News

Sinucidere brutală într-un azil de bătrâni din Hunedoara. Cum și-a pus capăt zilelor un vârstnic

Un bărbat în vârstă de 75 de ani a ales să-și pună capăt zilelor într-un mod cumplit, în timp ce era internat într-un azil de bătrâni din Hunedoara.
27.02.2024 | 13:47
Sinucidere brutala intrun azil de batrani din Hunedoara Cum sia pus capat zilelor un varstnic
Sinucidere brutală într-un azil de bătrâni din Hunedoara. Cum și-a pus capăt zilelor un vârstnic. Foto: Info Huedin
ADVERTISEMENT

Conform IPJ Hunedoara, bărbatul s-a folosit de o foarfecă pentru a-și pune capăt zilelor. Inițial a fost transferat la spital, din azilul unde era internat în Petroșani, după care a murit în urma rănilor. Angajații azilului spun că bătrânul s-a înjunghiat în zona inimii cu foarfeca, astfel că viața sa nu a mai putut fi salvată.

Sinucidere brutală într-un azil de bătrâni din Hunedoara

”La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 08:10, Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată de către de o angajată a unui azil din localitate despre faptul că un bărbat în vârstă de 75 de ani (aflat în unitatea de îngrijire) şi-ar fi înfipt o foarfecă în partea stângă a pieptului”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Deși a fost transferat la Spitalul din Lupeni, după care a ajuns la Spitalul din Petroșani, medicii au constatat, neputincioși, cum pacientul s-a stins sub ochii lor. Polițiștii vor face acum cercetări pentru a afla ce l-a determinat pe bărbat să își pună capăt zilelor în acest mod, mai ales că era internat într-un azil, unde teoretic era sub supraveghere.

România nu este renumită pentru numărul ridicat de sinucideri, comparativ cu alte țări, însă astfel de incidente sunt tot mai dese. Drept exemplu, acum două săptămâni un bărbat în vârstă de 60 de ani murea după ce s-a aruncat sub metrou în Piața Unirii. Potrivit Metrorex, bărbatul nu a putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

”Metrorex informează că astăzi, 12.02.2024, în jurul orei 11:39, în stația de metrou Piața Unirii 2, pe direcția Pipera a avut loc o tentativă de suicid. Potrivit ISU este vorba despre un bărbat de 60 de ani, care s-a aruncat pe șine, fiind prins sub tren. Acesta a decedat, potrivit sursei citate”, transmiteau reprezentanții Metrorex.

Un tânăr din Mehedinți și-a înjunghiat iubita și a vrut să moară

Între timp, în Mehedinți un tânăr în vârstă de 18 ani și-a înjunghiat iubita, după care a vrut să se sinucidă. Conform martorilor, acesta s-a înjunghiat în zona gâtului, probabil măcinat de fapta comisă. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanțe SMURD, pentru a încerca să-i salveze viața.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, martorii care au asistat la această scenă, în plină zi, sunt în stare de șoc. Cât despre atacator, acesta a ajuns la spital și a fost operat, însă starea sa este gravă și medicii sunt sceptici referitor la șansele tânărului de a scăpa cu viața. Cât despre iubita sa, aceasta a murit în urma rănilor produse.

La fel de tragic a fost și cazul de acum trei zile din Huedin, unde o femeie s-a aruncat de la etajul 3 al Spitalului din Huedin. Asta, în timp ce copilul său în vârstă de câteva luni a rămas în salon. Medicii spun că impactul cu solul a fost extrem de dur, astfel că leziunile suferite de femeie au fost incompatibile cu viața.

ADVERTISEMENT

Femeia avea 36 de ani și tocmai născuse al 3-lea copil acasă, după care s-a prezentat la spital pentru un control de rutină. Medicii spun că femeia a cerut voie să meargă până la baie, însă nimeni nu se aștepta ca aceasta să plonjeze pe acest geam. Polițiștii spun că geamul este amplasat la 1,25 metri înălțime de planșeu, astfel că femeia nu a avut o sarcină ușoară când a decis să îl escaladeze și să se arunce în gol.

ADVERTISEMENT