Sporturi

Simona Halep, la un meci de locul 1 WTA! Cum poate să ajungă lider mondial

10.05.2019 | 17:42
Simona Halep la un meci de locul 1 WTA Cum poate sa ajunga lider mondial

Simona Halep a câştigat cu scorul de 6-2, 6-7, 6-0 semifinala de la WTA de la Madrid cu Belinda Bencic. Campioana noastră joacă sâmbătă în finala turneului de la Madrid împotriva învingătoarei dintre Sloane Stephens şi Kiki Bertens. Simona poate deveni lider mondial dacă va câştiga finala după ce Naomi Osaka a pierdut cu Belinda Bencic, 6-3, 2-6, 5-7, în sferturile de finală. 

UPDATE, 10 mai, ora 17:39. Simona Halep a câştigat semifinala cu Belinda Bencic, scor 6-2, 6-7, 6-0, şi va juca finala de la WTA Madrid. Campioana noastră e noul lider mondial dacă se impune în finală.


UPDATE, ora 17:52. Naomi Osaka a pierdut cu 6-3, 2-6, 5-7 meciul din sferturi cu Belinda Bencic şi Simona Halep are şansa să revină pe primul loc WTA. Campioana noastră va fi pe locul 1 WTA dacă se va impune în turneul madrilen pe care l-a câştigat în în 2016 şi 2017.


Simona Halep urcă pe locul 2 WTA! O depăşeşte Naomi Osaka?

Cu această victorie, Halep a adunat 5857 de puncte, în timp ce Petra Kvitova va rămâne în cel mai bun caz cu 5835, câte are acum, cehoaica fiind câştigătoarea turneului şi având de apărat 1000 de puncte WTA.

Simona Halep poate urca pe locul 1 WTA dacă va câştiga turneul, însă Naomi Osaka trebuie să piardă în sferturi, cu Belinda Bencic. În acest scenariu, Simona Halep ar obţine 6467 de puncte, iar Naomi Osaka ar avea 6356 de puncte WTA.

Campioana noastră a pierdut anul trecut în faza sferturilor de finală după ce s-a impus de două ori la rând în competiţie în 2016 şi 2017. După turneul de la Madrid urmează o perioadă de foc pentru Simona Halep, care are de apărat 650 de puncte pentru finala de la WTA Roma şi 2000 de puncte la Roland Garros, unde este campioana en-titre.

Simona Halep urcă pe locul 2 WTA! Cum poate să ajungă lider mondial după turneul de la Madrid
Simona Halep loveşte mingea pe terenul de zgură de la Madrid

Primele trei clasate în ierarhia WTA au rămas în competiţie

În semifinale, Simona Halep joacă împotriva învingătoarei din duelul Belinda Bencic – Naomi Osaka. Pe cealaltă parte de tablou au loc sferturile: Sloane Stephens – Petra Martic, Kiki Bertens – Petra Kvitova. Pentru parcursul de la Madrid, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 257.555 de euro.

Scenariul prin care Simona Halep ajunge pe locul 1 WTA:

  • Câştigă turneul WTA
  • Naomi Osaka nu se califică în semifinalele turneului
  1. Simona Halep – 6467 de puncte
  2. Naomi Osaka – 6356 de puncte
  • 3 era locul ocupat de Simona Halep la începutul turneului
  • 6356 de puncte WTA are liderul Naomi Osaka în acest moment

“Sunt foarte bine, m-am recuperat, sunt aptă de joc. Mă simt bine de fiecare dată când începe sezonul de zgură şi sper să fac treabă bună. Fiecare an este diferit şi nu pot să spun ce va fi, dar obiectivul meu este să joc fiecare meci la potenţial maxim, să lupt pentru fiecare minge şi să fac cel mai bun rezultat”, Simona Halep înaintea turneului