Sport

Situaţie incredibilă la Brazilia – Argentina! Trei colegi de-ai lui Messi, scoşi de pe teren de autorităţile sanitare pentru nerespectarea regulilor Covid-19. FIFA, prima reacție

Autorităţile sanitare din Brazilia au intrat pe teren pentru a-i reţine pe Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso și Cristian Romero.
06.09.2021 | 17:30
Situatie incredibila la Brazilia  Argentina Trei colegi deai lui Messi scosi de pe teren de autoritatile sanitare pentru nerespectarea regulilor Covid19 FIFA prima reactie
ADVERTISEMENT
06-09-2021
14:46

FIFA: „Primul raport oficial al meciului a fost trimis”

Într-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă, FIFA își exprimă regretul față de evenimentele din Brazilia și dă asigurări că va lua „în timp util” măsurile care se impun.

FIFA regretă momentele care au dus la suspendarea meciului dintre Brazilia și Argentina, în timpul calificărilor CONMEBOL pentru CM 2022, care au făcut ca milioane de fani să nu se poată bucura de duelul a două dintre cele mai importante naționale din lume.

Primul raport oficial al meciului a fost trimis către FIFA. Informațiile vor fi analizate de forurile disciplinare competente, iar o decizie va fi luată în timp util”, anunță forul internațional.

Cei trei jucători au fost titularizați de selecționerul Lionel Scaloni, deși situația lor a fost incertă înainte de meci. Autoritățile sanitare din Brazilia transmiseseră că jucătorii veniți din Marea Britanie trebuie să respecte regulile de carantinare la intrarea în țară.

CONMEBOL le-a transmis oficialilor federației de fotbal din Brazilia că Argentina va primi victoria la masa verde dacă jucătorii argentinei nu vor fi lăsați să joace în partida care era programată la Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

https://twitter.com/SportySuz20/status/1434597345900077058?s=20

Autorițățile sanitare au întrerupt partida Brazilia – Argentina! Măsuri împotriva a 3 jucători care nu au respectat carantinarea

Se părea că Martinez, Lo Celso și Romero au primit în cele din urmă avizul pentru a juca, dar autoritățile sanitare din Brazilia aveau cu totul altă părere.

În minutul 7, partida a fost întreruptă de oficialii din Ministerul Sănătății, care au venit pentru a-i reține pe cei trei jucători și a-i duce în carantina.

ADVERTISEMENT

Partida de la Sao Paulo era programată în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar. Cele două echipe sunt pe primele locuri.

Leo Messi și Neymar jr. erau pe teren când autoritățile sanitare din Brazilia au întrerupt partida din preliminariile CM 2022

Brazilia are maximum de puncte după primele șapte meciuri, în vreme ce Argentina este la cinci puncte în spatele marii rivale. Dar nici “pumele” nu ar trebui să aibă emoții pentru a-și asigura un loc la turneul final.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi era titular pentru Argentina în partida de la Sao Paulo, întreruptă de oficialii sanitari. De asemenea, pe teren era și colegul său de la PSG, Neymar jr., titular la gazde.

Trebuia să fie prima confruntare dintre cele două mari rivale după finala pe care și-au disputat-o în Copa America, în această vară, câștigată de Argentina, tot pe terenul Braziliei.

ADVERTISEMENT

Brazilia, printre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Peste 20 de milioane de cazuri

În ciuda măsurilor stricte impuse de autoritățiile sanitare, Brazilia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus.

Peste 20 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate până în prezent, capitol la care Brazilia este pe locul 3, după SUA și India.

583.362 de oameni și-au pierdut viața din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei. Doar SUA are un număr mai mare de decese provocate de coronavirus.

ADVERTISEMENT