Simona Halep

Simona Halep va fi antrenată permanent de Thierry van Cleemput! Anunțul fostului lider WTA

Simona Halep va fi antrenata permanent de Thierry van Cleemput Anuntul fostului lider WTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep va fi antrenată permanent de Thierry van Cleemput, cei doi ajungând la această înțelegere după ce au colaborat în ultimele zile, la revenirea de la Australian Open 2019. Fostul lider WTA a început noul sezon fără antrenor, după ce la finalul lui 2018 australianul Darren Cahill a decis să-și ia o pauză pentru a fi mai mult timp alături de familie.


UPDATE, ora 11:57 / Simona Halep a confirmat că a ajuns la o înțelegere cu antrenorul belgian Thierry van Cleemput. ”A fost foarte bine, m-am antrenat bine, am început colaborarea şi o să lucrăm împreună. Sper să fie bine. Bineînţeles, este ceva nou, ceva diferit, nu o să fie uşor, dar am încredere că o să fie bine. Modul de antrenament este un pic diferit, personalitatea lui este diferită, este un nou <challenge> pentru mine şi vom vedea cum o să fac faţă”, a declarat Halep la plecarea spre Cehia pentru meciul de Fed Cup.


”Am aflat dintr-o sursă sigură că Thierry van Cleemput va deveni noul antrenor al lui Simona Halep. Cei doi își vor oficializa colaborarea în curând”, a scris publicația belgiană L’Avenir, care notează că tehnicianul s-a alăturat campioanei de la Roland Garros în timpul turneului de Grand Slam de la Melbourne.

Thierry van Cleemput a fost prezent aproape de loja Simonei Halep la meciul cu Serena Williams de la Australian Open 2019
Thierry van Cleemput a fost prezent aproape de loja Simonei Halep la meciul cu Serena Williams de la Australian Open 2019

Simona Halep va fi antrenată permanent de Thierry van Cleemput

Simona Halep și Thierry van Cleemput au început să colaboreze pentru o perioadă de probă chiar înaintea partidei cu Serena Williams din optimile de finală ale Australian Open. După acea întâlnire, cei doi au confirmat că va exista o perioadă de probă în care se vor cunoaște mai bine și vor vedea dacă sunt pe aceeași lungime de undă.

“Vorbim, dar nu este oficial antrenorul meu. Vom vedea. Nu am nicio legătură cu despărţirea lui de David Goffin. Îmi place ca persoană, ca antrenor. Nu am decis încă nimic, doar discutăm şi încercăm să ne cunoaştem. Am vorbit aici, nu a fost nimic înainte. Am văzut că s-a despărţit de David şi atunci am vorbit”, a spus Simona Halep la conferinţa de presă de după întâlnirea cu Serena Williams.

La sfârșitul lunii ianuarie, tehnicianul belgian a venit la București pentru a stabili toate datele colaborării cu Simona Halep și a declarat că fostul lider mondial are nevoie de ajutor în acest moment. Presa belgiană a anunțat cu ceva timp în urmă că Thierry van Cleemput ar urma să primească un salariu de 17.000 de euro pe lună ca antrenor al Simonei Halep.