Fotbal international

Singurul fotbalist român care a fost coleg de echipă cu Pele! “Şi-a făcut cruce când m-a văzut”

23.10.2018 | 16:25
Singurul fotbalist român care a fost coleg de echipă cu Pele

Un singur fotbalist român a fost coleg de echipă cu Pele, în perioada în care starul brazilian evolua la New York Cosmos. Mircea “Gil” Mărdărescu a împărţit pentru o scurtă perioadă vestiarul echipei din Statele Unite ale Americii cu “O Rei”, care a împlinit marţi 78 de ani.

În 1975, Pele semna un contract cu New York Cosmos, la un an de la retragerea din fotbal. Din cauza unor probleme financiare, brazilianul a ajuns în prima ligă din SUA, iar la primul antrenament alături de noii lui colegi, unul dintre acesta l-a lăsat cu gura căscată. Mircea “Gil” Mărdărescu, fost jucător al Politehnicii Iaşi, evolua pe postul de mijlocaş la formaţia din New York şi era entuziasmat de faptul că va împărţi vestiarul cu unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie.

Mircea “Gil” Mărdărescu, singurul fotbalist român care a fost coleg de echipă cu Pele

În 2015, Pele îşi lansa o autobiografie, scrisă alături de Brian Winter, iar brazilianul a povestit cum a fost primit de Mircea “Gil” Mărdărescu la New York Cosmos. “Unul dintre noii mei coechipieri, Gil Mărdărescu, un mijlocaş din România, şi-a făcut semnul crucii pe piept când m-a văzut si a spus: ‘Am visat mereu că îţi voi strânge mâna. Însă să joc alături de tine este un miracol!’. Am fost măgulit, normal”, a scris Pele în cartea “De ce iubim fotbalul”.

Mircea “Gil” Mărdărescu şi Pele nu au fost prea mult timp colegi de echipă la New York Cosmos. După doar cinci meciuri jucate pentru formaţia din Statele Unite ale Americii, mijlocaşul român a plecat la Rochester Lancers, formaţie care evolua în Conferinţa de Nord din NASL. După ce a mai evoluat puţin la New York United, fotbalistul născut în Săcele pe 12 aprilie 1952 s-a retras din fotbal şi s-a mutat, alături de familie, în California.

Gil Mărdărescu, singurul fotbalist român care a fost coleg de echipă cu Pele
Gil Mărdărescu, singurul fotbalist român care a fost coleg de echipă cu Pele
Tags: