Fotbal international

Sky Sports a achiziționat drepturile de televizare pentru Championship! Câți bani vor încasa cluburile

20.11.2018 | 10:18
Sky Sports a achiziționat drepturile de televizare pentru meciurile din Championship pentru următorii cinci ani

Postul Sky Sports a achiziționat drepturile de televizare pentru meciurile din Championship pentru următorii cinci ani. Conform anunțului făcut pe site-ul oficial al English Football League, Sky Sports va plăti 595 de milioane de lire sterline, aproximativ 670 de milioane de euro, pentru a transmite partide din liga a doua engleză.

În urma acordului semnat luni seară, care aduce o creștere financiară de 35% față de precedentul contract, Sky Sports va putea transmite 138 de întâlniri pe sezon din Championship, totalul urmând să includă şi 20 de partide din League One şi League Two, a treia, respectiv a patra ligă din Anglia.

Imagine de la meciul Birmingham - Hull 3-3 din ultima etapă jucată în Championship
Imagine de la meciul Birmingham – Hull 3-3 din ultima etapă jucată în Championship

15 cluburi din Championship au vrut să refuze oferta Sky Sports pentru drepturile de televizare

Deși suma pare impresionantă, 15 cluburi din Championship au dorit să refuze oferta celor de la Sky Sports, considerând că acest contract este pe o perioadă prea mare şi nu aduce foarte mulţi bani. În schimb, EFL a anunțat că oferta Sky Sports a fost cea mai bună pentru cluburi, care vor putea propune și servicii de streaming suporterilor pentru anumite meciuri. În cele din urmă, 21 din cele 24 de cluburi au acceptat oferta, singurele care s-au opus au fost Derby County, Leeds United și Aston Villa.

În luna februarie a acestui an, posturile Sky Sports și BT Sports au plătit aproximativ cinci miliarde de euro pentru cinci din cele șapte pachete puse la dispoziție pentru drepturile de televizare din Premier League în perioada 2019-2022. Această sumă este cea mai mare plătită vreodată pentru transmisia unui campionat de fotbal.

În Championship evoluează doi jucători români portarul Costel Pantilimon la Nottingham Forest și mijlocașul Adrian Popa la Reading.