News

Site-ul PMP, atacat de hackeri ruși de 61 de ori într-o lună. Marius Pașcan: „Îi supără politica prounionistă”

Marius Pașcan, prim-vicepreședinte al PMP, a afirmat că site-ul partidului ar fi fost atacat de 61 de ori în 30 de zile de către hackeri care operează din Rusia.
01.05.2022 | 18:21
Siteul PMP atacat de hackeri rusi de 61 de ori intro luna Marius Pascan Ii supara politica prounionista
Marius Pașcan, prim-vicepreședinte al PMP/ Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PMP a afirmat că firma care se ocupă de securitatea site-ului partidului a blocat zeci de atacuri ale hackerilor în ultima lună.

Site-ul PMP, protejat de o companie americană

Compania din SUA care asigură serviciile de securitate cibernetică pentru pagina web națională a Partidului Mișcarea Populară ne-a informat oficial că a blocat, în ultimele 30 de zile, 61 de atacuri asupra site-ului nostru. Hackeri din Rusia au încercat să pirateze și să blocheze comunicarea PMP”, a scris Marius Pașcan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că motivul atacurilor ar fi fost legat de politica de susținere a unirii dintre România și Republica Moldova.

Se pare că îi supără politica prounionistă și de susținere a fraților români din Basarabia, acțiunile noastre de sprijin pentru Ucraina și refugiați, asumarea proeuropeană și protestele la adresa Rusiei, acțiunile politice repetate împotriva unui război absurd, iresponsabil”, crede Pașcan.

ADVERTISEMENT

România, sub asaltul hackerilor ruși

PMP este al doilea partid care anunță atacuri cibernetice împotriva paginii de internet, după ce  PSD a anunțat că site-ul partidului a fost ţinta unui atac cibernetic venit din Rusia, vineri seara. Site-ul a fost nefuncţional timp de 15 minute.

Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune”, a transmis partidul.

ADVERTISEMENT

PSD a mai afirmat şi că “îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale” şi condamnă “invazia ilegală” a Rusiei în Ucraina.

România a fost ținta unei serii de atacuri ale hackerilor ruși, printre obiectivele vizate fiind paginile web ale unor instituții guvernamentale, dar nu numai.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre site-urile Guvernului, gov.ro, al Armatei, mapn.ro, al Poliției de Frontieră, politiadefrontiera.ro, al CFR călători, cfrcalatori.ro și al unei instituții financiare.

Autorii ar fi hackeri ruși de la grupul Killnet. Într-un mesaj pe Telegram, Killnet a invocat drept motiv de atac declarațiile lui Marcel Ciolacu referitoare la furnizarea de armament Ucrainei. Pentru atacul cibernetic, SRI a descoperit că Killnet a folosit echipamente din afara României.

ADVERTISEMENT