, împotriva compatrioatei ei Patty Schnyder, pe care l-a câștigat cu 4-3, 4-1.

Martina Hingis are cinci titluri de Mare Șlem la simplu

De-a lungul carierei, Martina a câștigat la simplu 43 de titluri, dintre care cinci de Mare Șlem: trei la Australian Open (1997-1999) și câte unul la Wimbledon și US Open (ambele în 1997).

ADVERTISEMENT

Martina Hingis putea câștiga Marele Șlem în 1997, dar a împiedicato croata Iva Majoli. Aceasta s-a impus în finala de la French Open cu 6-4, 6-2, deși fusese desemnată al 9-lea cap de serie, iar elvețianca era principala favorită.

Martina Hingis a ratat câștigarea Marelui Șlem în 1997

Hingis a mai jucat o finală la French Open, după doi ani, pierdută cu 4-6, 7-5, 6-2, în fața germancei Steffi Graf. Și de această dată a fost principala favorită, în timp ce Steffi era a șasea pe lista capilor de serie.

ADVERTISEMENT

Tot la simplu, Hingis a câștigat de două ori Tour Finals (n.r. Turneului Campioanelor), în 1998 și 2000, iar la Jocurile Olimpice are o singură prezență, în 1996, la Atlanta, când a pierdut în turul 2 în fața japonezei Ai Sugiyama cu un dublu 6-4.

Martina Hingis are 71 de trofee la dublu și dublu mixt

De menționat că Martina a realizat performanțe remarcabile și la dublu. Cinci trofee la Australian Open (1997-1999, 2002 și 2016), două la French Open (1998 și 2000) și câte trei la Wimbledon (1996, 1998 și 2015) și US Open (1998, 2015 și 2017). Per total, la dublu a câștigat 64 de titluri.

De asemenea, și-a trecut în palmares victorii la toate cele patru turnee de Mare Șlem și la dublu mixt: în 2006 și 2015 la Australian Open, în 2016 la French Open, și în 2015 și 2017 la Wimbledon și US Open.

Williams și Hingis au fost adversare de 21 de ori

În ceea ce o privește pe Venus Williams, aceasta are 49 de titluri în carieră la simplu, dintre care șapte de Mare Șlem, 22 la dublu (14 de Mare Șlem) și două la dublu mixt (ambele în 1998, la Australian Open și French Open).

Hingis și Williams au fost adversare de 21 de ori, palmaresul fiind de 11-10 pentru elvețiancă. Ulltima dată s-au întâlnit într-un turneu WTA pe 20 mai 2006, când Martina s-a impus în semifinale la Roma cu 0-6, 6-3, 6-3.

În finala unui turneu de Mare Șlem au fost de o parte și de alta a fineului o singură dată, la US Open, în 1997, când Hingis a câștigat cu 6-0, 6-4.

Kholowam Montsi este un jucător de tenis din Africa de Sud, care pe 20 noiembrie va împlini 19 ani.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia